SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - SCM GLORIA BUZAU, 28-21

CSM București - SCM Gloria Buzau, 28-21 // CSM București s-a distrat cu echipa care sezonul trecut a trimis titlul la Vâlcea!

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2019 21:57

Gloria Buzău a învins CSM București sezonul trecut în etapa a 24-a, 29-21, și a pus capăt luptei la titlu. CSM a bătut acum cu aproape același scor, 28-21.

După dușul rece de la Zalău, din prima etapă, handbalistele de la CSM București au tratat disputa cu Gloria Buzău cu toată seriozitatea. Mai ales că, în sezonul trecut, Buzăul a fost aproape de o mare surpriză la București (26-27), iar în retur a umilit, practic, campioana României de atunci. A fost 18-9 la pauză și 29-21 la final, înfrângere care pentru CSM a consființit pierderea titlului.

Cu o echipa aproape în totalitate remaniată, CSM a defilat acum în fața buzoiencelor. "Tigroaicele" au început meciul vijelios cu 7-1 și 9-2, fără ca oaspetele să poată opună rezistență. Apărarea CSM-ului, dar și portarul Jelena Grubisici au fost imposibil de trecut, bucureștencele marcând goluri ușoare pe contraatac și faza a doua. A fost 17-8 la pauză, dar echipa lui Ovidiu Mihăilă nu și-a revenit nici în partea a doua. CSM s-a distanțat la 12 lungimi, cu Pintea, Grbici și tânăra Jipa vârfuri de lance la atacurile declanșate în mare viteză.

Pe final, Tomas Ryde a schimbat liniile, le-a dat multe minute de joc tinerelor Marin, Jipa, Vâlcan, iar Buzăul a mai îndulcit scorul. S-a terminat 28-21, dar CSM a ieșit în evidență prin jocul solid din apărare și prin prestația excelentă a celor trei portari: Grubisici, Dedu și Mădălina Ion. Buzăul a arătat doar ca o adunătură de jucătoare venite din toate colțurile, care nu joacă însă, în momentul de față, ca o echipă.

Bistrița a bătut la București

Tot în cadrul etapei a doua a Ligii Naționale, Gloria Bistrița a trecut la București de nou-promovata Rapid, 24-20. Nu a fost deloc o simplă formalitate pentru bronzul ediției trecute, care a trebuit să se întrebuințeze serios. Paula Ungureanu, veterana din poarta giuleșteană, le-a făcut viață grea ardelencelor prin cele 15 parade ale sale. De partea cealaltă, au ieșit în evidență Valentina Elisei Ardean (5 goluri), dar și trioul de la 9 metri, Ilina-Pristăvița-Vasileuskaia, care au punctat împreună, în mod egal, de 12 ori. Cea mai bună marcatoare a Rapidului a fost macedoneanca Elena Livrinikj cu 4 reușite. 

Celelalte meciuri ale etapei a doua în Liga Florilor, se vor disputa astfel:

Sâmbătă, 7 septembrie
11:00 CSM Slatina-SCM Rm. Vâlcea
18:00 Măgura Cisnădie-AHCM Slobozia
18:00 U Cluj Napoca-Minaur Baia Mare
Duminică, 8 septembrie
17:30 Corona Brașov-Dunărea Brăila (TVR1).
Meciul SCM Craiova-HC Zalău 27-26 s-a disputat miercuri, 4 septembrie.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
844831225687843
Petre Stoian  •  07 Septembrie 2019, 21:20

In conditiile in care Abed-Kader s-a distrat la Zalau cu CSM cu o intreaga echipa a CSM-ului sa poate vorbi si de adunatura de la fosta campioana

juv3ntin
juv3ntin  •  07 Septembrie 2019, 00:35

foarte rar se intampla sa citesti o stire si sa fii mai putin informat decat daca nu o citeai. Insa Marian Ursescu are acest talent fantastic... Eu am fost la meci, si pot sa va spun ca CSM a pierdut repriza a doua la doua goluri, s-a chinuit uluitor de mult in atac, si Klikovac a facut un meci prost pe faza ofensiva. Iar cu exceptia primelor 10-11 minute, Jipa si Valcan au jucat tot meciul, nu au fost introduse pe final... Marin a jucat toata repriza a doua. Madalina Ion a fost introdusa pe final in poarta si a avut 3 interventii decisive.

lapusneanul
lapusneanul  •  06 Septembrie 2019, 22:41

ba ursescule, stii ca ....adunatura are aceleasi puncte ca csm.?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează