INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Superstoper! Radu Drăgușin, MVP la Genoa în Serie A: „Curajos în duelurile corp la corp, foarte bun și când anticipează pericolul"

Radu Drăgușin. Foto: Imago Images
Radu Drăgușin. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 11:10 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 12:16

La 21 de ani, Radu Drăgușin se impune și în elita Italiei. Chiar dacă dacă Genoa a pierdut, 0-1 la Torino, fundașul central a fost ales cel mai bun jucător al „Grifonului", primind nota 7 în Gazzetta dello Sport.

Naționala poate profita. În centrul apărării avem unul dintre jucătorii cei mai în formă din Serie A. La doar 21 de ani, Radu Drăgușin e printre revelațiile începutului de sezon.

Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”
DINAMO
Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”

Radu Drăgușin, prima notă la Genoa, a doua a meciului

Fundașul central e deja lider la Genoa. Printre cei mai buni rossoblu stagiunea trecută, în liga secundă, decisiv la promovare, Drăgușin e și în elită liderul defensivei genoveze.

Integralist în toate cele patru meciuri, trei în campionat, unul în Cupa Italiei, stoperul a impresionat și în ultima etapă. Duminică, deși a pierdut, 0-1 la Torino (gol Radonjic, în al 4-lea minut de prelungire), a fost ales MVP-ul echipei sale în Gazzetta dello Sport. Cu a doua notă a partidei, 7, depășit numai de Radonjic.

Radu Drăgușin a forțat schimbarea lui Duvan Zapata

„Drăgușin își impune forța. A rezistat fără probleme în fața puternicului Zapata", a comentat Gazzetta. L-a anihilat pe columbian, forțându-l pe antrenorul torinezilor să-l schimbe pe vârful sud-american.

„Curajos în duelurile corp la corp, foarte bun și când anticipează pericolul", a adăugat GdS la caracterizarea „tricolorului".

Corriere dello Sport i-a dat 6,5, la fel ca Tuttomercatoweb, care a apreciat nu doar duelurile câștigate în fața lui Zapata, ci și că a blocat multe centrări, respingând cu capul. 

„Muncesc zi de zi analizând unde trebuie să fiu mai bun. Avem un grup frumos, iar înfrângerile ne ajută și ele, unindu-ne și mai mult” - Radu Drăgușin, stoper Genoa

„Răzvan Marin vrea să fie regizor din spate, dar nu convinge"

Titularizat din nou la Empoli, Răzvan Marin a fost schimbat în minutul 72 la 0-2 cu Juventus. „Vrea să fie regizor din spate, dar nu convinge", a scris Gazzetta, care l-a notat cu 5,5. „După transversala cu Monza, mai puțin incisiv. Mai multă cantitate decât calitate". 

Tot 5,5 și în Corriere: „Scut în fața apărării, însă deseori copleșit de avansarea bianconerilor". Tuttomercatoweb a observat că „Zanetti îi cere să creeze jocul echipei sale și să-l rupă pe al adversarilor. A fost pus în dificultate de presiunea lui Juventus și nu a reușit să fure prea multe mingi". Aceeași notă, 5,5.

Citește și: 

Salah a luat decizia, după ce Al Ittihad i-a oferit lui Liverpool 233 de milioane de euro!

Criticat de Ten Hag, fotbalistul lui United și-a contrazis antrenorul în văzul tuturor: „Nu credeți tot ce citiți!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
1945sv0509
1945sv0509  •  04 Septembrie 2023, 15:31

Noroc ca Chiriches este accidentat, altfel ar fi frecat banca de rezerve in minunea de echipa a lui yedy. PS. S-ar putea sa fiu optimist si sa constat ca de fapt yedy mai scoate din palarie o alta perla de la 10sb.

gazistu
gazistu  •  04 Septembrie 2023, 14:15

Daca uita tatuajele si anturajul "marilor" talente de la Nationala, gen Denis Man, Cicladau, Alibec, Ionut Radu,etc, care-s plini de tatuaje si figuri, dar in schimb , is izgoniti de la echipe precum sosetele murdare ...

xipen
xipen  •  04 Septembrie 2023, 12:55

Dragusin, daca va sta departe de maleficele interese ale fotbalului intern, va ajunge departe. Daca va fi atent la evitarea accidentarilor, daca va fi atent la viata sportiva, gen Ronaldo, daca va ramane modest si un dur in teren, va fi un mare campion. Dragusin, mergi inainte! Dumnezeu sa te ajute! Tine-te departe de FCSB, Becali, GSP, Hagi si alti vampiri de energie ai fotbalistilor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează