SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC

UFC. Khabib Nurmagomedov revine în octagon după moartea tatălui său

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 11:51 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 11:57

Sportivul rus va disputa meciul de unificare a centurilor la categoria ușoară, în data de 24 octombrie, în cadrul galei UFC 254, împotriva campionului interimar, Justin Gaethje.

Ziua de 3 iulie a acestui an a șocat lumea artelor marțiale mixte, când Abdulmanap Nurmagomedov, tatăl lui Khabib Nurmagomedov, și unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii la disciplinele judo și sambo a trecut în neființă din cauza unei complicații la inimă, cauzată de virusul COVID 19.

Această veste tragică a dus la anularea evenimentului principal al galei UFC 253, care va avea loc pe 19 septembrie, în care Khabib trebuia să dispute meciul de unificare a centurilor la categoria ușoară, împotriva americanului Justin Gaethje. La scurt timp s-a anunțat că lupta va fi înlocuită de un alt meci pentru titlul, la categoria mijlocie, între actualul campion Israel Adesanya și Paulo Costa.

Mulți s-au întrebat dacă Khabib Nurmagomedov va mai fi capabil să intre vreodată în octagon, deoarece relația foarte specială dintre el și tatăl său era bine cunoscută publicului, iar moartea acestuia l-ar fi putut afecta foarte tare, însă sportivul rus dorește să-i respecte dorințele părintelui și antrenorului său: să se retragă din UFC cu recordul de 30-0, iar ultima sa luptă să fie împotriva lui Georges St-Pierre.

Viitorul adversar al lui Khabib, Justin Gaethje a debutat în UFC în anul 2017 cu gândul de a fi cel mai spectaculos luptător din lume, dar după primele două înfruntări, în care a pierdut de fiecare dată, și-a schimbat total concepția asupra carierei pe care vrea să o aibă, obținând 4 victorii consecutive impresionante, toate prin KO sau TKO (knockout tehnic), cu James Vick, Edson Barboza, Donald Cerrone și Tony Ferguson, ultima fiind cea care l-a făcut campionul interimar la categoria ușoară, în data de 9 mai a acestui an. 

În UFC, în cazul în care un campion se confruntă cu o accidentare sau o altfel de problemă care îl ține departe de octagon, se organizează o luptă între omul care trebuia să aibă șansa la centură și un alt sportiv. Tony Ferguson era cel ce trebuia să lupte pentru titlul deținut de Khabib, însă meciul a fost amânat, iar organizația i l-a dat ca adversar pe Justin Gaethje.

În cazul în care Khabib va reuși să-l învingă pe Gaethje va ajunge la un record de 29 de victorii și 0 înfrângeri, iar ultima piedică ar deveni Georges St-Pierre, considerat de mulți iubitori ai artelor marțiale mixte cel mai bun luptător din toate timpurile.

Această înfruntare depinde însă de mai mulți factori. St-Pierre, în vârstă de 39 de ani, s-a retras din UFC în anul 2017, la momentul în care era campion la două categorii superioare celei la care luptă Khabib, și anume semi-mijlocie și mijlocie . Fanii au însă motive de speranță, pentru că președintele companiei, Dana White, a anunțat că va face tot posibilul ca să-i ofere această luptă sportivului rus: "A fost uriaș atât pentru organizație, cât și pentru acest sport. Aș face orice își dorește Khabib" a declarat acesta pentru o publicație americană.

Cu Simona Halep la salon! Jucătoarea de tenis a profitat de zilele libere și schimbat look-ul

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Anamaria Prodan a încălcat regulamentul și riscă o amendă uriașă: „Am crezut că-i dă o palmă!”

House of Cards cu Craiova și cu CFR Cluj! Mihai Rotaru i-a întins o capcană campioanei în Adunarea Generală

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
179845362547264
GrandeTorito GrandeTorito  •  31 Iulie 2020, 14:51

Khabib vs GSP este in planuri pt luna Aprilie 2021

Vezi toate comentariile (1)
Comentează