OPINII  »  EDITORIAL

„Prioritatea” Mircea Lucescu

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2024 15:04 / Actualizat luni, 06 mai 2024 15:28

Dan Șucu încearcă să alunge efigia lui Șumudică de deasupra Giuleștiului prin anunțul că „se lucrează” la aducerea marelui antrenor în vârstă de 78 de ani.

Înfrângerea Rapidului, 2-3 în Gruia, nu mai șochează, se înscrie pe linia normalității. Ba mai mult, eșecul pare să ajute. El spune răspicat că vișiniii (care probabil vor termina sezonul pe ultimul loc din play-off) au nevoie pentru sezonul viitor de un antrenor adevărat.

Și mai spune că Bergodi a scos destul de mult în sezonul regulat dintr-o echipă care abia acum pare să-și developeze adevărata (lipsă de) valoare.

Ideea de „acasă”

„Prioritatea mea și a Rapidului în aceste zile este Mircea Lucescu. Lucrăm doar la asta! Orice altceva poate să mai aștepte”, a declarat Dan Șucu pentru Fanatik. Adăugând că asta ar fi o garanție a performanței, că nea Mircea o să fie responsabil peste întreaga parte sportivă, manager după modelul brtanic.

„Prioritatea” Mircea Lucescu
Dan Șucu speră să îl atragă pe Mircea Lucescu în proiectul de la Rapid / FOTO: Imago

Conform aceleiași surse, patronul „lucrează” la subiect atingând inclusiv coarda sensibilă: „Poate s-a săturat și dumnealui de echipe la mii de kilometri și rămâne acasă, aici, la Rapid”. Cuvinte calde. Întotdeauna ideea de „acasă” încălzește orice cameră măcar cu câteva grade.

Neobosit

E greu de spus dacă Mircea Lucescu se va alătura proiectului „de acasă”, dacă va mai avea energie s-o facă. Marele antrenor, plin de viață la vârsta sa, pare cuprins, așa cum a fost mereu, de neodihnă.

Voiajează, vede mai multe meciuri pe săptămână, Salonic, Bruges, Iași, ba după Răzvan, ba după Dinamo, uneori chiar și după Rapid. Se vede că-i lipsește banca tehnică. Dar, dacă ar fi să înceapă un mandat în Giulești, o va face la șaptezeci și nouă de ani, iar la finalul primului an de contract va avea optzeci.

Personaj principal prin vocație

Nea Mircea n-a fost niciodată tehnicianul „în civil”, ci mereu a fost antrenorul „cu ghetele în picioare”. Pe teren, în mijlocul jucătorilor, punct central al tuturor lucrurilor care se întâmplă în club. Generator al tuturor deciziilor, necontrazis de nimeni, implicat sută la sută. Va mai avea oare energia s-o facă și la o etate aproape octogenară?

Probabil că da, dar în această situație toată lumea care acum e în prim-plan va trebui să accepte roluri secundare. Așa cum era la Rapid și pe vremea lui George Copos. Același Copos la care acum Dan Șucu spune că apelează, pentru o vorbă bună pe lângă Lucescu.

Povestea cu autopropusul

Declarația principalului acționar din Giulești, cum că „se lucrează”, trebuie citită și altfel. Ea vine după ce s-a dezvăluit o întâlnire dintre Dan Șucu și Marius Șumudică. Ale cărei concluzii ar fi fost ca Șumi să nu se mai autopropună.

Cum vine asta? Dumneata, patron, mă chemi la o întâlnire ca să-mi spui să nu mă mai autopropun? Iar eu, cel chemat, ce fac? Spun „da, să trăiți, am înțeles”?

Politica anti-Șumi

Absolut deloc! Mai bine nu spun nimic. Doar declar la Prima Sport că am o ofertă din Qatar, cu bilete de avion cu tot, și mai aștept doar până miercuri. Mai adaugă Șumi și că dacă vine Mircea Lucescu, el face ”cinci pași în spate”. Frumos spus!

Dar oare va veni Mircea Lucescu? Senzația e că acest „se lucrează” e încă un pas în politica anti-Șumudică a domnului Șucu. O idee nobilă servită galeriei în locul numirii favoritului acesteia. Pe moment, ea mai liniștește lucrurile. Dar dacă nu se va putea pune în practică?


Comentarii (28)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 Mai 2024, 14:35
Postat de dinamo100 pe 07 Mai 2024, 13:07

Chestia cu "se lucreaza" suna mai degraba a refuz din partea lui Lucescu. Daca era ceva real s-ar fi anuntat deja oficial. Sa nu uitam ca Bergodi e demis de vreo 3 saptamani, deci era timp destul sa-l convinga pe Lucescu.

Amice , Mircea Lucescu e vulpe bătrână dar shireata. E genul lui Ion Iliescu care se tot lasă rugat ca o mireasa batrana .

dinamo100
dinamo100  •  07 Mai 2024, 13:07

Chestia cu "se lucreaza" suna mai degraba a refuz din partea lui Lucescu. Daca era ceva real s-ar fi anuntat deja oficial. Sa nu uitam ca Bergodi e demis de vreo 3 saptamani, deci era timp destul sa-l convinga pe Lucescu.

unurtr
unurtr  •  07 Mai 2024, 12:14

Ce mai caută moșul Lucescu acum? Să fie înjurat la 80 de ani? La prima înfrângere va fi înjurat. Să vină Șumudică și cu Dani Coman mai repede că avem treabă de făcut, nu de stat de prostii!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează