SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DE LA NANCY

Ce se întâmplă cu Europeanul din Franţa? Semifinalele și finala riscă să nu se mai joace la Paris!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 08 decembrie 2018 17:42

Protestele de la Paris dau bătăi de cap organizatorilor Campionatului European de handbal feminin. Se pune întrebarea dacă se vor mai putea disputa semifinalele şi finalele în capitala Franţei

  • Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală duminică, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Francezii au ieşit în stradă nemulţumiţi de creșterea taxelor la carburant și de scăderea puterii de cumpărare. Manifestaţiile din marile oraşe au perturbat şi Campionatul European feminin. Meciurile de azi, de la Nantes, au fost amânate, jandarmeria franceză spunându-le organizatorilor că nu poate asigura şi paza sălii, după ce în oraş fuseseră anunţate manifestaţii.

La Nancy e linişte

În nord-estul Franţei, la Nancy, capitala provinciei Lorena, acolo unde joacă naţionala României de handbal partidele din grupa principală, lucrurile sunt calme. Lumea nu a ieşit în stradă. "Tricolorele" au avut aseară antrenament normal, în sala unui liceu din localitate, iar dimineaţă fetele doar vizionare şi program liber. Neagu şi compania au stat mai mult în camere, vremea la Nancy fiind deosebit de rece, iar în marea majoritate a timpului a plouat.

Probleme la semifinală şi finală

La Paris s-au anunţat manifestaţii în stradă în fiecare sâmbătă, pentru cel puţin o lună de acum încolo. În aceste condiţii, se pune în discuţie organizarea în bune condiţii a fazei finale a Campionatului European. După jocurile de la Nantes şi Nancy, cele mai bune 6 echipe rămase în competiţie urmează să plece la Paris. Astfel, vineri 14 decembrie, în Accor Hotels Arena, fosta Paris Bercy, sunt programate semifinalele, dar şi meciul pentru locurile 5-6.

Două zile mai târziu, pe 16 decembrie, ar trebui să se joace finala mică şi cea mare. Rămâne de văzut ce măsură va lua Federaţia Europeană de Handbal, preşedintele Michael Wiederer anunţând că, înainte de toate, se va urmări securitatea jucătoarelor, dar şi a spectatorilor care vor participa la turneul final.

Deşi au existat discuţii pentru a se muta în alt oraş meciurile finale, e greu de crezut că se poate întâmpla acest lucru. Organizatorii au vândut deja multe bilete, iar echipele au drumul stabilit. Totul se va lămuri însă în zilele următoare, în funcţie de mersul manifestaţiilor din Paris şi de desfășurarea pe care o vor avea evenimentele.

Clasament GRUPA PRINCIPALĂ II

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. România 2 60-47 4
2. Olanda  2 56-52 4
3. Germania 3 86-84 4
4. Norvegia 3 93-89 2
5. Ungaria 3 82-92 2
6. Spania 3 76-89 0

Programul României din grupa principală

  • România - Olanda, 9 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Spania, 11 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 (Nancy)

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (14)
samertx
samertx  •  08 Decembrie 2018, 21:50
Postat de cpt.ahab pe 08 Decembrie 2018, 18:53

Vrem o țară ca afară! Clar?!

Augustul românesc intră în banal, o mică petardă fumigenă și o coloană cu apă să se spele băieții pe ochișori după ce pun copilașii gradați tulumbele cu pe iei, în comparație cu Gavroșii portocalii francezi. Ăștia au inventat revoluțiile, sunt specialiști. :))

raandom..
raandom..  •  08 Decembrie 2018, 20:12
Postat de peluza pe 08 Decembrie 2018, 19:55

Parerea mea este ca si PSD in frunte este sclavul lui Soros, s-a vazut la referendum. Ca dupa ploaie, vine "soarele". Facem sa fie bine, nu? Asa si in Romania, ar accepta orice dupa un razboi civil. Uite, sa nu crezi ca intreg partidul lui Macron este sorosist. Asa cum si cei mai mici din PNL, mare parte din ei sunt ca lumea si nu stiu pentru cine le lucreaza liderii.

perfect de acord cu ce spui tu. psd clar ca atunci cand a vazut ca daca esti tinut in brate de soros nici nu mai trebuie sa castigi alegeri ca tot tu conduci s-a dat putin cu ei. adica hai sa fim seriosi,daca psd era nationalist cum tot clameaza,o demitea pe kovesi in ianuarie 2017 si pe lazar inca din decembrie 2016. da,dura cateva luni dar aia era. ei in ianuarie 2017 dadeau ceva oug inutil in loc sa isi puna oamenii lor la dna si parchet si sa se razbune pe toti. legile justitiei permit abuzuri si sunt total aiurea,dar nu trebuie schimbate,trebuie doar schimbati aia de la dna si parchet care le aplica,sa le aplice impotriva lui ciolos,ciolanis johannis,usr,pmp,basescu,pnl,macovei si toti care sustin justitia din Romania. aia trebuia sa se intample. la parnaie cu toti pe legile justitie facute de basescu si macovei simplu. se putea fara probleme. practic pe oricine poti baga la parnaie pentru multi ani conform legilor justitie lui macovei,inclusiv pe macovei.

peluza
peluza  •  08 Decembrie 2018, 19:55
Postat de raandom.. pe 08 Decembrie 2018, 19:23

mai informeaza-te. noi am fost singura tara din 2018 in care sorosistii au protestat si nu cei care sunt impotriva lui soros. in franta aia protesteaza impotriva sorositului macron. numai noi(tradatorii aia de tara platiti mai exact) ca fraierii am sustinut mizeria aia a lui soros. aia din franta sunt impotriva lui soros. daca pleaca ,macron,vine le pen care este impotriva sorositilor. le pen a fost furata la alegeri in finala cu macron,le pen trebuia sa castige. sper sa avem alegeri anticipate prezidentiale in franta cat mai repede. macron ala este soros in persoana.

Parerea mea este ca si PSD in frunte este sclavul lui Soros, s-a vazut la referendum. Ca dupa ploaie, vine "soarele". Facem sa fie bine, nu? Asa si in Romania, ar accepta orice dupa un razboi civil. Uite, sa nu crezi ca intreg partidul lui Macron este sorosist. Asa cum si cei mai mici din PNL, mare parte din ei sunt ca lumea si nu stiu pentru cine le lucreaza liderii.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează