INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO

Zidul lui Inzaghi funcționează în Europa » Inter are 4 meciuri la rând fără gol primit în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor

Barella de la Inter Milano, foto: Imago
Barella de la Inter Milano, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 12:07 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 12:07

Inter Milano, cu două fețe. Una timidă, risipitoare și vulnerabilă în Serie A, iar alta solidă, pragmatică și greu de surprins în competițiile eliminatorii, în care este în joc un trofeu. Succesul de la Lisabona, 2-0 cu Benfica în turul „sferturilor” Ligii Campionilor, confirmă impresia lăsată în acest sezon.

Inter a pus capăt seriei negre de șase partide fără succes în campionat și Cupă, revanșându-se în Ligă pentru toate nerealizările din competițiile interne. Victoria de la Lisabona (2-0) a alungat și amenințarea demiterii pentru Simone Inzaghi, care a pregătit fără cusur duelul cu Benfica. 

Nerazzurrii au aruncat masca urâtă din Serie A și au arătat o cu totul altă față pe Da Luz. Au demonstrat că în fazele eliminatorii ale Ligii, și în cupe în general, în care în joc este un trofeu, sunt greu de depășit în defensivă și sunt mult mai eficienți în atac.

Acuzații GRAVE la adresa antrenorului lui PSG! Ar fi cerut: „Nu putem avea atâția negri și musulmani în echipă” + UPDATE: Prima reacție a celui acuzat
FRANȚA
Acuzații GRAVE la adresa antrenorului lui PSG! Ar fi cerut: „Nu putem avea atâția negri și musulmani în echipă” + UPDATE: Prima reacție a celui acuzat

367 de minute cu poarta neatinsă pentru Inter

Vicecampioana Italiei a ridicat un zid în Europa, grație căruia a ajuns la patru meciuri fără gol primit în eliminatoriile Champions: 1-0 cu Liverpool, în ediția trecută, 1-0 și 0-0 cu FC Porto și 2-0 cu Benfica 367 de minute plus prelungirile cu poarta neatinsă, o performanță posibilă datorită unei apărări solide, puțin vulnerabile, care a oferit trupei lui Schmidt doar două ocazii de gol, anihilând-o aproape complet. 

Asta în condițiile în care „vulturii" veneau după o serie de 13 partide cu gol marcat în Ligă, având o medie de 2,5 reușite pe meci! Și un total de 35 de goluri realizate în întreg parcursul european din această stagiune, cu tot cu preliminarii. Cifre formidabile, dar care au fost șterse cu buretele de un Inter de vis.

Romelu Lukaku s-a transformat și el

„Echipa se simte mai bine când luptă pentru un trofeu și e cu spatele la zid. În competițiile knock-out a suferit numai două eșecuri în 13 partide (15%), a câștigat Supercupa (3-0 cu Milan), a remizat la Torino în turul semifinalelor Cupei (1-1) cu Juventus), în timp ce în Serie A a ajuns deja la 10 înfrângeri în 29 de etape (34%)!", a remarcat Gazzetta dello Sport. 

Romelu Lukaku, intrat după pauză, n-a mai ratat ca-n campionat cu poarta goală și s-a dovedit infailibil de la 11 metri, la fel cum o făcuse cu o săptămână în urmă în Cupa Italiei.

Nu este vorba despre nicio revanșă personală. Am câștigat doar prima manșă, calificarea nu e închisă. Eu ascult criticile, dar până la un punct, și încerc să dau tot ce am mai bun
- Simone Inzaghi, antrenor Inter

7 goluriîn toate competițiile a marcat Nicolò Barella pentru Inter în acest sezon, cel mai prolific al carierei. A reușit la Lisabona primul gol cu capul de când joacă la nerazzurri

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Pep Guardiola, uluitoare reacție după 3-0 cu Bayern: „Emoțional, sunt distrus. Am îmbătrânit zece ani!”

După 7 luni pe tușă, campionul României dat afară de Rapid și-a găsit echipă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  13 Aprilie 2023, 07:17

Spre necazul adversarilor interistilor.Totusi Benfica ne avand alta solutie va risca totul si e in stare sa se califice.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează