SPORTURI  »  ALTELE  »  FITNESS

800.000 de români se întorc astăzi în sălile de sport » Două vești proaste: ce e interzis + regula imposibil de aplicat

Pentru fiecare client din sală e nevoie de 7 metri pătrați // Sursă foto: Getty +17   FOTO
Pentru fiecare client din sală e nevoie de 7 metri pătrați // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2020 06:51

Sălile de sport se deschid astăzi, însă condițiile sunt extrem de restrictive și conțin inclusiv interdicția de a intra la dușuri.

Veste bună pentru românii care frecventau înainte de pandemie sălile de fitness: de astăzi, acestea se redeschid! Vestea proastă e că autoritățile au impus condiții extrem de dure pe care patronii acestor săli trebuie să le respecte și automat trebuie să le impună clienților lor.

Câte 7 metri pătrați pentru fiecare client

Principalul operator al sălilor de fitness din România, lanțul World Class, a pus la punct o strategie prin care să și respecte normele Guvernului, dar nici să nu-și piardă clientela pe care o are în acest moment. Compania și-a anunțat abonații că în primele două săptămâni, până la 1 iulie, vor putea veni gratis la sală, fără a fi nevoie să-și dezghețe abonamentul, care a fost suspendat începând de la jumătatea lunii martie.

În primul rând, numărul total de persoane care vor fi prezente în același timp într-o sală se va raporta la suprafața de care dispune respectiva locație. Pentru fiecare client e nevoie de 7 metri pătrați, astfel că, de exemplu, o sală care are o suprafață de 100 de metri pătrați nu poate primi în același timp mai mult de 14 oameni!

În teorie, trebuie să ne spălăm des. Practic, la sală e interzis

Apoi, va exista obligativitatea ca fiecare să vină de acasă cu propriul prosop, iar înainte, dar și după ce folosește orice aparat, indiferent că e bandă de alergat, bicicletă, aparat de forță, minge medicinală, trebuie să-l dezinfecteze cu produse pe care conducerea sălii le pune la dispoziție.

Un mare neajuns, care, foarte probabil, îi va ține pe mulți departe de o sală de fitness va fi imposibilitatea de a face duș la terminarea antrenamentului. Accesul în zona dușurilor va fi strict interzis, așa cum se va întâmpla și pentru piscină, jacuzzi și saună! Practic, cine va merge la sală va pleca de acolo fără a putea să se spele, deși în toate normele impuse de Guvern, dar și în mailurile trimise de cei de la săli către abonați sunt incluse și mesajele de genul „Spălați-vă des cu apă și săpun!".

Programarea, altă regulă imposibil de pus în practică!

Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului, a anunțat că „prezența la sală se va face obligatoriu pe baza unei programări inițiale". În practică, va fi aproape imposibil de pus în aplicare așa ceva. Explică un manager al uneia dintre sălile World Class: „Să zicem că avem numărul maxim de persoane admise pentru 19:00. Dacă cineva sună să se programeze pentru ora 20:00, noi de unde putem să știm dacă cei prezenți la 19:00 părăsesc sala? Fiecare stă cât vrea, așa cum prevede abonamentul, nu putem scoate pe nimeni din sală! Cea mai la îndemână metodă e cea în care persoana care vine la sală să afle chiar atunci dacă poate intra sau nu, iar dacă în acel moment capacitatea maximă e atinsă, i se va transmite să aștepte. Va fi un disconfort mare, tocmai din acest motiv noi oferim prezența în locațiile noastre gratis în primele două săptămâni".

Mai mult, indiferent de natura abonamentului la World Class, toți vor avea acces în orice sală, chiar dacă aceasta e evaluată la un nivel superior abonamentului deținut.

Peste 800.000 de români merg la sală

Piața românească de health&fitness e estimată la peste 800.000 de membri. Cifrele sunt dintr-un raport realizat de compania de consultanță AT Kearney și au fost publicate de Ziarul Financiar la începutul lunii iunie, într-un articol despre cum a evoluat acest domeniu în România. Numărul de membri din respectivul studiu se referă la toți cei care au mers la sală într-un an. Valoarea acestei industrii la noi în țară a atins în 2018, la care se raportează analiza, 250 de milioane de euro. Suntem încă foarte departe de țări precum Germania, Franța, Italia. 

Chiar și față de Polonia stăm mult mai slab! Polonia, care are de două ori populația României, are o valoare a pieței de 1 miliard de euro! Totuși, România s-a dezvoltat foarte mult în perioada 2014-2018, cu 45%, unul dintre cele mai ridicate procente de la nivelul întregului continent. Estimările specialiștilor, citați de ZF, susțin că în următorii 3-4 ani, România va trece de 1,1 milioane de persoane care merg la sală.

4%din populația României a mers la sală măcar o dată pe parcursul anului 2018, în vreme ce procentul la nivelul Uniunii Europene plus Norvegia și Elveția a fost, în același an, de 10%, a informat Ziarul Financiar

FOTO Cum au făcut sport românii în timpul stării de urgență

+13 FOTO

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri de actualitate:

Novak Djokovic a plâns pe teren: „Sunt copleșit!”

Dan Petrescu s-a dat în spectacol la declarații: „Nu am mai văzut așa ceva de când sunt eu la CFR!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (3)
113558250495732
Alina Dumitrascu  •  21 Septembrie 2020, 23:37

INCHIDETI SALILE DE SPORT!!! DSP UNDE SUNTETI??? SALILE SUNT ADEVARATELE FOCARE DE INFECTIE!!! SI RASPANDIRE! SI PE DEASUPRA LE MAI PERMITTI SI SA TINA ORE DE MAJORETE CU COPILASI! .... PENTRU UN PUMN DE BANI!!!! ESTE O BATJOCURA CEEA CE SE INTAMPLA!

4_ani_locul_2
4_ani_locul_2  •  15 Iunie 2020, 12:18

Hahaha dimineata aparea laslas ...la autor ...acum apare randoom

4_ani_locul_2
4_ani_locul_2  •  15 Iunie 2020, 08:26

Bai danut ..esti prost informat ...asa este cand iei copy paste ...si nu esti informat ... fiecare abonat are voie doar 60 sau 75 de min depinde de sala ...nu mai stai cat vrei tu in sala ..deci nu este imposibil cu programare ..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează