OPINII  »  EDITORIAL

Trași de mânecă!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 15:11 / Actualizat vineri, 25 august 2023 15:33

Gică Hagi a pus victoria Farului din meciul cu HJK Helsinki pe seama faptului că „Am avut caracter”. Concret, resurse fizice și încredere în forțele proprii. Moral. Așa se și explică revirimentul formației constănțene, cea care, condusă cu 1-0 până în minutul 59, a reușit nu doar să egaleze, ci a și învins. 

La limită, dar suficient ca să fie considerată favorită la calificarea în grupele Conference League. Returul din Finlanda se anunță foarte dificil, de acord. Farul îl abordează însă cu prima șansă.

Explicația de mai sus merită întregită cu câteva elemente. De pildă, cu inspirația antrenorului. În sensul în care, spre deosebire de partidele anterioare, Hagi i-a titularizat joi, surprinzător, pe Rivaldinho și pe Budescu.

Ambii au confirmat. Brazilianul a înscris pentru 1-1, iar Budescu a fost, părere unanimă, cel mai bun de pe teren. Pe lângă o bară și câteva execuții de virtuoz, el a pasat și la golul 1, și la 2, acesta fiind marcat de M. Popescu, abia introdus, la cea dintâi atingere a balonului! Altă mutare inspirată a antrenorului, nu?

Trași de mânecă!
Farul a învins-o pe HJK Helsinki cu 2-1 Foto: Imago

De notat că Budescu a rămas pe gazon până la fluierul final. Mai activ ca oricând, mai implicat. Sunt tot mai îmbucurătoare și numeroase semnele că, împlinind 34 de ani, cel poreclit ironic „Sărmăluță” a înțeles că timpul nu mai are răbdare cu el. Că e momentul să demonstreze cât fotbal știe și, slavă Domnului!, știe cât să-i învețe și pe alții.

Altfel, deși a terminat doar 2-2 cu Bodo/Glimt, Sepsi încă visează la grupele CL. Evident, va avea în retur o misiune extrem de complicată. Dar și-a câștigat dreptul să viseze după ce, hotărâtă și insistentă, n-a plecat steagul la Sf. Gheorghe, unde a dovedit o stare de spirit solidă. Grație căreia a egalat de fiecare dată. Dacă nu va repeta erorile comise în apărare, Sepsi chiar poate spera la calificare.

Apropo, să remarcăm că șefii Ligii Profesioniste s-au trezit la realitate și, după ce stabiliseră ca meciul Poli Iași - Sepsi să se dispute duminică în Copou, ba și de la ora 13!, au întors decizia și, în sfârșit, au amânat partida. Era normal să procedeze așa, cum am detaliat ieri în articolul "Ce jocuri face LPF?!", nu să aștepte să fie trași de mânecă de mass-media și readuși cu picioarele pe pământ.

În caz contrar, obligată să se deplaseze la Iași cu autocarul, să doarmă la Roman, doar acolo a găsit hotel liber!, să joace pe caniculă, să se întoarcă în viteză la Sf. Gheorghe și să zboare de la Brașov la Bodo, drum de 2.500 km până aproape de Cercul Polar, costul unei curse charter ridicându-se la 150.000 de euro dus-întors, Sepsi ar fi ajuns în Norvegia sleită, ruptă de oboseală. Ca atare, pe post de victimă sigură.

Evident că, dând înapoi, LPF a făcut ce trebuia. Persistă însă întrebarea de ce-a fost nevoie de toată tevatura asta?!


Comentarii (25)
carol_k
carol_k  •  26 August 2023, 13:43

Daca nu e implicat FCSB toti dorm pe ei la LPF. Ati vazut in runda trecuta, cum a plans un pic MM ca are un program imposibil cum s-a decretat de la LPF ca se amana etapa pentru cei ramasi in competitie! Fara preaviz. Nu si acum, Farul inca ar mai avea de sperat sa i se intample. Daca aparea si Hagi in vreo 2-3 poze cu Marcel Ciolacu atunci Liga ar fi reactionat si la ei in acelasi mod. De asta-l iubeste lumea pe Becali iar de curand si pe Ciolacu. Despre Rotaru ce sa mai zic?

bimbi79
bimbi79  •  26 August 2023, 09:49
Postat de jean_gabin pe 25 August 2023, 17:13

Trolle de la Cluj…ai prea multa imaginatie ori faci risipa de cea pe care o ai. Iti aduc la cunostinta cu respect ca FC Steaua nu exista. Poate te referi la CSA Steaua care inseamna cu totul alta poveste.

Era mult mai corect: TRASI DIN MANECA. In alta ordine de idei FC STEAUA BUCURESI a existat si exista, chiar daca parerea ta e alta. Fiecare cu parerea lui...

bimbi79
bimbi79  •  26 August 2023, 09:43
Postat de birdibel pe 25 August 2023, 19:27

Parachioara, nume potrivit, te descalifici singur. Il acuzi pe Pandora ca e hater, dar ar trebui sa te uiti in oglinda sa vezi unul. Nu comunistii l-au facut mare pe Hagi. Prestigioasa revista engleza Four-Four-Two ( 4-4-2) l-a numit pe Hagi printre cei mai buni 100 de fotbalisti din toate timpurile, deci ***. “ Maradona Carpaților” n-a fost inventata de Chirila sau Ioanitoaia. Nu e nevoie sa-l întrebam pe Danut Lupu cine a fost Hagi pentru a sti cine a fost Hagi. S-a văzut cu ochiul liber…

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează