OPINII  »  RAPID

OPINIE GSP Domnul Mutu, nu Adi Mutu » Ce am remarcat la inaugurarea stadionului Giulești

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2022 18:32 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 18:45

Elegant ca întotdeauna, Adrian Mutu a oferit, sâmbătă, o lecție de bun-simț și de discreție, deși statutul de antrenor al echipei actuale a Rapidului, CV-ul impresionant, absolut tot îl recomanda pentru a fi în prim-plan. 

Lucescu, Macri, Motroc, Goanță, Pancu, Iencsi și lista poate continua. Nume și nume, zeci de vedete s-au strâns sâmbătă seară în Giulești pentru sărbătoarea vișinie

Ore pline, doldora de evenimente și prea puțini ochi pentru a cuprinde avalanșa de „clasici" vișinii. Parcă îți părea rău să și clipești ca nu cumva să ratezi un dribling fin, un giumbușluc al lui Rică Răducanu. Printre toți, mai retras, mai stingher, dar cu zâmbetul larg pe față, într-un palton stil italian, definitoriu în cazul de față, cu nodul la cravată impecabil, Adrian Mutu. Domnul Mutu. Antrenor al Rapidului.

„Sărbătoarea asta e pentru suporteri! S-au întors acasă". Sunt cuvintele pe care fostul selecționer U21 le-a rostit pentru prima dată la interviu. A ținut să dedice tot show-ul suporterilor, stadionului. A sosit singur în Giulești, cu mașina personală, aproape neobservat. A salutat politicos puținii fani ce l-au observat, la fel și jurnaliștii prezenți în fața stadionului. 

Până la reprezentația echipei sale, a ieșit sfios de pe tunel, rar a depășit zona băncilor de rezerve, doar când s-a întreținut cu Mircea Lucescu și Emeric Dembrovschi. A făcut și câteva glume cu foștii colegi de națională Ganea și Raț, apoi s-a retras.

A vrut să lase loc gloriilor rapidiste, idolilor din Giulești, să nu preia atenția asupra sa, ceea ce, probabil, s-ar fi întâmplat ușor dacă și-ar fi dorit. E #1 azi în Giulești, e printre vedetele din istoria naționalei, e, până la urmă, egalul lui Hagi la numărul de goluri. Dar nu! Mutu a îmbrățișat un comportament răzleț. Și a respectat, ad litteram, tot ce-a spus la prima conferință de presă. N-a cerut nimic. Nici atenție, nimic mai mult decât ce i se cuvine.

Adică respect: „Dacă este nevoie, o să învăț imnul, nu vreau să mi se strige numele. Dacă am rezultate și merit, atunci da. Nu le cer nimic, nu am jucat la Rapid".

Nici măcar la final, când a mers de mână cu fiul său în fața suporterilor, nu a ieșit în față. Mai retras, în spatele „actorilor principali", cum chiar el îi numește pe jucători, a stat și a ascultat cântecele Rapidului. A aplaudat, le-a zâmbit și a oferit o lecție de comportament.

Apoi și-a luat fiul pe umeri și a plecat, neobservat, spre vestiare, timp în care restul echipei se bucura de uralele suporterilor. Cumva într-o antiteză totală față de cum trăiesc rapidiștii momentele de genul acesta. Dar la fel de adevărat într-o lecție de normalitate. Bravo, domnule Mutu!

+42 FOTO

Comentarii (8)
knxdan
knxdan  •  28 Martie 2022, 09:58

mandru ca sunt rapidist!

andrei_steaua
andrei_steaua  •  28 Martie 2022, 00:20

*** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

polistul68
polistul68  •  27 Martie 2022, 23:03
Postat de supereduardo10 pe 27 Martie 2022, 19:27

Draga ziaristule ai scris sa te afli in treaba. Da tot articolul este ok este adevarat dar ai uitat o secventa esentiala sau poate nu ai fost acolo pe stadion cand galeria l-a chemat sa strige impreuna Domule Mutu veniti la galerie s-a strigat! Mutu nu fii timid te asteptam aici sa strigi cu noi! Doar nu ai intrat intr-o gropa a fost gluma finala :))

Nu te supara, dar nu e normal sa chemi un antrenor, sa strige cu galeria....si stim toti ce se striga...umpleti frigiderul de carne, le pomeniti tot neamul...un antrenor nu poate face asa ceva. Antrenorul are treba alui, responsabilitati lui, suporterul le are pe ale lui...cu amestacati lucrurile, nu e bine. Daca nu striga de rau la adresa stelei sa a lui dinamo, nu insmna c a nu va face tot ce paote ca Rapidul sa fie cat mai sus..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează