OPINII  »  EDITORIAL

Capra vecinului

Articol de - Publicat joi, 10 februarie 2022 15:38 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 15:41

E pe deplin justificată intenția campioanei de a-l păstra pe Billel Omrani, al cărui acord în Gruia expiră în iunie curent. 

Deși capricios și fragil, atacantul respectiv s-a dovedit unul dintre oamenii de bază ai echipei, el reușind în 198 de meciuri disputate din 2016 încoace 47 de goluri și 28 de pase decisive. Cu 7 goluri și 4 assisturi în 31 de partide, e al doilea cel mai productiv jucător al "feroviarilor" în actuala stagiune. După Deac (8+9).

Atât că, născut pe 2 iunie 1993 în Franța, Omrani a calculat că noul contract ar putea fi și ultimul important din cariera sa. Ultimul tun, cum se zice. Drept pentru care și-a mărit pretențiile, aproape le-a dublat! De la 21.000 de euro pe lună în prezent, ar vrea 45.000, ba și o sumă în plus, deloc mică, la parafarea înțelegerii! Într-un fotbal sărac cum e, comparativ cu altele, cel românesc, cererea lui Omrani nu pare exagerată, chiar e.

Și dacă n-ar avea dificultăți financiare, dar are, întârzieri salariale de câteva luni, CFR tot nu s-ar grăbi să scoată atâția bani. Să admitem că totuși i-ar găsi. N-ar avea însă interes să-i plătească deoarece ar ieși discuții, adevărat iureș, într-un vestiar în care până și internaționalul Deac, simbolul și liderul echipei, primește mult mai puțin. S-ar crea un dezechilibru financiar la nivelul lotului care ar antrena consecințe nefaste.

Ca atare, în frunte cu Varga, investitorii din Gruia i-ar oferi lui Omrani un contract superior, îmbunătățit, dar care nici așa nu s-ar apropia de 45.000 pe lună, suma de care se cramponează jucătorul.

Capra vecinului

Sesizând că la CFR e ceva agitație, că sunt probleme, n-a ezitat că intre pe fir FCSB: Gigi Becali a proclamat că "Îi dau (n.a. lui Omrani) un contract mai mare decât CFR, el e cel mai bun atacant! Are 26 de ani (sâc!), îi dau 500.000 la semnătură și iau pe el un milion la orice oră!".

Cine poate oase roade, nu? Doar că Omrani nu mai are 26 de ani, cum crede Becali, ci 28 și 8 luni! Transfermarkt.com îl cotează la 1,6 milioane de euro, în scădere de la maximum 3,6, estimarea din decembrie 2019.

Greu de precizat că Becali, obișnuit să se bată cu pumnii în piept, chiar a vorbit serios sau a aruncat-o, scuzați expresia, la vrăjeală, de ochii lumii. Nici lui nu-i va fi ușor să se țină de cuvânt în contextul în care la FCSB însuși Florin Tănase, favoritul patronului și omul cu cel mai mare contract, primește 30.000 de euro lunar. A, dacă Tănase s-ar vinde cu 3 milioane, clauza de eliberare, s-ar mai schimba lucrurile. Totuși, cumpărătorii nu prea se înghesuie ori nu se înghesuie deloc.

De presupus că Becali dispune de atâția bani, hai să nu-l plângem!, cât să-l mulțumească pe Omrani. Pe de altă parte, făcându-i pe plac francezului, ar risca și el, asemenea lui Varga, dezbinarea lotului. S-ar lega la cap fără să-l doară.

Și-atunci? Mai degrabă, latifundiarul caută să le plătească adversarilor din Cluj o poliță pentru achiziționarea camuflată a lui Bălgrădean, vă mai aduceți aminte tărășenia? Dar și că el și-a propus s-o destabilizeze pe CFR, să-i strice atmosfera și mai tare într-un moment în care, fără victorie de 4 meciuri, campioana e în vrie, amenințată în premieră să piardă șefia clasamentului.

Ne vom lămuri curând în ce măsură Becali va respecta ce-a spus. Ori a vorbit iarăși ca să se bage-n seamă. Poate greșesc eu apreciind că el s-ar bucura să vadă capra vecinului moartă mai repede. Dar dacă nu greșesc?


Comentarii (19)
luisharcsa
luisharcsa  •  11 Februarie 2022, 07:28

Daca eram beksli faceam la fel . Eu chiar il inteleg. Isi apara interesul. Buba este la CFR. Ce vor sa faca.

124022513372488
Doru Alin  •  10 Februarie 2022, 21:47
Postat de Moon Sorin pe 10 Februarie 2022, 17:57

Bagă băţul prin gard... Dacă s-ar materializa un astfel de transfer, în maxim o lună îl termină psihic Jiji şi-i dă drumul gratis, cum a mai făcut de atâtea ori. Scopul lui e destabilizeze atmosfera de la Cluj.

Si-a gasit cu cine sa se lupte Gigi, cu Omrani?! :))) cine il cunoaste pe Omrani stie ca acest jucator e insensibil la orice din exterior. Il injuri, el iti zambeste, il ovesti cu crampoanele, el iti intinde zambitor mana. Va dori sa il inlature din echipa, el II va zambi lui Gigi. E altceva.

124022513372488
Doru Alin  •  10 Februarie 2022, 21:42

Nu inteleg de ce va framantati atat!? E foarte posibil sa nu se mai joace Play Off-ul in conditiile in care va fi o mobilizare generala legata de razboiul de la granite. Cine castiga campionatul regulat, va fi campioana

Vezi toate comentariile (19)
Comentează