SPORTURI  »  BOX  »  WBC

Tyson Fury l-a învins pe Dillian Whyte prin TKO și a anunțat că se retrage din box: „Ce mod de a ieși din scenă!”

Tyson Fury vs. Dillian Whyte // foto: Guliver/gettyimages
Tyson Fury vs. Dillian Whyte // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 08:19 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 09:18

Tyson Fury (33 de ani) l-a învins pe Dillian Whyte (34) prin KO tehnic și își păstrează titlul de campion mondial la categoria grea, versiunea WBC. La final, Fury a afirmat că a fost ultima luptă din cariera sa de profesionist. 

Pe Wembley, cu aproximativ 94.000 de oameni în tribune, Tyson Fury l-a învins pe Dillian Whyte în a 33-a luptă a carierei de pugilist profesionist, reușind să-și apere centura de „greu” WBC.

S-a năruit și ultima speranță a fanilor lui Dinamo de a scăpa direct de retrogradare
Dinamo
S-a năruit și ultima speranță a fanilor lui Dinamo de a scăpa direct de retrogradare

Tyson Fury l-a învins pe Dillian Whyte

Fury și-a năucit oponentul în runda a 6-a cu un upercut necruțător. Whyte s-a ridicat destul de rapid, dar a stat cu greu pe picioare. Cu Dillian vizibil afectat de lovitura încasată, arbitrul a pus capăt luptei.

Dillian Whyte este un războinic și cred că va fi un campion mondial, dar în această seară a întâlnit un războinic. Are inimă de leu, dar s-a încurcat cu cel mai bun «greu» de pe planetă.

- Tyson Fury

Tyson Fury anunță că se retrage din box

Imediat după luptă, Fury a sugerat că duelul cu Whyte ar putea fi ultima încleștare din cariera sa: „I-am promis iubitei mele soții că după lupta 3 cu Wilder voi înceta. Dar mi-a fost oferită șansa de a lupta pe Wembley, acasă, și cred că le datoram asta fanilor mei. Acum că asta e gata, cred că ar putea să fie ultima cortină pentru The Gypsy King. Și ce mod de a ieși din scenă!”

Ulterior, la conferință, a detaliat: „Am câștigat fiecare centură pe care o puteam câștiga. Dacă ar fi fost un joc pe calculator, cu siguranță l-aș fi terminat. Am spus ce am spus și sunt mulțumit cu deciziile mele. Am petrecut mult timp pe drumuri, departe de casă. 

Mă voi retrage ca singurul greu neînvins, alături de Rocky Marciano. Nu exclud meciuri demonstrative, vreau din banii pe care-i primește Floyd Mayweather. Francis Ngannou este pe lista mea, cred că toți ar vrea să vadă lupta”.

Tyson Fury își încheie astfel cariera cu 32 de victorii și o remiză. 23 dintre victorii au venit prin KO.

Citește mai multe știri din sporturi: 

Dolgopolov îi răspunde lui Rublev, care a declarat că se simte discriminat: „Un singur cuvânt: «Bucha»”

Max Verstappen a câștigat cursa sprint de la Imola » L-a depășit pe Leclerc cu un tur înainte de final și duminică va pleca primul din grilă

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează