OPINII  »  EDITORIAL

I. Kovacs pus la zid?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 15:39 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 15:58

Ambele faze au fost controversate, interpretabile, un fel de fifty-fifty. Cea din care Marcel Bîrsan a fluierat fault și penalty la Compagno în meciul FCSB-CFR, 1-0, cât și aceea la capătul căreia George Găman a dat henț în careu la Pantea, iar Fabry a transformat pentru UTA. 

Care a întors scorul de la 0-1, a învins cu 2-1 și i-a pricinuit FCSB primul eșec din actualul campionat.

Deși de fiecare dată a intervenit VAR, niciuna dintre hotărârile în discuție n-a făcut unanimitate. Logic, la fotbal fiecare vede ce vrea, nu ce-ar trebui. Ca atare, comentatorii s-au împărțit și au judecat lucrurile în maniere diferite.

Dacă după FCSB - CFR au ieșit ceva discuții, dar nu foarte aprinse, înfrângerea FCSB, cea mai simpatizată echipă din SuperLigă, a provocat furtună. Iureș. Socotindu-se nedreptățit, reacție obișnuită când băieții lui pierd, Gigi Becali a tunat și a fulgerat. Iar cei din anturaj nu l-au lăsat singur.

Numai că, surprinzător, ei nu și-au îndreptat tirul către Găman, ci către Szabolcs Kovacs din camera VAR. Căruia i-au reproșat că l-ar fi împins pe "central", că l-ar fi influențat, să dicteze penalty. Nu-i exclus. Totuși, Găman e cel care a decis, ba și după ce a analizat îndelung faza pe monitor. Cum la FCSB-CFR a hotărât Bîrsan, nu Cătălin Popa de la VAR.

I. Kovacs pus la zid?!
Szabolcs și Istvan Kovacs

Plecând de la Szabolcs, Becali et Comp. au declanșat o adevărată canonadă împotriva lui Istvan Kovacs. Pe care nu s-au sfiit să-l pună la zid și să-l considere principalul vinovat pentru ratarea atâtor titluri de către FCSB!

Ce să vezi, Istvan i-ar fi atras și pe alți arbitri într-o conjurație ce și-ar fi propus s-o încurce pe FCSB, s-o facă să piardă atâtea campionate! În consecință, frații Kovacs, preponderent Istvan, au devenit în ochii fecesebiștilor, inclusiv ai simplilor fani, dușmani ai poporului, demni de a fi înfierați cu mânie proletară! Ceea ce nu-i doar o exagerare, e chiar o aberație.

Pe care unii au continuat s-o colporteze, deși niciuna dintre acuzele aduse public lui Istvan nu se va adeveri. Între ele, că și-ar fi cumpărat locuință în Cluj fie de la Iuliu Mureșan, ex-președintele lui CFR, fie de la fostul asistent Miklos Nagy, azi în staff-ul din Gruia. Amândoi au dezmințit ferm.

De acord că, trimițând în noaptea meciului de la Arad SMS-uri prin care l-a apărat pe Szabolcs în fața unor analiști TV, Istvan a greșit. Nu era cazul să se amestece, nu era direct implicat. Trebuia să-l privească pe Szabolcs ca pe un coleg de breaslă, nu ca pe un frate, adică să nu se bage.

Numai că una-i una și alta-i alta. Cu toate erorile lui, mai ales de atitudine, Istvan Kovacs e în prezent, după ce Ovidiu Hațegan a suferit un accident cardiac, arbitrul nostru numărul 1, cel mai prețuit pe plan internațional. El și-a câștigat statutul de a fi respectat, nu hulit și învinovățit aiurea.

Iar ideea, vehiculată absurd de unii, că Istvan ar fi răspunzător pentru declinul fotbalului românesc, rămas, din păcate, fără reprezentare în cupele continentale, e chiar o prostie. O mare prostie. Ca și aceea că FCSB poate angaja fără probleme arbitri retrași din activitate (Argăseală, Tudor), nu și CFR (Balaj, Nagy)! Echipele din București sunt mai cu moț ori au ele drepturi în plus?!


Comentarii (70)
Gigibuzedulci
Gigibuzedulci  •  03 Septembrie 2023, 16:06

Ovidiu și prietenii lui

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  03 Septembrie 2023, 00:13

Presare ,ți a plăcut arbitrajul lui Cojocaru ??? Uite așa distrugeți fotbaliștii !!! Cât crezi mă că o să mai reziste Olaru la care lovituri primește în meci ??? Și calcare pe picior la Olaru fara treabă cu mingea nu s a dat nici galben !!!Da,era al doilea și oltenii nu au voie sa ia eliminări !!! Lovește Olaru mingea apoi calca un adversar și sar toți antistelistii că trebuia roșu !!! Așa stricați fotbalul !!!

kakamaka
kakamaka  •  02 Septembrie 2023, 23:19
Postat de Andrei71 pe 02 Septembrie 2023, 14:39

Urat modul în care va terminați cariera ! La meciul arbitrat de Borsan ați spus identic cu Balaj ca a fost penalty la Companio cum a fost penalty la Dawa !!! Acum ne spuneți ca a fost penalty dat de Barsan la fel ca cel dat de Găman!!! După meciul lui Borșan ați ținut sa ne spuneți ce a spus Crăciunului, Avram ,Porumboiu ! Ca după meciul de la Arad în tot GSP ul nu a existat articol cu acesti fosti arbitrii vorbeste clar de rea intentie !Păcat ! Ați văzut și trăit după fotbal atata timp degeaba ! Asta întoarceți fotbalului ?

Ar trebui sa-ti scoti ochelarii de cal ca sa vezi ce se intampla pe teren, amice. Da, e o conspiratie memeloasa si jijileasca impotriva cheferitilor. Orice faza cat de cat in discutie, la indamnurile becaliotilor, va face furori in presa in favoarea oierului si impotriva ardelenilor. Motivul? bucurestenii au mai multi fani ***. Daca esti neutru, poti vedea asta. Tu zici de Porumboiu? Pai uita-te in ultimii 5-6 ani cand a spus o singura data ceva in ffavoarea chefereului? Dar acum a fost asa de clar ca nu a putut spune altceva. La fel ca hentul din care a marcat penaltiul UTA. Desteapta-te romane!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează