SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / SCM RM. VÂLCEA-KASTAMONU (DUMINICĂ, 17:30, DIGI)

Înapoi în Europa, după 5 ani! După dispariția Oltchimului, Vâlcea nu a mai văzut niciun meci în cupele europene. Se întoarce acum

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 14:05

Cât timp a existat Chimistul, apoi Oltchim Rm. Vâlcea, Vâlcea a fost o prezență constantă în cupele europene, nelipsind niciun an. Asta până în 2013, când echipa a intrat în criză financiară și s-a desființat, deși în acel an ajunsese în semifinalele Ligii Campionilor.

Nou-înființata HCM s-a zbătut câteva sezoane la retrogradare până sezonul trecut, când a jucat finala Cupei României și a primit dreptul de a evolua în Cupa EHF. Participarea vine într-un moment excelent pentru clubul oltean care a câștigat primul trofeu din istorie, Supercupa României, învingând apoi a doua oară pe CSM București.

"Trebuie să rămânem modești, să muncim în continuare, că nu am realizat nimic. Să nu uităm că vom avea în față semifinalista de anul trecut a Cupei EHF! Ne dorim să ajungem în grupele Cupei EHF, dar pentru asta va trebui să jucăm foarte bine", a declarat antrenorul Florin Pera.

Kastamonu Belediyesi a jucat anul trecut cu SCM Craiova în semifinalele Cupei EHF, oltencele calificându-se extrem de greu după 23-22 și 18-18! Doar șase jucătoare din sezonul trecut au rămas însă la echipă, dar sunt cele mai importante. Anca Rombescu, fostul portar de la Tomis Constanța, apără poarta echipei turce care a jucat în calificările pentru grupele Ligii Campionilor, nereușind să treacă de Podravka Koprivnica.

3.000 de oameni sunt așteptați de Glibko, Dumanska și celelalte vâlcence în tribună, mai ales că acum patru zile oltencele au învins la București pe CSM. "Suporterii noștri sunt minunați. Știe toată lumea cum se trăiește handbalul la Vâlcea. De aceea ne dorim să trăim, la finalul partidei, bucuria unui rezultat favorabil", a adăugat Pera.

Returul disputei Kastamonu-SCM Rm. Vâlcea se va disputa pe 21 octombrie, în Turcia.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  14 Octombrie 2018, 15:19

Meci dificil,turcii incep sa se descurce si la acest joc si au progresat destul,cu o sala plina oltencele pot avea prima obtiune la calificare

1975118332570637
Silviu Belu  •  13 Octombrie 2018, 19:50

Antrenorul ăsta de doi lei nici măcar nu știe că echipa turcă a jucat SEMIFINALA cupei EHF, nu finala. O să le vedem cu arbitrii străini, nu cu cei ca Georgescu din Constanța.

cneius
cneius  •  13 Octombrie 2018, 18:12

"oltencele calificându-se extrem de greu după 22-23 și 18-18! " La scorurile astea, oltencele ar fi fost eliminate !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează