SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFERURI

Steaua vrea antrenor campion mondial » A mai fost pe bancă în România la Minaur Baia Mare

Stephane Plantin la un meci al lui Toulon Foto Imago
Stephane Plantin la un meci al lui Toulon Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 18:38 / Actualizat luni, 15 mai 2023 19:06

Steaua București este în tratative avansate cu francezul Stephane Plantin pentru postul de antrenor principal, cel care a cucerit aurul lumii în 2001. El a mai activat în România, la Minaur Baia Mare

După ce a ratat proiectul oferit de Cristian Gațu și Daniel Georgescu, conducerea handbalului stelist s-a regrupat.

Hotărâți să nu-i prelungească înțelegerea antrenorului Ovidiu Mihăilă, cu toate că echipa și-a îndeplinit obiectivele, militarii i-au oferit postul de antrenor principal francezului Stephane Plantin, 51 de ani, cel care a pregătit-o pe Minaur BaIa Mare în sezonul 2019-2020.

Steaua așteaptă răspunsul lui Plantin

Acesta trebuie să dea un răspuns final în această săptămână.

Campion mondial în 2001 cu naționala Franței ca jucător, Stephane Plantin a antrenat în ultimele două sezoane echipa feminină Toulon. Înainte de Minaur, a activat, între 2014 și 2019, la Grand Nancy Metropole.

Steaua a prins în extremis un loc de cupă europeană, după ce CSM Constanța a câștigat Cupa României, militarii terminând doar pe locul 4 în Liga Națională.

Pivotul Andrei Neagu a semnat cu Steaua!

După ce i-au pierdut pe Andrei Buzle, Gabriel Cumpănici sau Dragoș Hanțaru, jucători care și-ar fi dorit să joace la Steaua din vară, roș-albaștrii au reușit transferul pivotului Andrei Neagu.

Internaționalul român în vârstă de 22 de ani vine din liga a doua germană, unde a jucat la Wolfe Wurzburg, dar este format la academia lui Lowen.

Neagu a semnat un contract pe doi ani și va primi aproximativ de 3.000 de euro pe lună.

Tânărul pivot este fiul fostului internațional Costică Neagu, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1990, care apoi s-a stabilit în Germania.

4este locul pe care a încheiat Steaua ediția recent finalizată a Ligii Zimbrilor, după Dinamo, Minaur și CSM București, adunând 16 victorii, un egal și 9 înfrângeri

După ce l-au legitimat pe veteranul Valentin Ghionea, 39 de ani, căruia îi expirase contractul cu Dinamo, steliștii își mai doresc doi interi, unul în stânga și altul în dreapta.

Dintre jucătorii cărora li se termină contractele, bucureștenii încearcă să prelungească înțelegerile cu Tudor Stănescu, Andrei Mihalcea, Martin Johansson și Krsto Milosevic.

Steaua va avea același buget ca și în sezonul trecut, aproximativ 1,2 milioan de euro, iar sportivii speră că se vor găsi bani pentru a nu-și mai plăti singuri antrenamentele la sala de forță.

Citește și:

Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
ATP ROMA
Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
CSM Constanța câștigă Cupa României, după o victorie la limită cu Minaur Baia Mare
CUPA ROMÂNIEI
CSM Constanța câștigă Cupa României, după o victorie la limită cu Minaur Baia Mare

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
costi43
costi43  •  15 Mai 2023, 20:20

Am parasit Romania din 1984,dar am trait momente bune in sportul Romanesc. Am lacrimat cand un mare Roman a perdut setul 5. Am dansat in strada cand un Roman sa ridicat peste un zid de peste 3 metri si a dat gol de aur #13. Inrebarea pe care o am pentru parlimitari un ofitor un primar al Romanie sa plateasca din bani publici un futbolist profistonist ei find cu salari mai mari decit: un ofiter un doctor un profesor un director (samd)?Sportivi platiti din bani publici nu trebuie sa dapaseasca salariu maxim pe economie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează