INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Alarmă, Valentin Mihăilă: nu a mai jucat un meci integral de peste un an!

Valentin Mihăilă // sursă foto: Twitter @ Parma Calcio 1913
Valentin Mihăilă // sursă foto: Twitter @ Parma Calcio 1913

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 17:41 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 19:38

Valentin Mihăilă a fost schimbat și în ultima întâlnire a Parmei (2-1 cu Bari în Serie B), după 58 de minute. Nu a mai fost integralist din 3 septembrie 2022!

La 23 de ani, Valentin Mihăilă nu mai reușește să joace un meci întreg. De mult timp nu a rămas pe teren până la final, nici la echipa de club, nici la națională.

Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară
FCSB
Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară

Valentin Mihăilă, 21 de partide la Parma și 4 la națională. Niciodată joc complet!

Pe 3 septembrie 2022, atacantul a fost ultima oară integralist la Parma, una dintre cele mai bune prestații ale sale la „cruciați". Un gol și două pase decisive la 3-3 cu Genoa, în Serie B.

De atunci, a mai evoluat în 25 de partide în toate competițiile (a ratat multe întâlniri din cauza accidentărilor), 700 de minute (medie 28) la club și selecționată:

  • 14 în sezonul 2022-2023 în Serie B și Cupa Italiei. 338 de minute în total, 39 cel mai mult într-un meci (medie 24,1).
  • 7 în stagiunea 2023-2024 în campionat și Cupă. 249 de minute, 59 maximum într-o întâlnire (medie 35,6).
  • 4 la națională în 2023. 113 minute, 33 cel mai mult (medie 28,2).

„Valentin Mihăilă, argint viu. L-a amețit pe Dorval de mai multe ori"

Miercuri seară, la 2-1 cu Bari în Serie B, Mihăilă a fost din nou titular la Parma, fiind înlocuit după 58 de minute chiar de Dennis Man.

„Tricolorul" a jucat bine, a pasat decisiv la golul de 1-0, marcat de Partipilo. Prima sa reușită din acest sezon. „Assistul arată cât de integrat este în jocul colectiv. Argint viu, l-a amețit pe Dorval de mai multe ori", a comentat Sport Parma, care l-a notat cu 6,5, la fel ca Parma Live și Tuttomercatoweb.

„Antrenorul Pecchia i-a mai dat o șansă, oferindu-i încredere și lansându-l din primul minut. Iar el a răspuns prezent, în sfârșit. Puține erori tehnice, lucididate și multe curse, nu doar în fazele ofensive, ci și în momentele de repliere", l-a caracterizat Parma Live. În timp ce Tuttomercatoweb a văzut „câteva acțiuni frumoase pe aripa stângă, inclusiv cea de la gol, însă și ceva erori în momentul finalizării".

„În final, Dennis Man s-a sacrificat în faza defensivă"

Lăsat prima oară pe bancă de Pecchia în actuala stagiune, Dennis Man (l-a înlocuit chiar pe Mihăilă) nu a schimbat impresia din etapa precedentă. Fără efect jocul său. „Prea puțin incisiv", a scris Sport Parma, notându-l cu 5,5.

În schimb, Parma Live a observat că „în final, Man s-a sacrificat în faza defensivă, ca o demonstrație a creșterii individuale de care vorbea antrenorul, inclusiv la nivel mintal".

Citește și: 

Fanii lui Newcastle, furioși după tragerea la sorți din Cupa Ligii » „Coțofenele” se vor deplasa pe Old Trafford

Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo » Antrenorul e impresionat de el: „Vine de jos, ca mine. În urmă cu trei ani, juca în Serie D. Nu-i e frică de nimic”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
observator_federal
observator_federal  •  28 Septembrie 2023, 21:42

Extrasordinar, ce s-a potrivit! Chiar acum două minute Grădinescu în comentariul TV (din studio) al meciului Botoșani - Rapid, ne iesplică (doct, expresiv) cazul lui Valentin Mihăilă (”și ca el sunt și alții”) care suferă de pubalgie și nu poate juca mai mult de 40-50 de minute... Băi Grădi, tu ești ăla cu ”Costi, iartă-mă, dar eu nu mă pot bucura!” la golurile lui Mihăilă din Elveția care au înnebunit instantaneu toată suflarea românească? (Oare este atât de important ca Florinel să joace - și să încerce să înscrie, prima oară - la Națională, chiar dacă Mihăilă a dovedit că este mai bun și ne-a adus poate calificarea?)

observator_federal
observator_federal  •  28 Septembrie 2023, 21:29

Pe Florinel Coman, Edi l-a readus în circuitul Naționalei anul trecut deși nu jucase multă vreme - bine, faptul a coincis ”subit” cu cazul (neconfirmat ulterior!!) al refuzurilor lui Maxim și Mitriță de a mai veni la convocări, ”refuz” înfierat dur de federalul Vochin (sau ”surse din anturajul Naționalei” cum mai este cunoscut domnia sa) și despre care, dezinteresat, Meme Stoica afirma ferm că deține informații sigure... Mă întreb câte goluri ar trebui să mai dea Mihăilă încât să scape de asaltul (puternic susținut de presă) fecesebiștilor Coman și Tavi la postul lui din Națională...

observator_federal
observator_federal  •  28 Septembrie 2023, 21:16

GSP, sunteți ultimii care scrieți despre assistul lui Mihăilă în meciul din Cupa Italiei... Și faceți din asta ocazia de a-l pune într-o lumină defavorabilă tocmai pe ”Salvatorul României” (extrem de simpatizatul golgheter al Naționalei în această campanie de calificare, cu 3 goluri SUPERBE). Și încă ceva: de ce nu încercați să publicați și notele acordate de alte publicații italiene (SportParma sau Gazzetta dello Sport de pildă), oricum altele decât ParmaLive și Tuttomercatoweb? În spatele articolelor celor două referitoare la Parma stă unul și același Simone Lorini (cel care a publicat mereu interviuri cu impresarii Becali, mai nou știri despre Tavi Popescu, Adrian Mazilu, Louis Munteanu... capisci?) care -nu știu de ce- îl prețuiește (există oare o explicație?) mai mult pe Dennis Man decât pe Valentin Mihăilă. Bine, că Giovani îl agreează mai mult pe Gigi Becali decât pe Rotaru (sau pe Silviu Bogdan) aș putea înțelege, dar dacă tot e agentul celor doi fotbaliști, nu ar fi trebuit să (mai) facă diferență între ei - vezi salariile negociate în primul an... Repet, atitudinea presei noastre față de Vali Mihăilă nu concordă cu popularitatea evidentă și autoritatea pe post pe care acesta și le-a cucerit singur, meritat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează