OPINII  »  EDITORIAL

Judecată anapoda

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 15:30 / Actualizat marti, 03 mai 2022 15:49

Știe oricine că, înaintea ultimelor 3 etape, bătălia pentru titlu se dă, în ordinea clasamentului, între CFR, FCSB și Universitatea Craiova. Cu observația că formației din Bănie ar trebui să-i iasă toate, rezultate directe și indirecte, ca să triumfe. Adevărat că șansele ei sunt mai degrabă teoretice. Dar cât timp sunt, nu pot fi ignorate.

Finalul sezonului le găsește pe protagoniste în dispoziții diferite. Deși lider, CFR se chinuie, suferă. Practică un fotbal cenușiu, scrâșnit, bătrânicios. Probă că abia a învins-o pe Farul cu 1-0 la Cluj după ce trupa lui Hagi încasase 3-0 de la Universitatea la Ovidiu și 4-0 de la FCSB la București! Să nu se supere Dan Petrescu, dar băieții lui par să nu mai aibă nici vlagă, nici inspirație.

Zilele trecute, un fan CFR comenta pe Facebook ce se petrece în Gruia cu vorbele "Mă îmbolnăvesc la fiecare meci!". Îndrăznește cineva să-l contrazică?!

În măsura în care, frumoasă, dar inconstantă, Universitatea se situează între contracandidate, alternând prestațiile entuziasmante (2-0 cu FCSB în deplasare) cu cele modeste (1-0 cu Voluntari), FCSB zburdă de la un timp. E în vârf de formă. Aerisit, combinativ, dezinvolt, să nu subestimăm meritele lui Toni Petrea!, stilul ei place. Ba și încântă uneori. Mai ales după izbânda de la Cluj, el o recomandă ca favorită la cucerirea titlului. Olaru, Fl. Tănase și ceilalți lasă impresia că-s greu de oprit. Foarte greu.

Formația din Berceni e avantajată și de faptul că va susține derby-ul cu CFR pe teren propriu în etapa de adio. Prilej cu care, chiar dacă partida va avea loc la Buzău, e de presupus că suporterii ei vor umple tribunele.

Lucrurile nu-s însă foarte simple. FCSB joacă azi, părerea mea, mai bine. Cel mai bine, așa i-a și administrat Argeșului, luni seara, un 4-0 de nu s-a văzut! Dar asta nu înseamnă că Fl. Tănase et Comp. și-au și urcat sacii în căruță. Nu, mai e până acolo.

Haideți să vă spun o noutate, anume că niciun meci nu seamănă cu altul. Din care motiv, orice pronostic devine riscant. Pentru că nu-i exclus ca, fiind mai experimentată, cea mai versată dintre cele 3, CFR să strângă rândurile și să gestioneze la fix sfârșitul stagiunii. Să ne aducem aminte cum a câștigat ea titlul la finiș în 2020, când a bătut-o pe Universitatea în meci direct chiar pe "Oblemenco"! De acord că istoria se repetă rar. Uneori însă se repetă, nu?

Judecată anapoda

În actualul context, era indicat ca partidele Argeș-CFR și CSU Craiova-FCSB din runda 8, prima programată sâmbătă, cealaltă duminică, să se fi jucat în aceeași zi și de la aceeași oră. Nu era indicat, era obligatoriu! 

Se impunea, întrucât un eventual succes al Clujului la Pitești ar elimina-o definitiv pe Universitatea din cursa pentru campionat. Implicit, ar afecta considerabil miza confruntării de a doua zi din Bănie. Sigur, Craiova nu se va da la o parte. O "iubește" prea tare pe FCSB ca să tragă pe dreapta. Oricum însă, în caz de victorie a CFR-ului în Trivale, partida de pe "Oblemenco" va arăta altfel.

Distanțată la 9 puncte de Universitatea și avantajată de zestrea din sezonul regulat (criteriu de departajare), CFR n-ar mai putea fi depășită de Craiova chiar dacă aceasta ar învinge pe FCSB. Din păcate, judecând anapoda, LPF a mai pus o dată interesele televiziunilor mai presus de cele ale fotbalului. Ale competiției. 


Comentarii (39)
124022513372488
Doru Alin  •  05 Mai 2022, 01:00
Postat de anticenzuralasport pe 04 Mai 2022, 12:08

Și cu meciul din cupa ce faci mă istetule ? Cine este avantajata că oltenii joaca in cupa ??? Eu spre deosebire de tine trăiesc în Oltenia ! Asta mă face să știu sigur că oltenii o să dea 200% în meciul cu Steaua ...Rotaru cheamă oltenii la meci că sa faca parada modei ? ? ??Strict pe LPF...Craiova a jucat sâmbătă Steaua luni ...Avantaj cine...? CFR joacă sâmbătă Craiova joaca duminică cu Steaua și miercuri sau joi cu Sepsy....Avantaj cine...?

Te framanta avantajul CFR-ului :))

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  04 Mai 2022, 12:08
Postat de jean_gabin pe 04 Mai 2022, 07:07

Trebuia sacrificata orice audienta si cele doua intalniri cu miza jucate la aceeasi ora si in aceeasi zi. Asa FCSB este avantajata de programare.

Și cu meciul din cupa ce faci mă istetule ? Cine este avantajata că oltenii joaca in cupa ??? Eu spre deosebire de tine trăiesc în Oltenia ! Asta mă face să știu sigur că oltenii o să dea 200% în meciul cu Steaua ...Rotaru cheamă oltenii la meci că sa faca parada modei ? ? ??Strict pe LPF...Craiova a jucat sâmbătă Steaua luni ...Avantaj cine...? CFR joacă sâmbătă Craiova joaca duminică cu Steaua și miercuri sau joi cu Sepsy....Avantaj cine...?

dinamo100
dinamo100  •  04 Mai 2022, 11:58

Tara lui Papura-Voda!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează