INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL WASL

Reghecampf și-a dat demisia de la Al Wasl și ar putea prelua FCSB! Reacția lui Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2020 14:32 / Actualizat duminica, 18 octombrie 2020 15:19

Laurențiu Reghecampf (45 de ani) este liber de contract după ce și-a dat demisia de la Al-Wasl, din Emiratele Arabe Unite!

Antrenorul român a plecat de la Al Wasl, formație la care antrena din ianuarie 2019, anunță Prosport. Pe 16 octombrie, Al Wasl a pierdut 1-4 cu Bani Yas, echipa pregătită de Daniel Isăilă, în prima etapă din Emiratele Arabe Unite. 

De-a lungul carierei, Reghecampf a mai antrenat la Gloria, U Craiova, FC Snagov, Chiajna, FCSB (în două mandate), Al Hilal, Litex și Al Wahda.

Și ce vreti să fac eu? Voi nu știți că am antrenor la echipă? Nu știu ce a făcut Reghe. V-am spus că nu vreau să mai vorbesc
Gigi Becali, azi, pentru Prosport

EXCLUSIV » De ce a demisionat Reghecampf de la Al Wasl

Laurențiu Reghecampf a confirmat informația pentru Gazeta Sporturilor. Surse GSP.ro din cadrul staff-ului spun că Reghe a demisionat pentru că șefii nu i-au dat bani de transferuri pe care i-au promis înainte de începerea campionatului. Antrenorul român le-a spus conducătorilor că nu poate obține performanță și nu se poate bate pentru trofee cu jucători fără experiență și aduși de la echipa a doua.

Anamaria Prodan: „Dorea o nouă provocare”

Impresarul Anamaria Prodan, soția lui Reghecampf, a dat detalii despre situația antrenorului.

Laurențiu le-a cerut celor de la club să-l lase să plece pentru că își dorea o nouă provocare. Conducerea lui Al Wasl a fost de acord cu cerința lui, astfel că despărțirea s-a produs fără probleme”, a declarat Anamaria Prodan pentru digisport.ro.

Revine Reghecampf la FCSB?!

Fiind liber de contract, Laurențiu Reghecampf ar putea reveni la FCSB, acolo unde Gigi Becali a spus că îl așteaptă oricând. Mai mult, echipa este acum pregătită de Toni Petrea, fostul său secund, iar Thomas Neubert, un colaborator apropiat, este preparator fizic.

 Am discutat cu el. L-am întrebat «Cum ai veni tu?». Nu l-am întrebat cu gândul de a-l lua, nu i-am propus asta. Am vorbit cu el și mi-a zis «Patroane, nu are rost să discutăm asta acum pentru că am contract! Când nu voi mai avea contract, putem discuta!»
- Gigi Becali, pe 11 iulie, despre o posibilă revenire a lui Reghecampf la FCSB

2 titluriare Reghecampf în palmares cu FCSB, cucerite în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014

6 trofeea cucerit Reghecampf ca antrenor: două titluri, o Supercupă și o Cupă a Ligii cu FCSB + Cupa Ligii și Supercupa cu Al-Wahda

  • A fost primul antrenor, după Cosmin Olăroiu, în sezonul 2006-2007, care a terminat un sezon pe banca roș-albaștrilor - sezonul 2011-2012;
  • Cu el pe bancă, FCSB a reușit în premieră să elimine o deținătoare a Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor. (Ajax Amsterdam, în sezonul 2012-2013 din Europa League). Tot atunci, a fost pentru a doua oară în istoria echipei când revine după ce pierduse în tur la o diferență de două goluri;
  • A fost desemnat antrenorul anului în 2012. În acel sezon, FCSB a câștigat titlul, acumulând 79 de puncte!;
  • A învins deținătoarea Ligii, Chelsea, 1-0 pe Arena Națională;
  • A egalat un record vechi, reușind să câștige titlul cu 5 etape înainte de final. Echipa din 2013 a reușit să egaleze performanțele Stelei lui Ienei din sezoane ''85-'85 și '86-'87, câștigând titlul cu 5 etape înainte de final!;
  • Cu el pe bancă, FCSB a devenit prima echipă din România care s-a calificat în grupele Ligii după ce a trecut 3 tururi preliminare;
  • E singurul antrenor din istoria FCSB-ului care a câștigat titlul din primul an atât ca antrenor, cât și ca jucător.

Varianta „națională”

O altă soluție pentru Reghecampf ar fi preluarea naționalei, dacă Mirel Rădoi nu va continua. Așa cum a anunțat Gazeta, dezamăgit de rezultatele din ultimele trei partide, de frământările din interiorul lotului și de incapacitatea jucătorilor de a traduce pe teren sistemul propus de selecționer, Mirel Rădoi, 39 de ani, e decis să renunțe la echipa națională după meciurile cu Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie). Doar o renaștere miraculoasă a reprezentativei i-ar mai putea întoarce gândurile. Astfel, Reghe ar putea reprezenta o variantă pentru România.

„Bă, voi sunteți nebuni?! Reghecampf e cel mai potrivit să preia naționala! E adevărat, e sub contract și câștigă milioane și ar fi greu de adus acum” 
Anamaria Prodan, acum un an, când Reghecampf, încă era la Al Wasl

VIDEO Reghecampf intervine în scandalul momentului: „Steaua pentru mine este echipa mea de suflet”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Colaps financiar la FCSB! Gigi Becali are două soluții pentru a salva clubul

EXCLUSIV Helmut Duckadam, interzis în Ghencea: „M-au chemat la o comisie, ca la un tribunal militar: «Păi ce facem?»”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (144)
tatastrumf
tatastrumf  •  19 Octombrie 2020, 00:14
Postat de fritz69 pe 18 Octombrie 2020, 21:58

Gigi l-a trimis deja pe Lutu sa-i ridice bagajele!

Esti invidios ? Vroiai sa te duci tu ?! :)

fritz69
fritz69  •  18 Octombrie 2020, 21:58

Gigi l-a trimis deja pe Lutu sa-i ridice bagajele!

doardinamo1948
doardinamo1948  •  18 Octombrie 2020, 21:24
Postat de Titi Suru pe 18 Octombrie 2020, 21:15

dap .. benfica porto ... si cateodata sporting , total comparabil cu anderlecht , standard .. sau brugge !!

Și pe noi ne bate Islanda doar cu 2-1 din mila. Portugalia are jucatori de valoare, noi îl așteptăm pe Ianis să se facă mare, pe Man și Coman sa îi cumpere cineva, pe Răzvan Marin sa joace titular sau sa fie apreciat la o alta echipa in afara de Viitorul Trecut. Fcsb a strâns ce era mai bun prin România și nu reușește de 3 ani sa acceadă in Europa, chiar nu îți dai seama ca suntem prea pretențioși și visători pentru jucătorii și fotbalul pe care îl avem?

Vezi toate comentariile (144)
Comentează