INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Misterul Vlad Chiricheș » De ce nu mai joacă la Cremonese căpitanul naționalei?

Contractul lui Chiricheș expiră în 2024, el având opțiune de prelungire pe un an // Foto: Getty Images +6   FOTO
Contractul lui Chiricheș expiră în 2024, el având opțiune de prelungire pe un an // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 11:05 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 12:30

Indisponibil de aproape patru luni, Vlad Chiricheș, 33 de ani, își tot amână revenirea după o ruptură la coapsa dreaptă. Și Cagliari ezită să-l transfere, considerându-l fragil.

Mai sunt zece săptămâni până la debutul „tricolorilor” în preliminariile Euro 2024 și Vlad Chiricheș continuă să nu joace în Italia. La fel ca Ionuț Radu, căpitanul naționalei nu prinde nici lista rezervelor la Cremonese, iar antrenorul Massimiliano Alvini nu-l ia în calcule prea curând pentru revenirea în formula de start. 

Nu se pregătește decât separat și la sfârșitul anului a jucat o repriză în amicalul cu Desenzano, în speranța că va conta în primele partide ale anului. Două au trecut deja și va trebui să mai aștepte cel puțin 15 zile, conform La Gazzetta dello Sport. Ultima sa apariție în Serie A a fost contra lui Lazio (0-4), acasă, pe 18 septembrie. Atunci s-a și accidentat la mușchii flexori ai coapsei drepte și a fost înlocuit.

Chiricheș, 12 meciuri pierdute

Până la acel moment pierduse numai două meciuri din opt disputate de nou-promovată și primise și banderola de căpitan. Apoi, a urmat calvarul și refacerea, care parcă nu se mai termină. 11 meciuri a ratat din cauza accidentărilor, 10 în campionat plus unu în Cupă, postul de titular fiindu-i suflat de Bianchetti. 

Și asta după ce sezonul trecut nu i se întâmplase deloc să fie indisponibil la Sassuolo! Stoperul de 33 de ani mai avusese probleme la gambă și adductori acum două stagiuni, dar nu a stat pe bară niciodată atât de mult și înlănțuit.

+2 FOTO

Al zecelea în Serie B?

Chiar și nerestabilit complet, Chiricheș are o ofertă de a se transfera. Claudio Ranieri s-a întors la Cagliari și l-a pus pe lista posibilelor achiziții din acest mercato. 

Cremonese nu s-ar opune, numai că sarzii păstrează rezerve asupra stării sale fizice, fragilității din ultima vreme. Dacă devine apt de joc până la finele lunii, Vlad ar ajunge în Serie B și în schimbul său ar urma să vină Goldaniga. Ar fi al zecelea fotbalist român în divizia cadetă, un record!

433de minute a adunat Vlad Chiricheș în acest sezon la Cremonese, 90 în Cupă și 343 în Serie A

Citește și alte știri despre stranieri: 

„À la Maignan” » Tătărușanu a scos miraculos o minge în Milan - Torino, dar echipa lui a fost oricum eliminată din Cupă!

A revenit Valentin Mihăilă, s-a „rupt” Dennis Man! Parma, eliminată din Cupă de Inter, în prelungiri

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Ianuarie 2023, 19:37

...ce fundas bun ...pacat pentru Cremona ...el singur poate salva o echipa de la inec ...

therealreddog33
therealreddog33  •  13 Ianuarie 2023, 18:36

Nu mai joaca pentru ca e prea slab. Simplu. Pentru mine acest jucător e o enigma: cum a reușit sa se transfere la atâtea echipe - unele chiar echipe de top - fără a avea măcar o jumate de sezon în care chiar sa joace bine. Respect pentru impresarii lui, buni oameni de vânzări!

inshallah
inshallah  •  13 Ianuarie 2023, 16:43

e ok. a avut timp sa-si faca un implant de par

Vezi toate comentariile (4)
Comentează