SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Unitatea de Integritate a Atletismului merge la TAS în „cazul Amusan”

Tobi Amusan la CM de la Budapesta FOTO Guliver/GettyImages
Tobi Amusan la CM de la Budapesta FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 18:27 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 18:44

Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) a anunţat că a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în cazul atletei nigeriene Tobi Amusan (26 de ani), ea fiind iertată de un tribunal disciplinar că nu a oferit în trei rânduri localizarea sa exactă pentru testele doping inopinate 

Tobi Amusan, deținătoarea recordului mondial la 100 m garduri, a fost suspendată provizoriu în iulie, ca urmare a unei recomandări a Unității de Integritate a Atletismului pentru că a ratat în trei rânduri să completeze într-un an în sistemul ADAMS localizarea sa exactă pentru a fi găsită în vederea testelor doping inopinate.

Sancţiunea a fost ridicată de un tribunal disciplinar, o instanţă independentă de Unitatea de Integritate a Atletismului, pe 17 august, tocmai la timp pentru ca atleta africană să participe la Campionatele Mondialele de la Budapesta, unde s-a clasat pe locul şase la 100 m garduri. Nigerianca și-a susținut nevinovăția în toate intervențiile publice. 

Vor o suspendare de doi ani

În 2022, nigerianca a cucerit titlul mondial cu un nou record mondial (12,12) la Eugene (SUA), unde duminica trecută s-a impus şi în finalele circuitului Diamond League 2023. 

„Am ajuns aici și mi-am spus că este cursa mea de pierdut, o să dau tot ce am. Două sute la sută sau nimic, i-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea putere. Acum îmi doresc să mă odihnesc, sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, atât pot să spun despre acest sezon. Această ultimă victorie este pentru antrenorul meu, pentru familia mea și pentru torți cei care m-au sprijinit în acest an. A fost unul greu!", a spus ea după victoria de la Eugene de duminică.

Unitatea de Integritate a Atletismului a postat pe platforma X că vinerea trecută a depus un recurs la TAS contra deciziei tribunalului disciplinar. AIU vrea că sportiva să primească o suspendare pe doi ani, așa cum prevede regulamentul. 

Citește și:

Simona Halep le-a declarat americanilor: „Nu avea niciun sens să iau roxadustatul, nu m-ar ajuta!” » Ce spune studiul EMA
HALEP, SUSPENDATĂ
Simona Halep le-a declarat americanilor: „Nu avea niciun sens să iau roxadustatul, nu m-ar ajuta!” » Ce spune studiul EMA
Ce urmează pentru Halep la TAS » Informații-cheie despre procesul Simonei
HALEP, SUSPENDATĂ
Ce urmează pentru Halep la TAS » Informații-cheie despre procesul Simonei

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează