SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

CSM BUCUREȘTI. S-a aflat adevăratul motiv din spatele plecării lui Vlad Enăchescu

Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019
Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 12:55

Ce a stat în spatele înlăturării lui Vlad Enăchescu, șeful secției de handbal, din clubul Primăriei Capitalei? „Decizia FRH de a nu da titlul CSM București nu are nicio legătură cu plecarea”, a spus Enăchescu

Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019. Nu a rezistat nici măcar un an. Luni, 18 mai, directorul de la Telekom Sport a anunțat că și-a încheiat colaborarea cu clubul patronat de Primăria Capitalei. "Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM București din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH", a anunțat Enăchescu. Ce a dus atunci la această ruptură?

Ceartă cu Gabi Szabo pe salariile de la feminin

Surse din cadrul CSM București spun că Vlad Enăchescu și Gabriela Szabo, directorul general de la CSM, au avut o discuție nu tocmai amicală, ci mai degrabă aprinsă, în legătură cu contractele și banii restanți pe care CSM îi are de dat fetelor din echipa de handbal. 

Enăchescu i-a reproșat lui Gabi Szabo restanțele care nu se mai termină la CSM, Neagu și compania primindu-și ultima dată salariul pe luna ianuarie 2020, și acela provenit dintr-o sponsorizare. Pe 25 martie, când CSM a anunțat, pe perioada stării de urgență, că își trimite sportivii în șomaj tehnic, Vlad Enăchescu s-a opus. El ar fi susținut că nu este OK ca jucătoarele să primească 75 la sută din salariul mediu brut pe economie, adică 4.072 de lei, atât timp cât nu sunt cu banii la zi. Toți angajații CSM București au intrat însă în șomaj tehnic. 

Pe 30 aprilie i-a expirat contractul

Vlad Enăchescu era angajat la CSM București pe contract de prestări servicii. Acesta s-a încheiat pe 31 decembrie 2019, dar ulterior a fost prelungit, conform legii, pe încă patru luni. Astfel, angajamentul șefului secției de handbal de la CSM s-a încheiat pe 30 aprilie, iar Gabriela Szabo nu i-a mai propus o nouă prelungire. Și nici Vlad Enăchescu nu și-a mai dorit să rămână. El a fost contactat de Gazetă, dar a refuzat să vorbească.

19.000 de leipe lună era salariul lui Vlad Enăchescu la CSM București

"De ceva vreme se vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan"

Luni 18 mai, după ce Consiliul de Administrație al FRH a decis să nu decerneze titlul de campioană, iar pe CSM București a plasat-o pe locul 2, conform clasamentului actual, deși avea un meci mai puțin disputat față de rivala din Rm. Vâlcea, Vlad Enăchescu a scris pe contul său de Facebook:

„FRH a decis astăzi să nu acorde titlul și nicio medalie. Un Consiliu de Administrație cenușiu, acaparat de interese meschine, a trimis CSM București pe poziția a doua în clasament, fără elementarele norme de bun simț și fără a lua în considerare că egalitatea de puncte cu Rm. Vâlcea era realizată în condițiile în care bucureștencele aveau un meci mai puțin disputat!!! E trist, dar și mai dureros este că nu e surprinzător! De ceva vreme se vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan, despre farseuri care fac legea și care stabilesc după bunul plac ierarhiile și regulile. Sunt foarte multe decizii contradictorii în sport, iar astăzi am asistat la un nou episod jalnic și incalificabil".

Citește mai multe știri din handbal: 

Fără campioane în handbal! SCM merge în Liga Campionilor, CSM cere wild-card. Totul despre cupele europene

CSM București, reacție violentă după decizia Federației: „Mergem la TAS! E o jignire pentru noi! S-ar putea să fie gelozie”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (27)
110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  19 Mai 2020, 21:04
Postat de Calin Radulescu pe 19 Mai 2020, 13:22

Clubul asta municipal trebuie imediat inchis... Se cheltuie cred ca peste 10 milioane de euro de la Primarie pentru sporturi care nu intereseaza pe nimeni... Sa facem un referendum si sa decida bucurestenii... Bine ca l-au dat afara pe ENACHESCU, cum sa iei 190 de milioane de lei pe luna de la PRIMARIE... Asa ceva... 4.000 de euro pe luna de la Primarie... Astia n-au niciun Dumnezeu...

Mai idiotule;cum nu intereseaza oe nimeni;dar la ce aberatii vb;poate nu sti ca toate sporturile de ech sunt finanrate din bani publici;iar salarile la gandbal fem sunt in raport cu valoarea echipelor,jucatoare precum Neagu,Lekic,Pintea,Cvijic nu joaca pe nasturi.

elgabri
elgabri  •  19 Mai 2020, 14:22

A plecat fripturistu, ce caractere sunt si prin televiziuni si presa pe care nu le cunosti numai cand sunt lasati liberi de capul lor !

rumunek
rumunek  •  19 Mai 2020, 14:11

Vlad Enăchescu era angajat la CSM București pe contract de prestări servicii. Superb când statul se fură singur se numește organizare profesionalistă, când o face unul dintre noi e fraudă sau activitate economică la limita legalității. Apropo, dacă era pe contract de prestări servicii, adică NU ERA angajat, folosea mașina și telefonul propriu, de la firmulița lui, sau de la clubul de pe lângă Primărie?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează