INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

EXCLUSIV Mircea Lucescu, despre transferul al lui Drăgușin la Tottenham: „Are totul de partea lui. A demonstrat că se poate”

Mircea Lucescu are 44 de ani ca antrenor. Tocmai a refuzat o ofertă de la Beșiktaș Foto: Imago
Mircea Lucescu are 44 de ani ca antrenor. Tocmai a refuzat o ofertă de la Beșiktaș Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 11:05 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 11:37

Mircea Lucescu, 78 de ani, a comentat trecerea lui Radu Drăgușin în Premier League: „Are șanse să joace. A căpătat experiență în Italia și la națională. Viitorul e de partea lui. Fizicul e de partea lui. Starea de spirit e de partea lui".

Radu Drăgușin este foarte aproape de Tottenham. Acordul există între cluburi pentru o sumă care atinge 30 de milioane de euro cu bonusurile incluse, iar „tricolorul" în vârstă de 21 de ani are o înțelegere cu Spurs. Contract până pe 30 iunie 2029 și salariu net de 3 milioane de euro.

Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
TRANSFER
Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile

Fundașul central desemnat „Fotbalistul Anului 2023 în Ancheta GSP” pleacă la Londra, face vizita medicală și ar putea să debuteze chiar duminică, împotriva lui Manchester United, pe Old Trafford. Cel puțin așa voia Ange Postecoglou, managerul australian al insularilor.

Mircea Lucescu: „Radu Drăgușin pleacă pe urmele lui Gică Popescu și Vlad”

Mircea Lucescu, 78 de ani, a comentat iminenta mutare a lui Drăgușin în Premier League. „Pleacă pe urmele lui Gică Popescu și Vlad Chiricheș", a fost prima reacție a antrenorului.

Gică Popescu a jucat la Spurs în 1994-1995, venind în 1994 de la PSV Eindhoven pentru echivalentul a 2,9 milioane de euro și plecând un an mai târziu la Tottenham (2,8 milioane). Vlad Chiricheș s-a transferat la echipa din nordul Londrei în 2013 de la FCSB (9,5 milioane). S-a mutat apoi în Serie A, la Napoli (7 milioane).

„Dacă îți amintești ce am spus după calificarea naționalei la Euro, am spus că această performanță oferă o creștere a valorii și a percepției celor din fotbalul mare despre noi. S-a întâmplat deja cu Drăgușin", a declarat tehnicianul.

Mircea Lucescu: „Radu Drăgușin trebuie să lupte să rămână titular. E dificil să ajungi acolo, însă e și mai greu să te menții”

A adăugat: „A contat evoluția sa la Genoa, dar mai important a fost ce a realizat cu naționala. Iată că România poate să dea un jucător de asemenea nivel! Înseamnă foarte mult, acum depinde de el să se impună. E dificil să ajungi la Tottenham, însă e și mai greu să te menții",

Pentru „Il Luce", „Drăgușin trebuie să lupte să rămână titular acolo". Crede că „are șanse să joace. A căpătat experiență în Italia și la națională. Viitorul e de partea lui. Fizicul e de partea lui. Starea de spirit e de partea lui".

Mircea Lucescu: „Radu Drăgușin crește ca personalitate și radiază o stare de spirit foarte bună”

Îl apreciază pe tânărul internațional: „Crește nu doar ca joc, crește ca personalitate. Și, mai important, radiază în jurul lui starea sa de spirit foarte bună".

Concluzia lui Lucescu: „Radu Drăgușin demonstrează că totul se poate".

VIDEO EXCLUSIV Radu Drăgușin, discuție despre sacrificiile pentru a ajunge în top: „Eu niciodată nu mi-am permis asta!”

Citește și alte știri despre transferul lui Radu Drăgușin:

De la Chivu și Mutu nu am mai avut unul ca el
EDITORIAL
De la Chivu și Mutu nu am mai avut unul ca el
Radu Drăgușin, direct în top! Transferul lui Tottenham bate mutarea lui Mutu la Chelsea
TRANSFER
Radu Drăgușin, direct în top! Transferul lui Tottenham bate mutarea lui Mutu la Chelsea

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  10 Ianuarie 2024, 14:05

Gica Popescu a fost adus la Tothenham de antrenoeul Hogdson-pe care l-a avut și la Eindhoven!Și tot el l-a luat apoi la Barcelona!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează