SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PREMII

VIDEO Simone Biles, Sportiva Anului 2023 în ancheta AP » A redevenit campioană mondială după o pauză competițională de aproape două sezoane

Simone Biles medaliată la Mondiale Foto Imago
Simone Biles medaliată la Mondiale Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 19:57 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 19:57

Tradiționala anchetă de final de an a agenției AP (Associated Press) a plasat-o pe primul loc de Simone Biles, 26 de ani, urmată de baschetbalista americană Caitlin Clark și de fotbalista Aitana Bonmati, campioană mondială cu Spania

Pentru a treia oară în cariera sa, după 2016 și 2019, Biles este desemnată Sportiva Anului în ancheta AP.

Un juriu format din jurnaliști sportivi i-a acordat în total 19 puncte, pe locul 2 situându-se Caitlin Clark, 21 de ani, baschetbalistă de colegiu, cu 15, iar pe poziția a 3-a Aitana Bonmati, 25 de ani, Balonul de Aur în 2023, câștigătoare a Ligii Campionilor cu Barcelona și campioană mondială cu Spania, cu 10.

În continuare s-au plasat schioara Mikaela Shiffrin, 28 de ani, recordmană a victoriilor în Cupa Mondială, dublă viceampioană a lumii în 2023, și altă baschetbalistă, A’ja Wilson, 27 de ani, campioană WNBA în acest sezon pentru a doua oară la rând, ambele cu câte 9 puncte.

Apoi vine campioana de la US Open din acest an, Coco Gauff, 19 de ani, cu 8.

Simone Biles, revenire la cel mai înalt nivel

Nici măcar Simone Biles nu ar fi crezut că va avea un 2023 atât de strălucitor. În luna iulie a pășit din nou pe un podium de concurs la Chicago, după 2 ani de pauză.

Toată lumea aștepta cu interes și o doză de îndoială revenirea multiplei campioanei olimpice și mondiale. „Am avut și eu aceleași gânduri , nu vă faceți griji”, spunea apoi americanca, râzând.

Lucrurile s-au legat însă ideal pentru Biles, cea mai medaliată gimnastă din istorie, care în august devenea din nou campioană națională, iar în octombrie cucerea 4 medalii de aur și una de argint la Campionatele Mondiale găzduite de Antwerp.

La 10 ani distanță, în același loc unde câștiga primele ei titluri ale lumii, la individual compus și sol (2013).

23de medalii de aur la Campionatele Mondiale are Simone Biles în palmares, alături de 4 de argint și alte 3 de bronz

Simone Biles și momentul Tokyo

Înainte de această revenire învelită în succes, Simona Biles se aflase cel mai recent într-o întrecere de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, disputate în 2021.

Se retrăgea atunci din mai multe finale din cauza experimentării de twisties (senzație de vertij în aer, în timpul executării unor elemente).

Biles a fost una dintre cele mai proeminente sportive care a vorbit deschis despre sănătatea mintală și siguranța performerilor. A lipsit doi ani din activitatea competițională, dar a revenit cu mult succes.

Am concurat mult mai bine decât am crezut că o voi face”, a admis ea, citată de AP.

Simone Biles: „Am câștigat medalii, așa e, dar m-am și măritat”

În 2023 s-a căsătorit cu safety-ul de la Green Bay Packers Jonathan Owens. Își petrece timpul între meciurile soțului, atunci când îi permite programul, întâlnirile cu partenerii de afaceri și designul casei pe care ea și Owens și-o construiesc.

Foto Instagram
Foto Instagram
Foto Instagram
Foto Instagram
Foto Instagram
+7 FOTO

„La 19 ani, era sfârșitul lumii dacă aveam o zi rea”, a mărturisit cu franchețe Simone Biles. „Acum mă gândesc așa: OK, este doar gimnastică, mă voi întoarce mâine și o voi lua de la capăt”, a adăugat ea.

Simone Biles, Sportiva Anului 2023 în ancheta AP » A redevenit campioană mondială după o pauză competițională de aproape două sezoane
Simone Biles evoluând la sol la Mondiale Foto Imago

Între timp, o așteaptă o a treia participare la Jocurile Olimpice, cea de la Paris 2024. Ceva ce preferă să nu dezbată prea mult.

Când fanii de pe Instagram au rugat-o să posteze o imagine cu momentul ei cel mai bun din 2023. Nu a ales o fotografie de sport, ci una de la nunta cu Owens.

Am revenit la Mondiale, am câștigat medalii, așa e, dar m-am și măritat în acest an. E drăguț că gimnastica nu mai este cea care ocupă prim-planul”, a conchis Biles.

Exercițiul de aur la bârnă al lui Simone Biles la Campionatele Mondiale din 2023

Citește și: 

Arcada Galați, două meciuri în 36 de ore! » Înfrângere în Liga Campionilor, apoi duel intern la Baia Mare
LIGA CAMPIONILOR
Arcada Galați, două meciuri în 36 de ore! » Înfrângere în Liga Campionilor, apoi duel intern la Baia Mare
Iga Swiatek este pe primul loc în topul Forbes al sportivelor care au câștigat cei mai mulți bani în 2023
FINANCIAR
Iga Swiatek este pe primul loc în topul Forbes al sportivelor care au câștigat cei mai mulți bani în 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sorine
sorine  •  23 Decembrie 2023, 11:59

Da,sportiva anului 2023! Râd cu doua guri pâna la urechi! Ipocrizia,smecheria si furatul,Au un nume oficial! Este americana! De Ani de zile!Citez:Am ADHD și iau medicamente din cauza asta de când sunt mică. Cred într-un sport curat, am respectat mereu regulile, sportul curat este esențial și este important și pentru mine. Să am ADHD și să iau medicamente din acest motiv nu e niciun motiv de care să-mi fie rușine", a scris Biles.Potrivit informațiilor prezentate de media, Biles ar fi fost testată pozitiv cu Ritalin sau methylphenidate, o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Numai că lotul de gimnastică american a anunțat că Biles a primit o derogare de la Agenția Antidoping (WADA) prin prisma afecțiunii de care suferă. Deci o mai mare inselatorie nu exista pe lumea asta! Auzi,de Ani de zile se dopeaza,de când era mica,a câstigat medalii ca nimeni altcineva, pentru ca se dopeaza! Stiti ce inseamna ADHD? ,,Tulburare hiperchinetica cu deficit de atentie"! Adica nu se poate concentra! Dar cu medicamente s-a concentrat asa de tare ca a câstigat zeci de medalii. Pardon,a furat,ca si la furat trebuie sa te concentrezi! Rusine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează