SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // S-au stabilit semifinalele: Rusia și Norvegia, favorite pentru finală! + Cine e marea pierzătoare a zilei

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 17:12

S-au stabilit semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia. S-a luptat până în ultima secundă, suspansul fiind unul maxim. 

În grupa României, Rusia a spulberat Spania, 36-26, și a dat ceva speranțe Suediei pentru careul de ași. Ambros Martin a învins reprezentativa țării sale. La fel a făcut și suedezul Per Johansson, care a oprit și el naționala din drumul spre semifinale! Suedia ar fi avut nevoie de victorie, dar Muntenegru a luptat pentru prezența sigură la turneele preolimpice!  

„Scandinavele” au căzut pe 4 în clasament și acum trebuie să joace un meci capital cu Germania pentru a mai visa la Jocurile Olimpice! 

Ultima etapă: Rusia-Spania 36-26, România-Japonia 20-37, Muntenegru-Suedia 26-23.

Grupa I principală

În prima grupă principală, Norvegia și Olanda și-au confirmat statutul de favorite. Au câștigat partidele cu Germania, respectiv Coreea de Sud și merg în semifinale.  

Marea perdantă e Danemarca, echipă care ratează a doua ediție a Jocurilor Olimpice. Danemarca a făcut doar egal cu Serbia, vecinele de la sud arătând o dorință și o mobilizare ieșite din comun. Kristina Liscevici, centrul de la SCM Rm. Vâlcea, a egalat în ultimele secunde pentru 26-26, la fel cum o făcuse și cu Germania, pentru o victorie care se dovedește extrem de importantă!  
Germania a căzut pe locul 4 în clasament și o așteaptă duelul de foc cu Suedia pentru ultimul bilet la turneele preolimpice.  

Ultima etapă: Olanda-Coreea de Sud 40-33, Serbia-Danemarca 26-26, Norvegia-Germania 32-29 

Prgoramul semifinalelor

Semifinalele sunt vineri, de la ora 10:30 și 13:30. Tot vineri se joacă și meciurile de clasament. Norvegia, tripla campioană a lumii, și Rusia, de patru ori câștigătoare a aurului Mondial, rămân puterile de neclintit. Olanda a devenit și ea o tradiție, lipindu-se de semifinale din 2015 încoace.  Spania nu pare a avea forța să se bată cu cele trei mari, dar ibericele nu trebuie subestimate.

Interesante vor părea și jocurile de clasament, mai ales cel pentru locul 7.  

Semifinale, vineri 13 decembrie 

  • 10:30 Norvegia-Spania 
  • 13:30 Rusia-Olanda 

Locurile 5-6 

  • 4:30 Serbia-Muntenegru

Locurile 7-8 

  • 7:30 Germania-Suedia

Vezi și: 

ROMÂNIA. Avem adversarele României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Putem da peste două naționale care ne-au învins la CM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
magura
magura  •  12 Decembrie 2019, 16:37
Postat de dan2010 pe 11 Decembrie 2019, 18:10

deci considerand cu ce a avut la lot Romania a terminat Ok sau nu? Il demitem pe Ryde? tinind cont de nivelul Sporturilor Romanesti cred ca suntem inca OK la handbal Feminin! Totusi trebuie sa fim realisti nu belicosi! asa ca GSP ciocul mic si joc de glezne!

"il demitem pe Ryde?" Faci parte din conducerea FRH? :))))))))))))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Decembrie 2019, 18:26

Suedia e sigura de prezenta la turneul preolimpic. Daca o bate Germania, va fi echipa a 2-a a Europei calificata (suna ciudat, dar noi suntem echipa 1). Daca bate Suedia, Germania e eliminata iar echipa Europa 2 va fi Ungaria. E drept ca mai exista o miza pentru Suedia: daca ia locul 7 va fi in grupa cu Argentina si Senegal, plus vicecampioana mondiala. O grupa mai usoara avand in vedere ca se califica 2 echipe. In celelalte 2 grupe preolimpice vor fi cate 3 echipe europene. Eliminarea Danemarcei e intr-adevar marea surpriza. Acum nici macar in turneul preolimpic nu au ajuns (acum 4 ani au terminat grupa pe 3, dupa noi si Muntenegru, desi au jucat acasa - va amintiti scandalul cu dreptul de organizare care trebuia sa ne revina ca echipa cel mai bine clasata).

dan2010
dan2010  •  11 Decembrie 2019, 18:10

deci considerand cu ce a avut la lot Romania a terminat Ok sau nu? Il demitem pe Ryde? tinind cont de nivelul Sporturilor Romanesti cred ca suntem inca OK la handbal Feminin! Totusi trebuie sa fim realisti nu belicosi! asa ca GSP ciocul mic si joc de glezne!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează