OPINII  »  EDITORIAL

De ce Anglia?

Adrian Jitea
Adrian Jitea

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2024 16:15 / Actualizat vineri, 14 iunie 2024 17:05

Dincolo de agasantul „It's coming home”, triumful Angliei la Euro 2024 ar face bine fotbalului.

Anglia are o generație deosebită nu doar din punct de vedere fotbalistic. Jude Bellingham și Bukayo Saka sunt doi dintre băieții buni ai acestui sport. Foden, Rice, Walker, Stones, Ramsdale au un umor aparte. Căpitanul Kane a adoptat realismul bavarez, iar brigada de la Palace ne-a arătat că și milionarii plâng câteodată.

Victoria englezilor în Germania ar putea aduce în atenție câteva modele pentru noile generații de fotbaliști.

Fețele lui Jude Bellingham

Bellingham n-a împlinit 21 de ani, dar are o maturitate remarcabilă pe teren. „Nu mă deranjează să trec la munca de jos când mi-o cere Mister”, spunea mijlocașul după sfertul de finală cu Manchester City.

Jude se simte la fel de confortabil și în fața camerelor TV. S-a împrietenit cu Micah Richards, expertul CBS Sports, iar discuțiile dintre ei stârnesc mereu zâmbete.

Multe despre Jude spune și discursul ținut printre lacrimi, imediat după câștigarea Ligii Campionilor.

Am fost bine până le-am văzut chipurile mamei și tatălui meu. Numărul de nopți în care ar fi putut fi acasă la 19:00, dar au ales să călătorească până la 12:00 noaptea pentru a mă duce la fotbal... nu pot fi uitate niciodată. Este cea mai bună noapte din viața mea

Bukayo Saka, „ginerele perfect”

Despre Saka îi lăsăm pe coechipierii din lotul Angliei să vorbească. Întrebați pe cine ar accepta drept ginere sau cumnat, fotbaliștii Albionului au răspuns în unanimitate: Bukayo!

Ce aș face dacă aș avea o soră sau o fiică și mi-ar spune că merge la întâlnire cu Bukayo? I-aș spune să meargă și să se distreze! Să îl lase să plătească masa, dar să se bucure de moment! E un copil atât de amabil. Se comportă la fel cu toată lumea

- James Maddison

Saka e ca un frate mai mic pentru mine. E atât de amabil, asta îl face și mai valoros pentru lot. Pur și simplu, e un puști grozav! Are în față o carieră mare. Atât de talentat și, în același timp, atât de umil. Mereu zâmbește, mereu pus pe glume

- Callum Wilson

Saka e cel mai bun copil. Și nu exagerez deloc! E o legendă, cel mai de treabă băiat. Are și un simț al umorului deosebit

- Jack Grealish

Cel mai amabil copil. Îl văd zi de zi la antrenamente și nu se schimbă deloc. E același om și în spatele camerelor, se comportă la fel de drăguț cu oamenii din staff, cu oricine. E băiatul perfect, felicitări părinților lui!

- Aaron Ramsdale

Saka, absolut! Aș putea vorbi ore întregi despre el. E sclipitor

- Luke Shaw

Întrebați dacă ar accepta compromisul plecării lui Saka pentru ca Arsenal să câștige Liga Campionilor, fanii „tunarilor” au răspuns într-o singură voce: „Nu! E copilul nostru minune”.

Bukayo a fost emoționat de imagini: „Wow! Asta e dragoste adevărată! Apreciez, sper să îi pot răsplăti”.

Bonus, un clip amuzant în care Saka testează abilitățile colegilor din națională.

Declan Rice, lider pe teren și în afara lui

Declan Rice este un mijlocaș cu material de căpitan. Vocal în timpul meciurilor, mereu atent la suporteri.

În 2023, după o victorie obținută de West Ham în fața lui Manchester United, Rice a observat un mic fan al „ciocănarilor” plângând în hohote.

S-a îndreptat spre el, l-a luat de mână și l-a îmbrățișat: „De ce plângi? Vino aici! Știi ceva? I-am promis lui Marcus Rashford tricoul meu, dar îi voi da altul. Poftim! Ești un copil bun”.

Recent, mijlocașul lui Arsenal a apărut în toate publicațiile de cancan din Anglia. Declan are o relație din 2016 cu Lauren Fryer. Cei doi au împreună un copil.

Partenera lui Rice a fost victima unui val de ură pe rețelele de socializare. Zeci de mesaje o certau pentru că „nu arată ca o soție de fotbalist”. Cei doi își continuă povestea de dragoste în spatele reflectoarelor. Lauren și-a șters toate pozele din social media.

De ce Anglia?
Declan Rice și Lauren Fryer

Gașca de la Manchester City

Campioana Angliei dă 3 fotbaliști în lotul Angliei pentru Euro. Fundașii John Stones și Kyle Walker, colegi de cameră, au o conexiune specială și în afara terenului.

Nu putea să lipsească Phil Foden, unul dintre responsabilii cu buna dispoziție la Manchester City. În realitate, protagonist este fiul lui. Ronnie e nonstop alături de tatăl lui și a devenit un talisman pentru „cetățeni”. Și colegii din națională se bucură de fiecare întâlnire cu el.

Doar recunoștință

Eberechi Eze (25 de ani) e la primul turneu final alături de Anglia. Extrema de la Palace a copilărit în Greenwich și a povestit în mai multe rânduri cât de grea i-a fost copilăria. Zile în care părinții lui găseau cu greu bani de mâncare, mereu pe drumuri. Eze e recunoscător pentru ce i se întâmplă acum.

Când am primit mesajul de convocare am simțit doar gratitudine. Sunt recunoscător pentru poziția în care mă aflu. Știu că mulți visează la asta. Sunt gata să profit de fiecare oportunitate pe care o voi primi. Mă simt binecuvântat. Știu ce vieți complicate au oamenii care provin din zona mea, știu cât de mult muncesc și cât luptă pentru familiile lor. Încerc să îi ajut, să le ofer oportunități

- Eberechi Eze

Lotul Angliei pentru Campionatul European:

  • Portari: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)
  • Fundași: Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)
  • Mijlocași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
  • Atacanți: Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Anglia face parte din grupa C la Euro 2024. Le are adversare pe Slovenia, Danemarca și Serbia. Debutul este programat duminică, de la ora 22:00, împotriva sârbilor.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Comentarii (15)
gipanaul
gipanaul  •  18 Iunie 2024, 18:44

Jiteo, nu m-ai convins!

luigi_nb
luigi_nb  •  15 Iunie 2024, 23:36

Bellingham daca era "baiat bun" nu semna pentru mizeria aia de echipa

monika.
monika.  •  15 Iunie 2024, 23:35

Face bine fotbalului ( si oricarui sport) sa castige cei mai buni, dle jurnalist. Vom vedea cine sunt, dupa finala. Nu asta ne intereseaza acum, ci sa vedem meciuri de calitate.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează