SPORTURI  »  ALTELE  »  PARIS 2024

FOTO Boicoteaza rușii Jocurile Olimpice? Reacția lui Vladimir Putin după ultima decizie a Comitetului Internațional Olimpic

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 16:14 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 19:27

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut joi prima conferință de presă de după declanșarea războiului cu Ucraina în care a vorbit și despre situația sportivilor ruși la Jocurilor Olimpice 2024, obligați să participe la Paris cu statutul de neutri. Acesta a lăsat să se înțeleagă că sportivii ruși ar putea boicota competiția.

Vladimir Putin a vorbit în cadrul conferinței de presă despre faptul că sportivii ruși sunt obligați să participe sub steag neutru la Jocurile Olimpice de la Paris.

 „Tot ceea ce fac oficialii sportivi internaţionali în legătură cu sportul rusesc este o contradicţie totală şi o denaturare a ideilor lui Pierre de Coubertin. Dacă vor continua să acţioneze în acelaşi mod, vor îngropa mişcarea olimpică", a spus Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă.

Participarea la Paris analizată

Președintele rus a mai precizat că: „Sportivii noştri se antrenează de ani de zile şi de aceea i-am susţinut să meargă la astfel de competiţii, dar trebuie totuşi să analizăm cu atenţie condiţiile propuse de CIO. 

Dacă aceste condiţii artificiale sunt concepute pentru a elimina cei mai buni sportivi ruşi pentru a arăta la Jocurile Olimpice că sportul rusesc este pe moarte, atunci trebuie să decideţi dacă mergeţi acolo". 

Un alt aspect al deciziei CIO de săptămâna trecută este că sportivii neutri vor concura doar în sporturi individuale şi nu vor fi permise echipe. Aceștia nu vor avea steag sau nu li se va cânta imnul la fesivitatea de premiere. 

Citește șI: 

Rusul Kliment Kolesnikov spune că nu poate accepta condițiile impuse de CIO pentru a paticipa la Jocurile Olimpice de la Paris
PARIS 2024
Rusul Kliment Kolesnikov spune că nu poate accepta condițiile impuse de CIO pentru a paticipa la Jocurile Olimpice de la Paris
„Voi propune în Consiliul de Administrație” » Inițiativa lui Gheorghe Tadici, cel care a debutat-o pe Cristina Neagu la „națională”
NEAGU RETRAGERE
„Voi propune în Consiliul de Administrație” » Inițiativa lui Gheorghe Tadici, cel care a debutat-o pe Cristina Neagu la „națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  14 Decembrie 2023, 19:49

N-aveti tupeu să boicotați!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează