INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PARMA

Rafa Benitez e cu ochii pe Man și Mihăilă

Rafa Benitez a lăudat-o pe Parma, club la care evoluează Dennis Man și Valentin Mihăilă
Rafa Benitez a lăudat-o pe Parma, club la care evoluează Dennis Man și Valentin Mihăilă

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 17:05 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 19:01

Rafa Benitez, ultima dată antrenor la Celta Vigo, o urmărește atent pe Parma, echipa la care evoluează Dennis Man și Valentin Mihăilă. Spaniolul are o legătură aparte cu Fabio Pecchia, tehnicianul principal al liderului din Serie B, care i-a fost secund la Napoli, Real Madrid și Newcastle.

Fără echipă din martie, Benitez este impresionat de parcursul formației din Emilia-Romagna ce se pregătește să sărbătorească promovarea în primul eșalon al Italiei. Într-un interviu pentru televiziunea Sky Sport l-a analizat pe fostul său colaborator și spune că are foarte multe de învățat de la el.

Barcelona dă cea mai mare lovitură din istorie » Contract de 1,3 miliarde de euro
SPANIA
Barcelona dă cea mai mare lovitură din istorie » Contract de 1,3 miliarde de euro

Palermo - Parma se joacă vineri, de la 21:30, în etapa cu numărul 34 în Serie B. Formația gazdă, la care activează Ionuț Nedelcearu, se află pe locul 6 în clasament, cu 51 de puncte, la 18 puncte în spatele adversarei directe. Primele două poziții promovează direct în prima scenă a fotbalului italian, în timp ce ocupantele pozițiilor 3-8 evoluează în play-off-ul care stabilește cea de-a treia formație care accede.

Rafa Benitez, laude pentru Parma

Antrenorul de 64 de ani consideră că echilibrul este cheia succesului pentru Parma, dar și managementul exemplar pe care Pecchia l-a implementat. Rafa Benitez spune că păstrează legătura cu tehnicianul „gialloblu”, cu care comunică și face constant schimb de idei despre principii de joc, sisteme și jucători.

„O urmăresc cu mare interes pe Parma. Ce face Fabio Pecchia este foarte bine. Am văzut câteva meciuri sezonul acesta, cred că este o echipă foarte echilibrată, aceasta e cheia. Pecchia are un management excelent și e un profesionist serios, cum este foarte greu să găsești în fotbalul de astăzi. Acum eu sunt cel care are de învățat de la el”, a declarat Benitez.

Rafa Benitez e cu ochii pe Man și Mihăilă
Rafa Benitez și Fabio Pecchia, pe când o pregăteau pe Newcastle, ultima echipă la care au colaborat. Foto: Gettyimages

Cei doi antrenori s-au cunoscut la începutul anilor 2000, când Pecchia era fascinat de Liverpool, pe care o urmărea îndeaproape, de pe Anfield Road. Din momentul în care i-a fost prezentat, Benitez l-a apreciat pe italian și l-a dorit în staff-ul său.

Astăzi, Parma este construită pe modelul de joc al lui Liverpool din mandatul în care spaniolul cucerea Liga Campionilor: evoluează în modulul 4-2-3-1 dezvoltat pe două aripi care creează mare pericol pentru echipele adverse.

11 goluri și 5 assist-uriare Dennis Man pentru Parma în acest sezon în Serie B

Dennis Man și Valentin Mihăilă, anunțați titulari în Palermo - Parma

Pentru Parma, meciul din Sicilia este un adevărat examen înainte de a fi încununată campioană în Serie B. „Va fi un meci care ne va împinge dincolo de limitele noastre, să ne confruntăm în fața a 30.000 de oameni, cu un adversar absolut respectabil”, a prefațat Pecchia derby-ul etapei.

Ionuț Nedelcearu este anunțat rezervă, în timp ce, de partea cealaltă, Dennis Man și Valentin Mihăilă au toate șansele să fie trimiși în teren din primul minut.

4 goluri și 2 assist-urisunt cifrele lui Valentin Mihăilă în actuala stagiune, în Serie B

Cum ar putea arăta echipele de start în Palermo - Parma:

Palermo (3-5-2): Pigliacelli - Diakitè, Lucioni, Ceccaroni - Di Mariano, Segre, Gomes, Di Francesco, Aurelio - Insigne, Brunori;
Antrenor: Fabio Pecchia;

Parma (4-2-3-1): Chichizola - Delprato, Osorio, Circati, Zagaritis - Estevez, Hernani - Man, Bernabé, Mihaila - Benedyczak;
Antrenor: Michele Mignani;

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

FCSB a recuperat unul din trei pentru derby-ul cu Rapid
FCSB - RAPID
FCSB a recuperat unul din trei pentru derby-ul cu Rapid
Presa din Glasgow îl dă ca și plecat pe Ianis Hagi la noua echipă: „Transferul lui acolo este inevitabil”
SCOȚIA
Presa din Glasgow îl dă ca și plecat pe Ianis Hagi la noua echipă: „Transferul lui acolo este inevitabil”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează