SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Peripețiile delegației lui CSM București în drumul către Brest » Sosire cu doar 12 ore înaintea meciului și acuzații dinspre conducere: „Federația europeană să le acorde mai mult respect!”

CSM București a câștigat primul meci din grupe, 30-28 cu Krim // foto: GSP
CSM București a câștigat primul meci din grupe, 30-28 cu Krim // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 08:24 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 08:41

Greva controlorilor de trafic aerian din Franța, din cauza căreia au fost anulate sute de zboruri, a afectat delegația echipei de handbal CSM București, care astăzi, de la ora 17:00, are meci cu Brest Bretagne în Liga Campionilor.

Delegația lui CSM a plecat către Brest abia sâmbătă seara, în condițiile în care greva controlorilor de trafic aerian din Franța a dus la anularea zborurilor către Brest, orașul care va găzdui meciul de astăzi.

S-a luat în calcul chiar amânarea meciului, însă EHF, forul sub egida căruia se desfășoară competiția, și clubul gazdă „au insistat să se dispute meciul”, după cum relatează pe contul personal de Facebook Vlad Enăchescu, manager al clubului din București.

„I-am zis să nu meargă la Steaua, vă dau cuvântul meu de onoare” » Becali, tras la răspundere: „De ce ai luat doi jucători de același calibru?”
FCSB
„I-am zis să nu meargă la Steaua, vă dau cuvântul meu de onoare” » Becali, tras la răspundere: „De ce ai luat doi jucători de același calibru?”

CSM București, drum plin de peripeții către Brest. Delegația „tigroaicelor” a ajuns la destinație cu 12 ore înainte de meci

În cele din urmă, delegația CSM-ului a zburat către Franța sâmbătă după-amiaza, cu o cursă București - Paris introdusă suplimentar în orarul de zboruri. Avionul a decolat la ora 16:30 și a aterizat la Paris la 18:40.

Enăchescu a povestit de ce peripeții s-a lovit delegația „tigroaicelor” ulterior:

  • Autocarul pus la dispoziție de clubul gazdă pentru delegația CSM-ului, „blocat în trafic, astfel că nu a putut ajunge în timp la aeroport”, a pornit la drum la ora 20:20, deși aeronava a aterizat la 18:40.
  • Pauză făcută de șoferii autocarului la ora 22:00, deși „noi cerusem să avem 2 șoferi tocmai pentru că ne doream un drum fără opriri”.
  • Pană de cauciuc la autocar, „încă o oră de stat pe marginea drumului”.

„În total aproape 12 ore petrecute pe drum din momentul în care am aterizat la Paris și până am ajuns la hotelul din Brest. Și nu, nu a existat varianta tren (din păcate)”, încheie Enăchescu. 

Delegația vicecampioanei României a ajuns la Brest abia la ora 05:15, cu aproximativ 12 ore înaintea meciului! Asta în condițiile în care planul inițial arăta așa: plecare spre Franța vineri, odihnă și antrenament sâmbătă, meci duminică.

Sunt oare handbaliștii și handbalistele niște roboți? Nu ar trebui oare ca federația europeană să le acorde mai mult respect - până la urmă ei sunt eroii, nu? Cum să îi ceri unui performer să apară în fața publicului și să își facă meseria onest după un drum de mai bine de 14 ore, dintre care cea mai mare parte într-un autocar? Iar după puțin somn și o masă pe fugă să se prezinte la intonarea imnului Champions League! Cu tot respectul nu așa se face performanța! 

- Vlad Enăchescu, manager CSM București

Program CSM București în Liga Campionilor

Etapa 218.09.22Brest-CSM București
Etapa 325.09.22CSM București-Bietigheim
Etapa 409.10.22Odense-CSM București
Etapa 516.10.22CSM București-DHK Banik Most
Etapa 622.10.22Vipers Kristiansand-CSM București
Etapa 704.12.22CSM București-FTC-Rail Cargo Hungaria
Etapa 810.12.22TC-Rail Cargo Hungaria-CSM București
Etapa 918.12.22CSM București- Vipers Kristiansand
Etapa 1007.01.23DHK Banik Most-CSM București
Etapa 1114.01.23CSM București- Odense
Etapa 1221.01.23Bietigheim-CSM București
Etapa 1304.02.23CSM București- Brest
Etapa 1411.02.23Krim Mercator-CSM București

Primele reacții din tabăra lui Dinamo, după debutul cu eșec din Liga Campionilor: „Acolo s-a făcut diferența”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează