INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Gicu Grozav a refuzat-o pe FC U Craiova și a ajuns la clubul condus de prietenul lui Viktor Orban

Gicu Grozav, foto: facebook.com/DVTK1910
Gicu Grozav, foto: facebook.com/DVTK1910

Articol de - Publicat marti, 08 iunie 2021 11:15 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 12:44

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani, Gicu Grozav, a rămas în Ungaria. După Diósgyőr, a semnat pe două sezoane cu MTK Budapesta. Patron este politicianul Tamás Deutsch, fost parlamentar european

Liber de contract, după un sezon la Diósgyőr, Gicu Grozav putea ajunge la U Craiova 1948, cu Adi Mutu antrenor. Dar a refuzat discuțiile cu oltenii și a ales tot Ungaria. Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a semnat un contract pe două stagiuni cu MTK Budapesta (a treia sa echipă în țara vecină), locul 7 în precedentul campionat. Un pas în față. Diósgyőr a retrogradat.

„Gicu Grozav își va demonstra abilitatea și la MTK"

„Grozav a dovedit că poate face diferența la orice echipă din Ungaria. Își va demonstra abilitatea și la MTK", a declarat directorul sportiv Balázs Polyák. 

Patronul și președintele alb-albaștrilor este politicianul Tamás Deutsch, fost parlamentar european și ministru al sportului (1999-2002), un apropiat al premierului Viktor Orban. E membru în Fidesz, partidul de extremă dreapta (condus de Orban) aflat la guvernare de 11 ani.

Grozav, 24 de goluri și 8 assisturi în 3 ani în Ungaria

Grozav joacă în țara vecină din 2018, după despărțirea de Dinamo, și e în formă la maghiari. Mijlocașul cu 29 de selecții și 5 goluri la națională are până acum 24 de goluri și 8 assisturi în trei ani, doi la Kisvárda și unul la Diósgyőr.

10 mii de euroeste salariul lunar al lui Gicu Grozav la MTK Budapesta

10 goluriîn 33 de meciuri a marcat Grozav sezonul trecut la Diósgyőr

14 goluriși 8 assisturi a reușit mijlocașul în două sezoane la Kisvárda (41 de partide)

Citește și: 

Cosmin Moți a semnat! Ce post va ocupa după retragerea din cariera de fotbalist

Nedelcearu a fost făcut fascist pentru că nu a îngenuncheat! Cum a explicat refuzul de a face acel gest simbolic: „Ipocrizie”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (8)
21lva
21lva  •  08 Iunie 2021, 14:29

O alegere normala. Bafta Gicule

deusdat
deusdat  •  08 Iunie 2021, 18:08

Fidesz nu e chiar "de extremă dreapta", GSP. Se poate? Ați uitat cum îl lăudați pe Orban Viktor pentru minunatele condiții asigurate sportului? Și, apropo, guvernul maghiar a obținut mai mult de la Bruxelles decât Johannis, deși nu a fost obligat să accepte măsuri de austeritate și de reformă a pensiilor :))

potec
potec  •  08 Iunie 2021, 13:28

Unde e bugetul ala nelimitat a lui mititelu? Hai cu salariile alea de playoff mititelule ca altfel nu vine nimeni

Vezi toate comentariile (8)
Comentează