INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Ianis Hagi se laudă cu un TOP în care apare imediat sub Haaland și Mbappe, însă „traducerea” nu-l ajută deloc

Ianis Hagi // foto: Imago Images +8   FOTO
Ianis Hagi // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 19:22 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 20:09

Ianis Hagi (25 de ani) a distribuit pe contul personal de Instagram o postare care prezintă TOP 10 al jucătorilor sub 25 de ani care produc cel mai mare pericol la poarta adversă. Mijlocașul de la Deportivo Alaves ocupă locul 9 în acel clasament, însă statistica nu este neapărat măgulitoare. 

Cedat de Rangers la Deportivo Alaves, în prima ligă a Spaniei, Ianis Hagi a reușit să se adapteze la noua lui echipă, pentru care a jucat 9 partide în acest sezon, 8 în campionat, unul în Cupă.

La nivel de pericol creat, Ianis stă foarte bine. Mărturie stă o statistică cu care mijlocașul român s-a lăudat pe contul de Instagram.

Concluziile inovației care transformă fotbalul: FCSB n-ar mai fi lider, Rapid, OUT de pe podium + Dinamo, ultima!
ANALIZĂ GSP
Concluziile inovației care transformă fotbalul: FCSB n-ar mai fi lider, Rapid, OUT de pe podium + Dinamo, ultima!

Ianis Hagi, pe locul 9 într-un clasament la nivel european

Într-un clasament al jucătorilor cu cea mai mare medie de xG + xA în 90 de minute de joc, Ianis ocupă locul 9, cu mențiunea că în calcul sunt luați doar jucătorii sub 25 de ani din Europa.

Cei doi termeni se referă la expected goals, respectiv assists, în traducere goluri / assisturi așteptate, și reprezintă probabilitatea ca o ocazie să se transforme în gol sau assist pe baza informațiilor existente despre situațiile similare din trecut.

Ianis Hagi se laudă cu un TOP în care apare imediat sub Haaland și Mbappe, însă „traducerea” nu-l ajută deloc

Ianis Hagi are doar 3 goluri + pase decisive

Ianis este pe 9 în top, cu o medie de xG + xA de 0.78 în 90 de minute, sub nume precum Erling Haaland (1.06), Kylian Mbappe (1.06), Victor Boniface (0.96) sau Victor Osimhen (0.82).

Practic, dacă ar fi fost eficient, Ianis ar fi trebuit să aibă 7 goluri + pase decisive în acest sezon, adică 0.78 înmulțit cu 9 meciuri jucate la Alaves.

Numai că mijlocașul român are doar două goluri și un assist, un randament mediocru. Ianis a înscris cele două goluri în Cupă, contra unei formații de liga a șasea, și a mai oferit un assist în meciul de campionat cu Atletico Madrid (1-2).

Cum se „traduc” statisticile prezentate de Ianis Hagi

În fotbalul vestic există un termen pentru ceea ce se întâmplă cu Ianis, „underperforming your xG/xA”.

În traducere, Ianis nu produce nici pe departe cât ar trebui, având în vedere situațiile pe care și le creează în timpul meciurilor. Bineînțeles, trebuie menționat că cel puțin în cazul expected assists nu depinde doar de servant, în acest caz de Ianis, ci de inspirația celui aflat la finalizare.

VIDEO » Ioan Ovidiu Sabău: „Îmi place foarte mult de Ianis Hagi”

Mai multe știri despre stranieri:

Cine-l îmbracă pe Marius Șumudică? „E totul pentru mine. Este cadou”. De unde își alege vestimentația și de ce dansează după meciuri în fața fanilor

Răzvan Marin, prăbușit în Italia! Inclus în cea mai slabă echipă din Serie A după 11 etape! Și cota lui a luat-o la vale

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
mirstelistu
mirstelistu  •  09 Noiembrie 2023, 10:04

Ce pericol creeaza *** asta de pe banca ca in teren e varza? Poate ataca poarta adversa de pe banca cu sticle de apa si asa pune in pericol adversarii. Doamne fereste unde am ajuns, sa umflam la infinit un ratat in materie fotbalistica umflat doar prin prisma numelui

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1945sv0509
1945sv0509  •  08 Noiembrie 2023, 21:06

Printisorul a ajuns sa se laude singur in lipsa unor aprecieri pozitive din partea celor ce cunosc fenomenul numit fotbal.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Noiembrie 2023, 21:04

...o imitatie de fotbalist care a implinit 25 de ani luna trecuta ...poate sa faca un clasament numai cu fotbalistii nascuti pe 21 octombrie ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează