SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

România - Spania 16-31 // Radu Voina, perplex după umilința de la Mondial: „Am văzut meciul singur și nu credeam că pot păți asta”

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 11:45

România a pierdut categoric în fața Spaniei, scor 16-31, în primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Radu Voina (69 de ani), fost selecționer al României, tehnicianul cu care „tricolorele” au câștigat bronzul european în 2010, și-a găsit cu greu cuvintele.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • Următoarele meciuri ale României: Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

„Eu am urmărit meciul singur, în fotoliu. Nu am crezut că mă pot enerva stând singur. Am fost dezamăgit. Mie îmi pare tare rău. Am învățat de la alții mai învătați decât mine că atunci  când e rău, nu mai e cazul să calci pe capul celui înfundat în noroi. A fost un non-meci! Chiar dacă nu îmi face plăcere, trebuie să îl uităm. Dacă se poate, trebuie să se remonteze. Urmează al doilea meci, extrem de complicat, cu Senegal. Ar fi un meci bun pentru a recâștigat din moralul care nu există.  

Nu am reușit absolut nimic. Apărarea de care spunea domnul Ryde că se antrenează și că va fi felul principal a luat 31 de goluri. În atac spunea că avem multe jucătoare capabile să marcheze și nu va fi o problemă. A fost o echipă fără stăpân. Poate ar fi trebuit să ceară câte un time-out, să oprească hemoragia asta, și să ceară altceva. Dar eu nu mă pricep, sunt depășit”, a declarat Radu Voina la TV Digi Sport.

Vezi și: 

CORESPONDEȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Anca Polocoşer, distrusă de eşec: a izbucnit în plâns şi a fost calmată cu greu!

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Cristina Neagu, în stare de șoc după România - Spania 16-31: „Sincer, nu văd niciun lucru bun, dar ce altceva să fac?”

VIDEO EXCLUSIV Fanii „tricolori” au amenințat că vor boicota partida cu Spania! Cum s-a rezolvat neînțelegerea

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
cornelconasu
cornelconasu  •  30 Noiembrie 2019, 17:16

Și Voina a avut rezultate proaste cu o echipă mult mai tare ca asta, așa că să nu se minuneze atât !!!

vishnu
vishnu  •  30 Noiembrie 2019, 16:52
Postat de popicoo pe 30 Noiembrie 2019, 13:51

Nenea Ryde nu prea are ce sa faca atata vreme cat jucatoarele fac greseli de ABC-ul handbalului. Cand nu esti in stare sa dai o pasa de 1 metru, nu ai cum sa obtii mai mult.

Pai si cine le-a selectionat?

popicoo
popicoo  •  30 Noiembrie 2019, 13:51

Nenea Ryde nu prea are ce sa faca atata vreme cat jucatoarele fac greseli de ABC-ul handbalului. Cand nu esti in stare sa dai o pasa de 1 metru, nu ai cum sa obtii mai mult.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează