SPORTURI  »  BASCHET  »  WNBA

Primul meci oficial după detenția din Rusia » Brittney Griner: „Trebuie să dau jos pânzele de păianjen”

Brittney Griner într-un meci al lui Phoenix Mercury Foto Imago
Brittney Griner într-un meci al lui Phoenix Mercury Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 14:48 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 15:21

Brittney Griner, 32 de ani, baschetbalista care a fost timp de 10 luni în detenție în Rusia, a revenit într-un meci oficial al echipei sale din WNBA, Phoenix Mercury

Întoarcerea s-a produs mai repede decât se aștepta jucătoarea în vârstă de 32 de ani, dublă campioană olimpică în 2016 și 2020 cu echipa SUA.

Phoenix au pierdut în fața celor de la Los Angeles Sparks, 71-90, în partida din presezon, însă Griner a fost întâmpinată cu urale de public la intrarea în Footprint Center.

Brittney Griner: „Nu știam cum vor merge lucrurile”

Nu mi-am închipuit că voi fi aici. Nu m-am gândit că voi putea juca baschet din nou atât de rapid”, a declarat ea reporterilor, citată de Reuters. ”Nu știam nici cum vor merge lucrurile la revenire. Cu siguranță însă, sunt recunoscătoare”, a adăugat jucătoarea înaltă de 2,06 metri.

Griner a punctat din primul minut, cu o aruncare de 2 puncte, iar în cele 17 minute petrecute pe teren a adunat 10 puncte și 3 recuperări.

Cunoscută drept una dintre jucătoarele cele mai puternice, dominante din WNBA înainte de reținerea și încarcerarea în Rusia, Brittney Griner a amis că mai mare mult de muncit până să ajungă la cea mai bună formă a ei.

„Nu am simțit că aș fi rămas fără aer sau copleșită de efort”, a descris ea după meci, citată de Reuters. „Acum dau jos pânzele de păianjen, încerc să scap de obieceiurile rele”, a adăugat referindu-se la evoluția sa defensivă.

Brittney Griner, 10 luni într-un penitenciar rus

Griner a fost eliberată dintr-un penitenciar rus anul trecut în urma unui schimb de prizonieri între Rusia și SUA, după ce fusese arestată pe 17 februarie 2022 pe aeroportul din Moscova pentru deținere de droguri. În bagajul său erau cartușe în care s-a găsit ulei de canabis.

De când a revenit în SUA a fost înconjurată de un imens interes mediatic. În prezent, lucrează la o carte de memorii despre arestarea și perioada de detenție, dar vrea să se concentreze în continuare pe activitatea sportivă.

Mă simt bine, e o senzație bună să știu că sunt apreciată. Abia aștept însă ziua în care va fi vorba doar despre baschet”, a conchis Griner. Echipa sa, Phoenix Mercury, începe sezonul regulat pe 19 mai, în deplasare, contra celor de la Los Angeles Sparks.

Citește și:

Finalul unei ere? Scenariu de coșmar pentru Nadal: pe ce loc ajunge dacă nu joacă la Roland Garros
ATP
Finalul unei ere? Scenariu de coșmar pentru Nadal: pe ce loc ajunge dacă nu joacă la Roland Garros
„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră
WTA ROMA
„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
Mandpv
Mandpv  •  14 Mai 2023, 18:26

Practic, a fost internata in Rusia, la dezintoxicare...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează