INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

EXCLUSIV GSP a aflat dedesubturile vânzării lui Rareș Ilie la Nice » Nu sunt 5 milioane, sunt 3! Și nu e Ligue 1, e liga secundă din Elveția!

Rareș Ilie // foto: Twitter @ OGC Nice
Rareș Ilie // foto: Twitter @ OGC Nice

Articol de , , - Publicat duminica, 17 iulie 2022 17:28 / Actualizat duminica, 17 iulie 2022 18:55

Rareș Ilie (19 ani) a fost vândut la Nice, dar urmează să fie împrumutat în primul sezon. Tranzacția a valorat trei milioane de euro, din care Rapid rămâne doar cu 1,8 milioane de euro, pentru că mai aveau procente din drepturile asupra jucătorului câteva cluburi de juniori.

Transferul cel mai valoros și mai surprinzător din vara aceasta, Rareș Ilie la Nice, a fost anunțat cu o valoare de cinci milioane de euro, însă datele exacte ar fi diferite, conform surselor GSP care cunosc tranzacția. 

Ilie ar fi fost vândut de fapt cu trei milioane de euro, care pot deveni cinci milioane în funcție de unele bonusuri condiționate de randamentul jucătorului.

Cum a fost Varga salvat de medici după ce a suferit un AVC
CFR CLUJ
Cum a fost Varga salvat de medici după ce a suferit un AVC

Rareș Ilie, împrumutat imediat în Elveția?

Din cele trei milioane de euro inițiale, Rapidul ar încasa doar 1,8 milioane de euro, restul banilor ar merge către cluburile de juniori care l-au format pe Rareș, ca procente dintr-un transfer. Bonusurile ar urma să fie împărțite la fel, după randamentul lui Ilie și după performanțele echipei.

Nice, a cincea clasată în sezonul trecut din Franța, nu l-ar opri pe român în lot în primul an, l-ar împrumuta la Lausanne, în liga a doua elvețiană. Asta deși Nice a arătat că îl dorea cu adevărat pe Ilie, antrenorul Lucien Favre venind la București pentru tratative și insistând ca transferul să fie efectuat. 

Tehnicianul e unul faimos în Europa, a condus-o inclusiv pe Dortmund și a insistat să îl aducă pe mijlocașul român în vârstă de 19 ani. 

Împrumutul ar constitui o ocazie pentru ca Rareș să joace meci de meci și să progreseze, în loc să stea ca rezervă în Ligue 1. 

Cristian Săpunaru a fost cel mai scump transfer

Cel mai scump transfer din istorie al Rapidului a fost al lui Săpunaru la Porto, cu cinci milioane de euro. Atunci suma a fost achitată integral din start, Ilie ar putea în cel mai bun caz să egaleze recordul acesta dacă va bifa toate bonusurile din acordul stabilit între giuleșteni și francezi.

Diferența e că Săpunaru avea un istoric bogat în prima ligă, în timp ce Rareș a jucat doar în 36 de partide în campionatul românesc și a marcat șase goluri. Nu a jucat în echipa națională de seniori, nu are meciuri în cupele europene.

Îi urez succes lui Rareș Ilie în Franța, el a plecat deja și aș avea nevoie de patru sau de cinci jucători noi, pentru că lotul conține acum prea mulți copii lipsiți de experiență.

- Adrian Mutu, antrenor Rapid

Conducerea Rapidului a fost mereu serioasă, ar trebui să pună acum pe masă clar datele transferului, să știm care e suma pentru care a plecat Rareș Ilie. Înțeleg că există tentația de a crește prețul, dar e corect să cunoaștem valoarea reală a tranzacției!

- Narcis Răducan, fost fotbalist

58 de meciuri și 9 goluria înregistrat Rareș Ilie la Rapid în primele două ligi. El a fost mai des rezervă în sezonul din liga a doua la capătul căruia au promovat giuleștenii, după care a devenit titular de bază, ajutat fiind și de regula U21

Gigi Becali nu-i crede 

Printre cei care se îndoiesc de suma pe care a anunțat-o Rapidul în transferul lui Rareș Ilie, cinci milioane de euro, s-a aflat și Gigi Becali. El a insistat că va crede că acela e prețul real numai când va vedea un document oficial. 

Becali l-a vândut pe Man la Parma cu 11 milioane de euro și a susținut că afacerea a valorat 13 milioane de euro. 

El a vorbit despre transferul lui Ilie în contextul în care speră să obțină minimum 30 de milioane de euro în schimbul lui Octavian Popescu, un alt mijlocaș ofensiv tânăr, pe care Gigi îl are sub contract.

VIDEO » Ce a declarat Rareș Ilie înainte de plecarea în Franța 

Mai multe știri din Liga 1: 

Farul are probleme mari înaintea debutului în noul sezon de Liga 1 » 11 fotbaliști lipsesc cu FCU Craiova, printre care Alibec și Băluță

Presiune pe Andrei Prepeliță, după debutul perfect de sezon: „E obligatoriu să intrăm în play-off”

Citește și:

Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Edi Iordănescu a anunțat echipa de start! Ianis Hagi, titular!
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Edi Iordănescu a anunțat echipa de start! Ianis Hagi, titular!
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (83)
propaganda
propaganda  •  18 Iulie 2022, 23:54
Postat de zorrozabal pe 18 Iulie 2022, 11:39

La noi in Becalistan-„regula”este ca sumele de transfer publicate, sunt mai...mici!De ce?!MM Stoica e mult mai competent(și in acest domeniu),sa ne lamureasca!(Vezi„procesul transferurilor”)!

Ce faci BOOG?

supereduardo10
supereduardo10  •  18 Iulie 2022, 21:21

Oftucosu roade osu. Vad ca plesnesc ăștia de invidie :)))) Pai Tănase super golgheter și face zero euro!

Rapid1923
Rapid1923  •  18 Iulie 2022, 14:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (83)
Comentează
Close