INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Culisele acordului între Răzvan Lucescu și Ivan Savvidis la PAOK: durata, detaliile financiare ale noului contract » Va fi la Salonic și la centenarul clubului!

Ivan Savvidis&Răzvan Lucescu// Foto-IMAGO / ANE Edition
Ivan Savvidis&Răzvan Lucescu// Foto-IMAGO / ANE Edition

Articol de - Publicat marti, 26 decembrie 2023 12:34 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 12:56

Răzvan Lucescu, 54 de ani, lider în campionat cu PAOK și prezent în „optimile” Conference League și ale Cupei Greciei, se înțelege perfect acum cu proprietarul Ivan Savvidis și va prelungi contractul la Salonic pentru încă trei sezoane, 2024-2027, cu un salariu anual ce ar depăși două milioane de euro. Clauza de reziliere nu va mai fi o problemă între Lucescu și Savvidis.

Răzvan Lucescu, 54 de ani, 55 pe 17 februarie, este legat cu sufletul de PAOK Salonic. Acesta e clubul vieții sale. Și pentru PAOK, la fel. Răzvan, cel mai performant antrenor din istoria „vulturului bicefal".

Răzvan Lucescu, antrenor pentru istoria lui PAOK. Event unic!

În două mandate, 2017-2019 și din vara lui 2021, are cele mai multe meciuri la alb-negri (224), cele mai multe victorii (142) în toate competițiile și cele mai multe succese în campionat (96), cele mai multe partide în cupele europene (44) și cea mai lungă serie invincibilă continentală (13 jocuri, dintre care 12 în actualul sezon).

6 jucători pot pleca de la Real Madrid » Decizia finală se ia pe 1 ianuarie
REAL MADRID
6 jucători pot pleca de la Real Madrid » Decizia finală se ia pe 1 ianuarie

Peste toate aceste cifre, a reușit cel mai mare triumf al lui PAOK, eventul titlu-Cupă (2019), unic la gruparea din Salonic.

Acum, la jumătatea stagiunii, e primul în campionat, calificat în optimile de finală Conference League și aproape de „sferturile" Cupei Greciei, după 1-0 în turul „optimilor" cu Volos.

Răzvan Lucescu va avea salariu și mai mare. Cel mai bine plătit în Grecia!

Prelungirea contractului era inevitabilă într-o asemenea perioadă. Ceea ce presa elenă a anunțat în ziua de Crăciun. Există deja un acord, iar oficializarea e iminentă.

Stavros Sountoulidis, de la Gazzetta.gr, conectat permanent la PAOK, a dezvăluit și culisele extinderii angajamentului.

Potrivit jurnalistului grec, Răzvan dorea să discute acest subiect în aprilie, dar patronul Ivan Savvidis a vrut să clarifice situația încă de acum. I-a oferit un contract nou (cel actual expiră pe 30 iunie 2024), pe încă trei sezoane, 2024-2027, și totul e rezolvat. Niciun detaliu financiar nu va sta în calea acestei înțelegeri.

Cel mai bine plătit antrenor din fotbalul grec, 1,7 milioane de euro salariu anual în prezent, va depăși două milioane, susțin surse apropiate lui PAOK.

„Nici Răzvan Lucescu nu va mai cere despăgubiri, nici Ivan Savvidis nu-i va mai pretinde bani ca să plece"

Nici clauza de reziliere a contractului nu va mai fi o problemă, spune Soudoulidis. În vara lui 2019, după event, după ce a cucerit al treilea titlu din istoria lui PAOK, primul după o așteptare de 34 de ani, a apărut o divergență între Lucescu și Savvidis, tehnicianul hotărând să plece la Al-Hilal, care a achitat clauza de două milioane de euro.

Doi ani mai târziu, când Răzvan s-a întors la Salonic, Savvidis i-a fixat o altă clauză, mult mai mare decât precedenta. 7 milioane de euro.  Sountoulidis afirmă însă că nicio clauză nu va mai afecta în viitor relația dintre antrenor și proprietar: „Nici Lucescu nu îi va cere vreodată despăgubiri lui Savvidis, nici Ivan nu îi va pretinde lui Răzvan bani pentru a-l lăsa să părăsească echipa".

Răzvan Lucescu va fi în 2026 la centenarul lui PAOK

Cei doi s-ar fi apropiat foarte mult, vorbesc direct, fără intermediari, ceea ce arată o legătură puternică între ei.

În vara lui 2024, Lucescu va avea 5 ani în două mandate pe banca lui PAOK. Aproape sigur, va fi la Salonic și în 2026, când clubul va sărbători centenarul.

VIDEO Imagini memorabile cu „dirijorul” Răzvan Lucescu! Antrenorul lui PAOK, video de colecție pentru fanii echipei sale din Grecia

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Un fost antrenor al Parmei îl ridică în slăvi pe Man. „Am vrut să-i premiez evoluțiile cu banderola de căpitan”
ITALIA
Un fost antrenor al Parmei îl ridică în slăvi pe Man. „Am vrut să-i premiez evoluțiile cu banderola de căpitan”
FIFA amenință Brazilia cu suspendarea din toate competițiile! Scrisoare explozivă!
BRAZILIA
FIFA amenință Brazilia cu suspendarea din toate competițiile! Scrisoare explozivă!

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
maradona79
maradona79  •  26 Decembrie 2023, 14:13

Daca nu-i face si echipa de start si schimbarile la pauza, atunci tot degeaba. Ce patron e ala?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează