OPINII  »  BOSNIA - ROMÂNIA 1-0

Sufletul lui Burcă și fotbal…sufletul!

Editorial Costin Ștucan
Editorial Costin Ștucan

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 01:29 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 01:29

Simți că lucrurile pot sta diferit de ce a fost la Podgorica când Dzeko își lasă jambiera jos și pe tibia lui înflorește o gâlmă lunguiață plantată acolo de gheata necruțătoare a lui Burcă, când Chiricheș - vânăt la ochi - pune corpul dezordonat la bătaie și primește un genunchi în rinichi de la supermotivatul Burcă, când același Burcă apare incredibil în careul Bosniei și produce cea mai închegată fază a naționalei din prima repriză.

La Zenica, România a avut suflet, iar numele lui a fost Burcă. Tactic, în fața unei echipe cu un singur vârf, masivul Dzeko, fundașul central cu brațe de Hercule a avut un rol complex: a făcut marcaj, a dublat în stânga și în centru, a bătut auturi lungi în locul lui Camora și, când nu avea pe cine să marcheze, a împins jocul, urcând spre poarta gazdelor.

Sufletul lui Burcă și fotbal…sufletul!

După primele 10 minute nervoase, sufletul lui Burcă a risipit frica din jocul nostru. România a început să joace și o firimitură de fotbal, dar sufletul n-a fost suficient pentru a băga mingea în poarta lui Sehici. Latul lui Burcă s-a dus pe lângă bară, Pușcaș - lăsat singur cu portarul - a driblat tot, însă a tras moale, iar Cicâldău, nemarcat pe 6 metri, a luftat.

Și, până la urmă, fotbalul nu e doar suflet. Excepționalul dribleur bosniac Duljevici a luat și pielea de pe Manea și a trimis tare în fața porții unde Niță a respins greșit. Aflat prea departe de minge, Burcă n-a putut decât să se uite la finalizarea lui Prevljak.

Am pierdut din nou, avem zero puncte din două meciuri și, cum spune o vorbă din popor, jucăm fotbal… sufletul.


Comentarii (16)
Moshu
Moshu  •  08 Iunie 2022, 22:07
Postat de ionescugeorge77 pe 08 Iunie 2022, 10:51

Burca trebuie invastat sa nu mai rateze ...

Este totusi fundas central,invata-i tu pe ai lui Becali sa ajunga intai in pozitia din care a ratat Burca si apoi da lectii altora !

zorrozabal
zorrozabal  •  08 Iunie 2022, 13:34
Postat de vorwarts pe 08 Iunie 2022, 09:21

Becaliu n-a mai castigat campionatul din 2015. Beep! Arbitrii au favorizat in procentaj mult mai mare campioana. Beep! Scoala de te culca. Beep!

Inseamna ca nu citești nici macar GSP(daca la meciuri nu te uiți)!Altfel nu ai debita asemenea enormitate cum ca „arbitrii ar fi favorizat in procentaj mult mai mare campioana”!Când pâna și GSP(și se știe pentru cine„cânta”),a scris-in repetate rânduri-ca arbitrii au„greșit”in favoarea echipei de perle de 15 ori,in timp ce in favoarea CFR doar de 9 ori!Dar noi am vazut ca proporția e mult mai mare(fcsb-ului „compensându-li-se” cica niște greșeli in defavoarea lor,greșeli vazute numai de ei!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  08 Iunie 2022, 10:52
Postat de AlexScoutRO pe 08 Iunie 2022, 02:27

Marius Marin a fost si mai remarcabil in opinia mea. Adevarat spirit de capitan si de bataie. Cu niste idei de joc mai ambitioase ara arata mai bine si cu mingea...

Corect, dar la cat fotbal stie Stucan...nu poti sa ii ceri sa fi observat asta. A scris si el despre cine a auzit mai multe cuvinte rostite de comentatori. Apropo de comentatori...are cineva idee cine a fost ***are a comentat alaturi de bietul Felix Draghici? Cu ce o fi gresit un comentator talentat cum este Draghici să comenteze alaturi de baiatul acela care nu avea habar de nimic?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează