SPORTURI  »  HANDBAL  »  BARAJ MONDIAL

România își forțează destinul cu Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial

Ionuț Nistor în meciul cu Spania de la Campionatul European 2024 Foto: Imago
Ionuț Nistor în meciul cu Spania de la Campionatul European 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 14:12 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 14:17

Naționala masculină de handbal a României își joacă la Baia Mare prima șansă cu Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial din 2025.

  • Partida România - Cehia va fi transmisă liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV, de la ora 17:30, de Pro Arena

Lotul național se află în pregătire la Baia Mare din 28 aprilie, selecționerul George Buricea având la dispoziție 20 de jucători, dar aceștia au venit pe rând în cantonament. Ultimii sosiți au fost jucătorii care evoluează în străinătate, Demis Grigoraș (Benfica) și Andrei Buzle (Granollers).

Chiar dacă naționala României are o cotă de 2.35 la victorie față de cea a Cehiei, care este favorită la victorie cu 1.90, pentru manșa tur a barajului pentru CM, George Buricea promite că handbaliștii săi vor încerca să întoarcă pronosticul în favoarea lor.

Frapant: nicio măsură la CSM București în urma ședinței de astăzi! Adrian Vasile rămâne în funcție
CSM BUCUREȘTI
Frapant: nicio măsură la CSM București în urma ședinței de astăzi! Adrian Vasile rămâne în funcție

George Buricea: „Vom muri pe teren pentru calificare!”

Cu toate că nu a avut toți jucătorii la pregătire de la început, Buricea nu se plânge și spune că vrea să vadă în partida de astăzi, de la Baia Mare, o națională care „își dă viața pe teren pentru țara sa”.

Știm că va fi un meci foarte greu, dar ne dorim să ne calificăm la Campionatul Mondial, după ce am fost și la cel european. Cehia este o echipă foarte bună, cu un sistem de apărare foarte bun, cu care a pus în încurcătură tripla campioană mondială Danemarca.

România își forțează destinul cu Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial
George Buricea, antrenorul naționalei masculine și al echipei CSM Constanța

Noi ne vom juca șansa până în ultima secundă, vom încerca să jucăm un handbal modern, în viteză și vom muri pe teren pentru a ne îndeplini obiectivul”, a declarat pentru GSP selecționerul George Buricea.

Ionuț Nistor: „Nu ne plângem, suntem încrezători”

Unul dintre jucătorii cu experiență din lot, extrema dreapta Ionuț Nistor, crede că România poate produce surpriza în dubla cu Cehia.

Am avut puține zile de pregătire în efectiv complet, am avut multe lucruri de pus la punct, dar nu ne plângem, suntem încrezători și determinați ca să ne calificăm la Mondial, după ce în ianuarie am jucat la Campionatul European. Cred că am acumulat experiența necesară pentru a aborda cu șansă această dublă cu Cehia”, a spus Ionuț Nistor.

România-Cehia se va juca la Baia Mare cu casa închisă, fanii maramureșeni epuizând cele 2.500 de bilete în urmă cu două zile.

Un prim „7” posibil pentru România: Iancu, Alexandru, Buzle, Căbuț, Grigoraș, Nistor, Nagy.

Cehia este apărată de Mrkva

Naționala Cehiei este pregătită din 2022 de spaniolul Xavier Sabate, care este și antrenorul formației poloneze Wisla Plock. Sabate a reușit să implementeze un sistem de apărare extrem de agresiv și eficient, cu care Cehia a izbutit la Campionatul European din luna ianuarie s-o blocheze pe Danemarca mai bine de o repriză.

Vedeta Cehiei este portarul Tomas Mrkva de la THW Kiel, formație care s-a calificat în F4 al Ligii Campionilor după ce a câștigat la 10 goluri returul cu Montpellier, deși pierduse în tur la 9 goluri.

România își forțează destinul cu Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial
Tomas Mrkva apărând poarta lui THW Kiel în disputa cu Montpellier din Liga Campionilor Foto: Imago

La Campionatul European din luna ianuarie, Cehia s-a clasat pe locul 15, după ce a pierdut în grupă cu Danemarca și Portugalia, dar a câștigat cu Grecia.

Un prim „7” probabil pentru Cehia: Mrkva, Hrstka, Klima, Babak, Piroch, Sterba, Reichl.

Lotul României pentru dubla cu Cehia

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Denis Vereș (Potaissa Turda), Alexandru Andrei (CSM Constanța), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Ronald Thalmaier (Potaissa Turda)
  • Pivoți: Alexandru Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Zavenică Dumitrana (HC Buzău)
  • Linia de 9 metri: Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Buzle (Granollers), Tudor Botea (Minaur), Dragoș Hanțaru (Potaissa Turda), Călin Căbuț (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Demis Grigoraș (Benfica), Nicolae Ungureanu (Steaua), Liviu Caba (CSM Constanța)

Citește și:

Analiză BBC » Cazul Simona Halep produce o furtună: „Tenisul ce face, de fapt, descoperă dopați sau demolează nevinovați?”
DOPAJ
Analiză BBC » Cazul Simona Halep produce o furtună: „Tenisul ce face, de fapt, descoperă dopați sau demolează nevinovați?”
Finală așteptată în Liga Națională de baschet » Pe 12 mai, primul meci
CAMPIONATUL NAȚIONAL
Finală așteptată în Liga Națională de baschet » Pe 12 mai, primul meci

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează