SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2018

CALCULE. România se poate califica în semifinale și cu o înfrângere în fața Ungariei! Cum ne-a ajutat victoria Norvegiei cu Olanda

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2018 23:51

ROMÂNIA LA EURO 2018. România a trecut cu emoții de Spania, 27-25, și e în pole-position pentru o calificare în semifinale la Campionatul European din Franța. 

  • România joacă AZI împotriva Ungariei, meciul decisiv pentru semifinale, de la ora 19:00, meci transmis de TVR și liveTEXT pe GSP.RO!

Fetele noastre și-au revenit după înfrângerea cu Olanda, refăcându-și moralul cu un succes în fața Spaniei, codașa grupei principale II. Victoria este însă mai mult una de palmares, meciul decisiv pentru semifinale fiind cel în fața Ungariei.

Victoria fabuloasă a Norvegiei, 29-16 cu Olanda, ne menține în cărțile pentru calificare și în cazul unei înfrângeri în partida de miercuri!

Cum mergem mai departe

♣ Victorie cu Ungaria - Calificare în semifinale. Putem prinde chiar și locul 1 dacă Olanda nu învinge Germania. La egalitate de puncte, olandezele au avantajul meciurilor directe;

♣ Egal cu Ungaria - Ne asigură prezența în semifinale. Locul 1 în grupă mai poate fi atins doar dacă Olanda pierde ultimul meci;

♣ Înfrângere cu Ungaria - Ca să mergem mai departe avem nevoie ca Norvegia să învingă Spania. Orice egalitate de puncte doar cu Olanda, Germania și/sau Ungaria ne-ar lăsa în afara semifinalelor.

În mod normal, nordicele vor câștiga în fața Spaniei și vor exista două variante prin care România va merge în faza eliminatorie cu o înfrângere în meciul cu Ungaria: 

  • Olanda bate sau face egal cu Germania: Egalitate în 3 pentru locul 2

România, Norvegia și Ungaria ar fi la egalitate de puncte. Toate cele trei echipe au câștigat un meci din întâlnirile directe, astfel că departajarea s-ar face la golaverajul din cele trei confruntări. România are +8, Norvegia +5, iar Ungaria -13. Pentru a termina pe locul 2, nu trebuie să pierdem la mai mult de două goluri în fața Ungariei, altfel Norvegia ne va lua fața.

  • Germania învinge Olanda: Egalitate în CINCI pentru semifinale

Părea o variantă fantezistă, însă sunt șanse să avem cinci formații cu șase puncte la finalul meciurilor din grupe. România, Olanda, Norvegia, Germania și Ungaria ar avea toate 6 puncte în acest scenariu, toate cu două victorii în meciurile directe. Totul s-ar stabili atunci la golaveraj. România are în acest moment +8, Norvegia +17, Germania -5, Olanda -5, Ungaria -15. România ar avea șanse mari să prindă locul 2, dacă nu suferă o înfrângere la scor, iar Germania nu învinge foarte clar Olanda.

Programul grupei

12 decembrie: Spania - Norvegia (16:45), Ungaria - România (19:00), Olanda - Germania (22:00)

Clasament grupa II

1. ROMÂNIA 4m 6p 111-101
2. Olanda 4m 6p 101-105
3. Norvegia 4m 4p 122-105
4. Germania 4m 4p 111-110
5. Ungaria 4m 4p 108-117
6. Spania 4m 0p 101-116

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (64)
popescu222
popescu222  •  11 Decembrie 2018, 20:45

Hahaha, varianta futurista.... inca un 'jurnalist' de sport care a auxit la tv un cuvant nou dar nu stie cum sa-l foloseasca.

duffyduck
duffyduck  •  12 Decembrie 2018, 10:24
Postat de dubluv pe 12 Decembrie 2018, 08:35

din fata calculatorului e totdeauna simplu. Ai pus insa vreodata mana pe o minge? Ai participat la vreo competitie sportiva? Truismele astea cu avem 2 maini, 2 picioare se aplica totdeauna si advarsarului.

Da, am facut sport de performanta, asa ca stiu ce vorbesc. Daca vorbeam de sarituri in bazinul cu apa sau cu schiurile, intelegeam, nu avem istorie in spate, nu avem infrastructura dezvoltata, trambuline si piscine. Dar aici vorbim de fete talentate, care joaca sau au jucat la cluburi puternice afara, am castigat echivalentul ligii campionilor si europa league la handbal, avem traditie, antrenori de junioare fantastici, avem antrenor strain care nu mai aplica metoda "eu te-am facut, eu te omor" - ce iti lipseste incat sa mai vii cu asemenea calcule si articole? Niste neuroni, asta iti lipsesc. Pe alocuri in meciurile cu Olanda si Spania parca o vedeai pe Simona Halep acum 3 ani. Ce i-a lipsit, pentru finalele de GS din 2018 - AO si Paris, una castigata, una in care a luptat pana la ultima picatura de sange? MENTAL COACH. Pentru ca noi avem antrenamentul mental facut fix la mica ciupeala: "ne calificam si daca pierdem", "veste uriasa, cel mai bun jucator al lor a cazut in baie si nu va juca", "culoar favorabil", "a fost eliminata cea mai periculoasa jucatoare de pe tablou", "am scapat de ..." samd. Asemenea articole ar trebui interzise.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  12 Decembrie 2018, 02:32
Postat de sergiu37 pe 12 Decembrie 2018, 02:17

Dacă Norvegia bate și pierdem la 1-2 goluri ne calificăm sigur. Ba cu jocul rezultatelor din meciul Olanda Germania și anume Germania să bată putem pierde și la mai multe goluri, dar la 2 e sigur.

Daca nu batem ungaria, nu meritam in semifinala, indiferent de jocul rezultstelor. La ce am aratat in primele 3 meciuri meritam din plin, la ce am aratat in ultimele 2 clar nu meritam. Deci hai sa batem ungaria.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează