SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Provocări diferite în Liga Campionilor: CSM pornește favorită, Rapid trebuie să strângă rândurile

Orlane Kanor (stânga) și Emilie Arntzen în duel Foto Raed Krishan
Orlane Kanor (stânga) și Emilie Arntzen în duel Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 18:45 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 18:51

CSM București și Rapid atacă etapa a doua din ediția actuală a competiției supreme europene, prima făcând deplasarea la Bietigheim, cealată primind-o acasă pe Zaglebie Lubin

Cele două echipe românești din Liga Campionilor abordează runda a doua a meciurilor din grupe din poziții situate la extreme. CSM București și-a început parcursul din grupa A cu o victorie convingătoare acasă contra danezelor de la Odense, 28-24, în timp ce Rapid a cedat în deplasarea de la Esbjerg, 28-30.

Situația campioanei României este zâmbitoare pe linie, cu trei victorii din tot atâtea meciuri în Liga Florilor, cu HC Zalău, Măgura Cisnădie și Rapid, ultima în derby-ul disputat miercuri, 25-21.

Motive solide pentru a merge cu încredere în deplasarea contra celor de la SG BBM Bietigheim. Team-ul german a pornit tot cu o victorie în Ligă, 27-22 pe terenul lui WHC Buducnost, și ocupă primul loc în grupă. Veterana poloneză Karolina Kudlacz-Gloc a fost principala marcatoare, 7 goluri.

Adrian Vasile: „Va fi un meci de mare luptă”

De asemenea, a început sezonul intern câștigând Supercupa și obținând două izbânzi în campionat, cu Solingen și Metzingen.

Suntem conștienți că va fi un meci de mare luptă duminică. Și în sezonul trecut cele două meciuri pe care le-am avut cu Bietigheim au fost de această natură”, a declarat antrenorul Adrian Vasile.

Cele două adversare s-au înfruntat în grupe și sezonul trecut, primul duel încheindu-se la egalitate, 28-28, apoi CSM câștigând în deplasare cu 27-25. „O să fie foarte dificil, Bietigheim este o echipă fizică, va trebui să lăsăm toată energia pe teren”, a mai spus Vasile.

Provocări diferite în Liga Campionilor: CSM pornește favorită, Rapid trebuie să strângă rândurile
Antrenorul Adrian Vasile dând indicații Foto Raed Krishan

„Abia așteptăm primul nostru meci acasă în Liga Campionilor, în fața fanilor. Desigur că este ceva special să concurăm contra uneia dintre favoritele de top ale acestei ediții. Ne vom lupta din răsputeri cu CSM”, a spus antrenorul Jakob Vestegaard pentru site-ul clubului.

Rapid așteaptă redresarea

Rapid este la polul opus în ce privește entuziasmul și încrederea. Tocmai ce s-a despărțit de antrenorul danez Kim Rasmussen, adus de urgență în primăvară înaintea sfertului de finală cu Krim, și de unul dintre ajutoarele sale, Bo Rudgaard. 

Nordicul a plătit prețul pentru startul teribil de sezon: înfrângerea cu Esbjerg, dar în special cele din campionat, cu Corona Brașov acasă și CSM, singura victorie fiind cea cu Minaur Baia Mare.

Deocamdată, echipa va fi condusă de David Ginesta Montes, fost secund al lui Carlos Viver, precedentul „principal” al echipei din Giulești. Spaniolul în vârstă de 36 de ani a ales să rămână la Rapid, continuând colaborarea cu Rasmussen. În comunicatul clubului apare și numele lui Rareș Fortuneanu, ca director tehnic.

Provocări diferite în Liga Campionilor: CSM pornește favorită, Rapid trebuie să strângă rândurile
Extrema stânga Dorina Korsos în acțiune Foto Raed Krishan

Echipa din București este un mix internațional. E mult handbal spaniol acolo, jucătoare din Franța, așa că mă aștept la un amestec exploziv de stiluri”, a spus Bozena Karkut, antrenoarea lui Zaglebie, pentru site-ul clubului. 

„Rapid este o echipă cu centri buni, joacă bine cu pivotul și face contraatacuri rapide. Cu siguranță va trebui să jucăm mai bine decât în primul meci”, a subliniat ea.

Lubin a cedat în disputa cu Krim Ljubljana la un scor sever, 18-36. În campionatul intern însă, unde a jucat doar o partidă, a învins-o clar pe Urbis Gniezno, 35-16.

Programul meciurilor

Sâmbătă, ora 18:00Rapid București - MKS Zaglebie Lubin
Duminică, ora 15:00SG BBM Bietigheim - CSM București 

 Citește și: 

Echipa feminină a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European pe echipe
TENIS DE MASĂ
Echipa feminină a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European pe echipe
Weekend decisiv în Formula 1? Două scenarii în care Red Bull ar cuceri titlul la Singapore
SINGAPORE
Weekend decisiv în Formula 1? Două scenarii în care Red Bull ar cuceri titlul la Singapore

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
MarianRapid1982
MarianRapid1982  •  15 Septembrie 2023, 19:59

Buna seara! Ref la titlu - csm e favorita, Rapid trebuie sa stranga randurile... si Rapid e favorita, chiar mai mare favorita decat e csm, are 1.01 cota la casele de pariuri! Ref la ora - la 19.00 e meciul, nu la 18.00, cum ati scris. Multumesc! O seara buna!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează