SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  NADIA LA 60 DE ANI

Urări de campioni pentru Nadia Comăneci, în ziua în care „Zeița de la Montreal” împlinește 60 de ani: „Ai rămas în inimile tuturor românilor. Ești un model pentru noi toți”

Nadia Comăneci // foto: Imago Images +21   FOTO
Nadia Comăneci // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 11:58 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 15:06

Mari sportivi ai României i-au adresat Nadiei Comăneci felicitări și cuvinte de apreciere în ziua aniversară, în care „Zeița de la Montreal” împlinește 60 de ani. Pe GSP.ro puteți lectura și un interviu-eveniment cu Nadia: ce secrete și principii de viață are + declarație de dragoste: „România e acasă, oriunde m-aș afla”. 

„Nadia este şi va rămâne un simbol al sportului românesc! A inspirat generații întregi şi ne-a arătat tuturor că putem atinge perfecțiunea! Mulțumim, Nadia! La mulți ani şi zile zâmbitoare”, a declarat scrimera Ana Maria Popescu

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului și ciclist paralimpic, a transmis următorul mesaj: „Dragă Nadia. Ești, ai fost și vei fi un exemplu pentru noi toți. Suntem foarte fericiți că exiști și că ești campioana României. Ai fost inspirație pentru generații întregi. La mulți ani, multă sănătate!”

Gazeta Sporturilor a publicat vineri o ediție specială: Nadia la 60 de ani! 8 pagini de colecție pentru „Zeița de la Montreal”
nadia 60
Gazeta Sporturilor a publicat vineri o ediție specială: Nadia la 60 de ani! 8 pagini de colecție pentru „Zeița de la Montreal”

Ilie Năstase: „Am cunoscut-o pe Nadia la 14-15 ani, de atunci am păstrat o relație de prietenie”

Nu putea lipsi un mesaj din partea fostului jucător de tenis Ilie Năstase: „Îmi amintesc că pe Nadia am cunoscut-o pe la 14-15 ani și de atunci am păstrat o relație de prietenie. Țin minte că eram la Wimbledon când ea a luat prima notă de zece din istorie! La mulți ani, Nadia!”

Dragă Nadia, îți doresc să rămâi la fel de frumoasă! Ai scris o pagină de istorie pentru România și meriți toate aprecierile noastre. La mulți ani! 

- Helmut Duckadam, fost jucător de fotbal

Nadia Comăneci l-a antrenat pe Arnold Schwarzenegger într-un parc. Foto: Hepta
+17 FOTO

„La mulți ani, Nadia! Numai bine îți doresc și multă sănătate în aceste vremuri tulburi. Sănătate, fericire și multă putere de muncă!”, a transmis și fosta canotoare Elisabeta Lipă, acum președintele Federației de Canotaj. Iar fosta atletă Gabriela Szabo a spus: „Ai rămas în inimile tuturor românilor pentru performanțele tale incredibile. Multă sănătate, împliniri și momente frumoase. La mulți ani, Nadia!”

La mulți ani, Nadia! Un adevărat fenomen pentru sportul românesc. Să te țină Dumnezeu sănătoasă și să ai cât mai multe bucurii!

- Rică Răducanu, fost jucător de fotbal

În fine, fostul campion mondial de box și campion național de raliuri Mihai Leu a urat „Numai bine, Nadia! Ai scris o pagină de istorie superbă pentru România. Ești un model pentru noi toți și pentru generații întregi de sportivi. Te apreciez și-ți urez La mulți ani!”

7note de zece a obținut Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal

2 elementepoartă numele Nadiei Comăneci, unul la bârnă și la sol

Palmares Nadia Comăneci 

  • Născută pe 12 noiembrie 1961 la Oneşti

Nadia la Jocurile Olimpice

  • 1976: 3 de aur (individual compus, paralele, bârnă), 1 de argint (echipa), 1 de bronz (sol)
  • 1980: 2 de aur (bârnă, sol), 2 argint (individual compus, echipa)

Nadia la Campionatul Mondial

  • 1978: 1 aur (bârnă), 2 de argint (echipa, sărituri)
  • 1979: 1 aur (echipa)

Nadia la Campionatele Europene

  • 1975: 4 de aur (individual compus, paralele, bârnă, sărituri), 1 argint (sol)
  • 1977: 2 de aur (individual compus, paralele), 1 argint (sărituri)
  • 1979: 3 de aur (individual compus, sărituri, sol), 1 bronz (bîrnă)

Citește și alte știri despre Nadia Comăneci: 

Interviu-eveniment cu Nadia Comăneci la 60 de ani: ce secrete și principii de viață are + declarație de dragoste: „România e acasă, oriunde m-aș afla”

Cum a fugit Nadia Comăneci din România: „Mă târâsem prin noroi și apă, traversasem garduri de sârmă ghimpată, cu teama că voi fi împușcată în spate”

Calvarul trăit de Nadia Comăneci și colegele sale: „Bătute până la hemoragii nazale! Făcute vaci, imbecile, grăsimi plutitoare”

Tulburător! Primul dialog dintre Nadia Comăneci și familie, după fuga în SUA: „Mamă, au scris aici că te-a împușcat un terorist”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close