INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

„Ar trebui să le fie rușine, nici nu-ți dai seama când joacă și când nu” » Românii de la Galatasaray au fost desființați de presa din Turcia

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 aprilie 2022 11:45 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 14:29

Alex Cicâldău (24 ani) și Olimpiu Moruțan (22 ani) sunt din nou în vizorul presei turce după a 14-a înfrângere a Galatei în acest sezon, 0-2 pe terenul lui Fenerbahce.

Într-un sezon negru, Galatasaray nu poate retrograda, având 12 puncte avans față de prima echipă aflată sub linia roșie, dar cifrele sale sunt înfiorătoare, după această nouă înfrângere (a treia în ultimele cinci runde), 0-2 pe terenul lui Fenerbahçe: 

  • locul 14, cu numai 41 de puncte în 32 de etape 
  • 13 eșecuri, mai multe decât victorii (11) 
  • golaveraj negativ, -5 (42-47)
„Nu-mi place!” » Un titular de la FCSB, contestat în direct: „La noi vin doar jucători luați de pe internet!”
FCSB
„Nu-mi place!” » Un titular de la FCSB, contestat în direct: „La noi vin doar jucători luați de pe internet!”

Alexandru Cicâldău, criticat încă de când a venit: „Nicio acțiune care să facă diferența”

Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan nu puteau veni într-un moment mai rău pentru clubul din Istanbul. Primul a fost titular la „Cim-Bom-Bom”, însă nu și integralist, fiind primul schimbat de antrenorul Torrent. 

A jucat un singur meci întreg în 2022, pe 20 ianuarie, la 1-3 cu Kasimpașa. Moruțan, intrat în minutul 84 în derby, are doar o partidă completă în acest an, pe 8 ianuarie, la o altă înfrângere, 0-1 cu Giresun. 

Un jurnalist turc, Levent Tüzemen, a avut un mesaj tăios împotriva celor doi la postul de televiziune A Spor, criticând mai mult conducerea: „Ar trebui să le fie rușine celor care au dat 10 milioane de euro pentru a-i aduce aici pe cei doi români”. 

Încă din 23 august, când Moruțan nu venise încă, iar Cicâldău de-abia juca a doua oară în tricoul galben-roșu, la 2-1 cu Hatay, Tüzemen era nemulțumit de transferul ultimului: 

„Cicâldău nu mi-a transmis mesajul «Eu voi fi liderul pe teren». Dacă a fost achiziționat doar pentru faze fixe, atunci nu e potrivit și e prea scump. N-a avut nicio acțiune care să facă diferența. Aș fi vrut alt jucător în locul lui”. 

„N-ar trebui să fie atât de ușor să porți tricoul lui Galatasaray” 

Duminică, un alt ziarist local a evidențiat prestația slabă a lui Cicâldău. 

„Nici nu-ți dai seama când joacă și când nu joacă. N-ar trebui să fie atât de ușor să porți tricoul lui Galatasaray. Acesta este cuvântul meu adresat celor care au plătit 6,5 milioane de euro pentru jucătorul român”. 

74,2 minutea fost media minutelor jucate pe meci de Alex Cicâldău la Galatasaray în campionat (4 goluri, 3 assisturi în 28 de partide)

42,5 minute pe mecia jucat în medie Olimpiu Moruțan în tricoul roș-galben în Süper Lig (a avut 3 goluri și 3 pase decisive în 24 de întâlniri)

Citește și alte știri despre fotbalul internațional: 

EXCLUSIV // VIDEO Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”

Olympique Marseille, fără fani la Salonic după avertismentul lui Răzvan Lucescu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
matserban
matserban  •  11 Aprilie 2022, 17:09
Postat de dodo001 pe 11 Aprilie 2022, 16:00

Galata nu merge fiindcă mai mulți jucători nu dau randament. Știam ca Cicaldau face treaba, e titular, mai puțin Morutan, care a intrat într-un con de umbră

Pai Morutan chiar a făcut ceva in putinele minute, Galata e unde e din cauza lui alde Cicaldau, care sunt zero barat

gago747
gago747  •  11 Aprilie 2022, 16:24
Postat de Uwe Lang pe 11 Aprilie 2022, 14:37

E clar, in veciul veciilor nu se va mai transfera vreun jucator roman in strainatate pe bani multi...

China este de acrod să ne primească și să ne aplaude! Arabia ne așteaptă cu căldută și este de acord să ne primească! Deci nu e dracul chiar atît de negru, întreabă-l pe Șumi ...

dodo001
dodo001  •  11 Aprilie 2022, 16:00

Galata nu merge fiindcă mai mulți jucători nu dau randament. Știam ca Cicaldau face treaba, e titular, mai puțin Morutan, care a intrat într-un con de umbră

Vezi toate comentariile (9)
Comentează