OPINII  »  EDITORIAL

Să nu pierdem. Să nu ne pierdem!

Eduard Apostol
Eduard Apostol

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 09:18 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 17:10

A venit și momentul adevărului, România - Ucraina, azi, la Munchen.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist. Acest Euro arată, momentan, că echipele mari se impun până la urmă. Nu îmi fac iluzii că suntem o echipă mare (fie și măcar în devenire), dar departe gândul că am fi una mică. Suntem și noi pe-acolo... Iar pe-acolo înseamnă că orice e posibil. Important va fi cum începem.

Doamne ferește de un eșec! Cade țara pe noi...

O victorie ar fi fantastică, dar... Să gândim realist, fără a face surf pe valul patriotic.

Un egal ne-ar da speranțe și optimism pentru ceea ce va urma cu Belgia și cu Slovacia. Scorul perfect în accepțiunea italienilor, 0-0, rămâne unul dintre preferatele selecționerului.

Un eșec? Hmmm. Cade țara pe noi! Nu suntem oamenii care să treacă dezinvolt sau cu discernământ ori cu sânge rece peste o înfrângere. Cred că ne-ar demola edificiul fragil al încrederii în națională și selecționer, în condițiile în care optimismul s-a evaporat cu fiecare amical din 2024.

I-am văzut pe ai noștri emoționați, mi-e teamă, la o adică, să nu pice stadionul pe ei la Munchen din prea multă dorință! În sensul să nu luăm gol în primul sfert de oră, mai ales că s-au marcat multe în startul partidelor la Euro. Dacă suporterii sunt hiperoptimiști, este în ADN-ul fanului să fie așa, fotbaliștii lui Edi sunt rezervați vizavi de acest duel și cred că e bine. Ține spiritul treaz.

Să nu pierdem. Să nu ne pierdem!
Atitudinea dă tonul în fotbalul prezentului, căpitanul Stanciu a cedat „10”-ele, dar trebuie să ducă România la victorie

3remize și un eșec a obținut România în amicalele din 2024

Ucraina joacă pentru țară, România joacă pentru viitor

Am tot văzut lotul ucrainenilor în ultimele zile, de la antrenamentul deschis de la Wiesbaden la cel de pe Allianz Arena, de la interacțiunea cu propriii fani la evidențierea spiritului național și a luptei pentru patrie.

Ucraina și-a pus în frunte hashtag-ul de rezistență în fața războiului și al continuării luptei pentru apărarea valorilor democratice în Europa, la radiourile germane se vorbește foarte mult despre aceste lucruri, despre rolul acestei țări în tabloul general al continentului. Televizorul n-am apucat să-l deschid.

Să sperăm ca ajutorul și compasiunea pentru Ucraina, o țară-scut a Europei, să nu se mute și-n teren, scenariul meciului să fie scris de fotbaliști, exclusiv!

Suntem oameni ai păcii, de secole, și noi am fost în ipostaza lor, în calea năvălitorilor. N-am cedat, am făcut ce-am putut și ceva mai mult. Să avem echilibru, să nu ne speriem de moment, vorba lui Iordănescu la conferință. Și să nu pierdem. Să nu ne pierdem! Cred că de aici putem porni meciul.

2000este anul în care am bifat singura victorie la un Campionat European, 3-2 cu Anglia, în cele cinci turnee finale continentale jucate până azi

Citește și:

„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Nationala
„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Comentarii (7)
GigelPurcel
GigelPurcel  •  17 Iunie 2024, 18:02

Ucraina nu e vreo forta, hai sa fim seriosi. Meciul cu Belgia nici nu-l voi lua in considerare, probabil ca vom face egal sau vor castiga belgienii cu 1-0 printr-un gol in prelungiri (90+9). Si nici meciul cu Slovacia nu-l voi lua in considerare, in opinia mea Slovacia fiind mult sub Ucraina. Vedem in optimi ce va fi, fratilor ! Acolo se va vedea adevarata valoare !

talpaiadului
talpaiadului  •  17 Iunie 2024, 15:32
Postat de demostene1 pe 17 Iunie 2024, 12:52

E comic sa ii vezi pe românașii cu complex de inferioritate cum încearcă așa tare sa compenseze cu negativism

Un comic al absurdului, fiind absurd ca niste oameni care sustin pana in panzele albe niste echipe de club din Romania, majoritatea niste clone obosite, cu niste loturi net inferioare echipei nationale si cu niste performante penibile, atat interne cat mai ales internationale, se comporta vizavi de echipa nationala ca si cand ei ar fi sustinatorii unei nationale rivale. De la FCSB pana la CFR si CSU si de la Rapid pana la Dinamo, aceiasi habotnici care ignora cu seninatate toate bubele din capul echipelor de club pe care le sustin, exagereaza cu aceeasi seninatate defectele echipei nationale a Romaniei, jignind jucatorii, antrenorul si federatia. Aceasta duplicitate penibila dovedeste faptul ca cei care se comporta in acest mod nu sunt in realitate suporteri ai nici unei echipe, ci doar niste frustrati care pretind a sustine o echipa de club doar pentru a avea un motiv de a jigni jucatorii, antrenorii, patronii si suporterii celorlalte echipe din campionat.

demostene1
demostene1  •  17 Iunie 2024, 12:52

E comic sa ii vezi pe românașii cu complex de inferioritate cum încearcă așa tare sa compenseze cu negativism

Vezi toate comentariile (7)
Comentează