INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

EXCLUSIV Nu scapă de blestem! Ronaldo Deaconu a jucat azi, apoi și-a rupt contractul: „Am dat de Gaz Metan de China”

Ronaldo Deaconu // FOTO: Instagram
Ronaldo Deaconu // FOTO: Instagram

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 14:56 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 15:44

Mijlocașul Ronaldo Deaconu (25 de ani) și-a reziliat contractul cu formația Shaanxi Chang'an Athletic, din Liga a 2-a din China. 

Deaconu a ajuns la formația chineză în februarie, dar a decis azi să-și rezilieze contractul. 

Motivul? Fotbalistul român nu a primit niciun salariu de când a ajuns la Shaanxi Chang'an Athletic, în urmă cu 5 luni.

Insistă pentru Ciprian Tătărușanu » Clubul calificat în Liga Campionilor vrea un portar experimentat, dar și accesibil ca preț
INTERES
Insistă pentru Ciprian Tătărușanu » Clubul calificat în Liga Campionilor vrea un portar experimentat, dar și accesibil ca preț

Astfel, după meciul de azi, 1-1 cu Kunshan, Deaconu le-a transmis șefilor că a reziliat unilateral înțelegerea.  El trimisese deja notificare către club, pentru plata datoriilor. Iar după 15 zile a înștiințat că își va rupe contractul.

Deaconu a avut un început promițător în China. A marcat 3 goluri și a dat o pasă de gol în 6 partide. A jucat și azi, ultimul meci, și a fost schimbat înainte de pauză, în minutul 43. 

Ronaldo Deaconu: „Am găsit aici Gaz Metan de China”

Deaconu a oferit și o primă declarație pentru GSP.ro.

„În viață și într-un meci de fotbal nu poți să antrenezi norocul. Am terminat meciul de azi și la două minute am reziliat contractul. Asta după parcurgerea procedurilor legale care îmi dau dreptul să reziliez. 

Motivul? Am intrat în a șasea lună de contract și nu am primit nici un yuan (n.r. moneda din China) din salariu. Mi-am făcut datoria pe plan sportiv, marcând câteva goluri, ajutându-mi echipa.

Îi înțeleg în privința blocajului financiar pe care îl au. Practic, am găsit aici Gaz Metan de China. Doar că, în loc de compania de gaze, aici trebuie să finanțeze compania locală de apă”, a spus Ronaldo Deaconu pentru GSP.ro.

Ronaldo este dorit de două cluburi din prima ligă a Chinei, cu care a demarat negocierile. Totodată, a pornit o procedură la FIFA prin care să-și recupereze banii.

Nu scapă de blestem! Ronaldo Deaconu a jucat azi, apoi și-a rupt contractul: „Am dat de Gaz Metan de China”

„China e o țară minunată. Oamenii de la echipă mi-au dat încredere. Fanii mă iubesc, iar sentimentul e reciproc. Doar că fotbalul a devenit o mare aventură, ca un joc de poker. A fost o experiență grea, ca la Gaz Metan. Dar ambele experiențe m-au călit. Merg mai departe, mai puternic. 

Ofertele trebuie să vină pentru că am continuat forma sportivă bună. Am fost om de bază pentru echipă. Privesc către viitor cu mare încredere, pentru că viața de fotbalist m-a călit foarte mult. Poate chiar mai mult decât era necesar”, a adăugat Deaconu.

Deaconu are datorii și de la Gaz Metan

 Pentru Deaconu au continuat probleme financiare pe care le avea în România, la Gaz Metan. Fotbalistul a plecat de la clubul din Mediaș cu restanțe de 110.000 de euro.

VIDEO  Alexandru Bourceanu: „E momentul ca FCSB să ia titlul”

Citește și:

Robert Lewandowski riscă să ia cea mai mare amendă din fotbal!

Al-Ittihad a anunțat despărțirea de Cosmin Contra și numele noului antrenor: „Onorat să lucrez la cea mai mare echipă din Arabia Saudită”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
klaus
klaus  •  05 Iulie 2022, 17:36

Te cauta Zavaleanu sa-i retrogradezi si pe aia stai linistit pe unde mergi praful se alege.

nicu72
nicu72  •  05 Iulie 2022, 16:53

Am lucrat 7 ani in China, 2011-2017, si n-am avut nicio zi intarziere la plata salariului. Am plecat de acolo doar pentru ca poluarea devenise insuportabila. Ce vreau sa zic e ca in China e ca la noi, sunt oameni si sunt companii de tot felul, e cam la noroc. Nu orice angajament in China inseamna tzeapa, dar riscul e mare. Pacat pentru Deaconu. Succes si alegeri intelepte pentru viitor.

cri5ti
cri5ti  •  05 Iulie 2022, 16:35

Nu e corect sa joci fără bani ca fotbalist.. și automat ești îndreptățit sa pleci de la. clubul respectiv.. doar ca la astia "lotul plecat în grup de la Gaz metan" care au lăsat echipa în chiloți... le-a cam tras-o karma... unii prin China tot neplătiți.. alții au fugit de retrogradare și au dat-o *** .. și sunt convins ca tot neplătiți au fost pe la Dinamo... Grea viata..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează