SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - OLANDA 20-24 // A uitat-o pe bancă, dar ea s-a revanșat! Marea remarcată a României după înfrângerea cu Olanda din finala mică

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 19:17

Mădălina Zamfirescu jucase un singur minut la acest Campionat European până în  finala mică. A intrat contra Olandei (20-24) şi a adus un mare plus în apărare. 

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.

Defensiva României nu s-a ridicat deloc la nivelul aşteptărilor în meciul contra Olandei. Mai ales la nivelul intermediarilor, România a avut probleme grave, linia de 9 metri a Olandei reuşind să înscrie de multe ori.

Din minutul 45, antrenorul Ambros Martin a trimis-o în teren şi pe Mădălina Zamfirescu, o handbalistă care este folosită la echipa sa de club, Debrecen, cu predilecţie în faza de apărare.

Centrul în vârstă de 22 de ani a adus mult mai multă siguranţă şi defensiva "tricoloră" a început să recupereze mingi. Până atunci, Ambros a "uitat-o" mereu pe bancă sau chiar în afara lotului. Handbalista a arătat că locul ei nu e acolo şi că merită mai multe şanse.

"Nu vreau să spun că asta a fost cauza revenirii României. Echipa s-a bătut din primul minut şi până în ultimul. Cred că diferenţa s-a făcut în atac, am făcut prea multe greşeli. Dar pot spune că echipa şi-a dorit şi cred că asta s-a văzut pe final, mai ales", a declarat Mădălina.

Se aştepta, probabil, să joace mai mult, însă nu a avut această şansă. "Pot să spun că în primele meciuri nu am jucat şi echipa a câştigat. sigur, că fiecare vrea să intre pe teren, să arate ce poate", a subliniat Mădălina.

"O să plângem după acest moment!"

Mădălina Zamfirescu crede că echipa României a arătat la acest Campionat European că se poate bate cu orice forţă din Europa şi din lume.

"Accidentarea Cristinei Neagu, din păcate, cred că şi-a spus cuvântul. Ne-a afectat psihic. Dar eu sunt mândră de colegele mele, am arătat că putem. În semifinale şi finala mică, acum, pentru moment, atât s-a putut", a concluzionat Zamfirescu.

Deşi am jucat semifinale, Mădălina nu crede că e un moment peste care vor trece uşor. "Am plâns şi vom mai plânge. Nu numai după medalia asta, au mai fost alte ocazii, şi la Mondiale anul trecut am plâns.

Anul acesta vom suferi după, pentru că, până la urmă, nu jucăm în fiecare zi o semifinală. Dar cu toate astea, trebuie să mergem mai departe, să luăm lucrurile bune din turneu şi să rămânem încrezătoare. Să dovedim în meciurile următoare că ne-am maturizat şi am progresat", a încheiat Zamfirescu.

Vezi și: Denisa Dedu a avut un procentaj senzațional în finala mică, dar n-a putut stopa înfrângerea: "Am fost prea moi, trebuie să facem asta pe viitor"

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
ray51
ray51  •  17 Decembrie 2018, 08:47

Este bine si frumos sa nu scuipi. E si crestineste. Atat am putut, acesta-i locul deocamdata. Avem o echipa de multe ori. Avem 'varfuri' de si mai multe ori. N-avem mentalitate si rautate pozitiva in marea majoritate a timpului. Fereasca Domnul de-un razboi!

simplu1234
simplu1234  •  17 Decembrie 2018, 04:45
Postat de Gabriel Heinze pe 17 Decembrie 2018, 02:14

Antrenorul fiind strain foarte simplu a vindut meciurile . Nicaieri nu l-a durut de fetele noastre . Si-a luat banii tradarii si gata .

Aici te contraic Gabriele. Si Ienei era tot un fel de strain, dar in acelasi timp, paradoxal pentru unii, era si patriot roman. Noi nu avem nevoie de romani sau de neromani. Avem nevoie de cineva profesionist care iubeste sportul asta si nu se gandeste neaparat cum sa mai castige un ban vanzand ceva (jucatoare, meciuri, accidente...) Avem nevoie sa plece ibricul de la nationala. Poate ca daca ar sti Dedu sa se roage de Ryde,... Orice comentariu la mesajul meu este dovada de rautate, sovinism, prostie sau tradare sau toate astea cumulate.

1075702725846667
Gabriel Heinze  •  17 Decembrie 2018, 02:14

Antrenorul fiind strain foarte simplu a vindut meciurile . Nicaieri nu l-a durut de fetele noastre . Si-a luat banii tradarii si gata .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează