SPORTURI  »  BOX  »  CATEGORIA GREA

Fury și Usyk au bătut palma pentru lupta anului » Miză fără precedent în acest secol: „Rahat mic, semnează odată!”

Tyson Fury (34 de ani) și Oleksandr Usyk (36 de ani) au bătut palma pentru lupta momentului în boxul mondial, cea pentru unificarea titlurilor la categoria grea. / FOTO: GettyImages
Tyson Fury (34 de ani) și Oleksandr Usyk (36 de ani) au bătut palma pentru lupta momentului în boxul mondial, cea pentru unificarea titlurilor la categoria grea. / FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2023 08:58 / Actualizat luni, 13 martie 2023 10:20

Tyson Fury (34 de ani) și Oleksandr Usyk (36 de ani) au bătut palma pentru lupta momentului în boxul mondial, cea pentru unificarea titlurilor la categoria grea.

Britanicul Fury, campion WBC, și ucraineanul Usyk, campion WBA, IBF și WBO, sunt în fața unei performanțe istorice. Câștigătorul luptei ar deveni primul boxer din acest secol care unifică centurile la categoria grea, după Lennox Lewis, în 1999. 

Fury și Usyk, pregătiți pentru lupta anului 

Negocierile între echipelor celor doi au început cu luni bune în urmă. Potrivit Talk Sport, Tyson și Oleksandr au căzut de acord. Lupta ar urma să aibă loc pe Wembley, pe 29 aprilie 2023. 

Gilberto Mendoza, președintele WBA, a confirmat că a primit vestea unei înțelegeri între cele două părți și a transmis că mai e nevoie de ceva timp pentru a stabili toate detaliile din contract. 

Fury vrea 70% din bani

Cea mai importantă cerință este cea a lui Fury. Britanicul vrea să primească 70% din încasări, doar 30% pentru adversar. 

Usyk a fost de acord cu acest lucru, dar a cerut ca „Gypsy King” să doneze un milion de euro către victimile războiului din Ucraina. În plus, vrea ca procentul lui Fury să scadă cu un procent pentru fiecare zi de amânare a semnării contractului. 

Fury și Usyk au bătut palma pentru lupta anului » Miză fără precedent în acest secol: „Rahat mic, semnează odată!”
Tyson Fury are un palmares imaculat: 31 de victorii, o remiză și niciun eșec

Replica lui Tyson a fost usturătoare: „Usyk, rahat mic, semnează contractul, ia banii și mănâncă bătaia vieții tale. Probabil ți-ai dat seama cât de mare sunt și ai făcut pe bine. Semnează odată contractul ăla!”.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Boloni a primit o scrisoare din partea lui Viktor Orban: „Maestre, permite-mi să mă alătur!”

Mercedes, mesaj pentru fani după debutul ratat din 2023: „Nu există gloanțe de argint în Formula 1”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
sportix
sportix  •  13 Martie 2023, 11:02

Eeeh, asta da lupta! O sa fie interesant, cine credeti ca o sa castige? Eu as vrea sa merg pe Usyk, dar cum da *** cu pumnul... o sa fie frumos!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează