OPINII  »  EDITORIAL

„Cortacerul” Aleix Garcia a atins cerul!

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 17:40 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 18:21

Iarăși nu știm să citim și să interpretăm o știre! Din povestea fabuloasă a fosului dinamovist, noi am priceput doar că ... l-a cam certat antrenorul de la Girona

Așadar, fostul vremelnic mijlocaș dinamovist a intrat în gura antrenorului de la Girona. A lui Michel.

Michel Sanchez, cu totul altă persoană decât marele Michel Gonzales, fostul mijlocaș al Realului.

„A făcut o greșeală”

Așadar, Michel - „gironezul” își ceartă pupilul pentru că acesta ar fi declarat că i-ar plăcea să joace la Barcelona.

Nu acum, nu mâine, nu din vara viitoare, ci poate că odată-și-odată. Cine din ultracatalana Girona n-ar vrea să ajungă la Barca? 

Iar Michel Sanchez, altfel un om plin de merite pentru parcursul neașteptat al surprinzătorului vicelider din LaLiga (doar la golaveraj e sub Real, la puncte sunt egale), grăiește corporatist despre Aleix.

„A făcut o greșeală, aici toți suntem la Girona”. Știți poveștile acelea cu toți pentru unul, cu unitatea grupului și alte abureli despre nimic, numite pompos „dezvoltare personală”.

Noi suntem atotștiutori

Noi asta înțelegem, din asta facem un subiect, că Aleix și-a cam luat viteză și antrenorul l-a tras de urechi.

Dar subiectul e de fapt altul, și numai dacă nu vrem, nu-l sesizăm. Povestea cu Aleix Garcia, înainte să fie despre el și antrenor, este în primul rând despre noi, despre cât suntem de ageamii, deși avem pretenția că le știm pe toate.

L-am avut în mână

Așadar, Aleix Garcia vine în 2020 la Dinamo, cu lotul Cortacero. Vă mai amintiți poveștile acelea, Melero Marin, Alex Couto, Șerdean, Toma Săpașu, înlocuitorii coaforului lui Negoiță.

Numele încă nu ni s-au șters din memorie, și nici nebunia de atunci. Printre spaniolii care s-au îmbrăcat atunci în alb și roșu a fost și Aleix Garcia.

A jucat doar 7 meciuri pentru Dinamo, scurt răstimp în care cusurgiii noștri specialiști i-au decelat mai degrabă calitățile decât defectele.

„Cortacerul” Aleix Garcia a atins cerul!
Aleix Garcia, în stânga, în tricoul lui Dinamo // foto: Arhivă GSP

Ascensiune fulminantă

După ce-a plecat din România, împreună cu conaționalii săi, Aleix a trecut puțin pe la Eibar, apoi a ajuns la Girona, în „Segunda”.

Cu care a promovat în prima divizie spaniolă și iată-l acum alături de Tsygankov, Dovbyk, Stuani și ceilalți umăr la umăr cu Realul în fruntea clasamentului. Peste Barcelona (unde el ar vrea să ajungă), peste Atletico, peste toate celelalte.

Cu un picior și jumătate în grupele viitoarei ediții de Champions League! Între timp, valoarea de transfermarkt a lui Aleix (ajuns la 26 de ani) a atins 10 milioane de euro.

A jucat în toate cele 15 etape de LaLiga de până acum, a dat 3 goluri (din postura de mijlocaș mai degrabă defensiv) , iar recent a debutat în echipa națională a Spaniei!

O ascensiune pe care nimeni n-o credea posibilă, poate că nici chiar el, Aleix!

Mesajul real al știrii

De fapt, știrea despre Aleix Garcia, citită și interpretată corect, ar trebui să sune astfel: în urmă cu trei ani, Dinamo, aflată la mare ananghie, a avut în bătătură un fotbalist de clasă, de valoarea căruia capetele luminate de acolo n-au fost în stare să-și dea seama și de care abia au așteptat să scape, pentru că salariul de vreo 20 de mii de euro pe lună era socotit prea mare.

Între timp Aleix, bine sfătuit, ajunge pe piscurile cele mai înalte ale fotbalului, ceea ce dovedește crasa incompetență a conducătorilor români.

Aceasta ar fi varianta firească a știrii. Că l-a certat nițel antrenorul de la Girona ne interesează mai puțin, spre deloc.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (10)
luciannovak
luciannovak  •  08 Decembrie 2023, 09:10

P.S. ... lăsând la o parte amănuntul că jucătorul scump de 20k a prestat la modul concret fix ca unul din galeria celor de 2k, pt care te miri de ce ar merita și banii ăștia.

luciannovak
luciannovak  •  08 Decembrie 2023, 09:06
Postat de cristian.constanta pe 08 Decembrie 2023, 08:45

"Pentru ca salariul de 20 de mii pe luna era socotit prea mare.." esti incredibil! In acea perioada, dupa cum bine stim cu totii, s-au creat doar datorii. Cine a cedat clubul spaniolilor se face direct vinovat de regresul clubului. Cat despre acest fotbalist... pe atunci era doar o ***, ca si ceilalti jucatori spanioli adusi sa acopere* ilegalitățile fratilor N

Corect 100% cristian.constanta! Absolut halucinant, articolul! Asta a fost buba, că 20k era considerat un salariu prea mare? Sau că a fost ”oferit” / promis / parandărătizat de un nene cu 5 lei în buzunar?!?

cristian.constanta
cristian.constanta  •  08 Decembrie 2023, 08:45

"Pentru ca salariul de 20 de mii pe luna era socotit prea mare.." esti incredibil! In acea perioada, dupa cum bine stim cu totii, s-au creat doar datorii. Cine a cedat clubul spaniolilor se face direct vinovat de regresul clubului. Cat despre acest fotbalist... pe atunci era doar o ***, ca si ceilalti jucatori spanioli adusi sa acopere* ilegalitățile fratilor N

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează