SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ANALIZĂ

Weekend cu puncte pentru CSM și Rapid » Cristina Neagu a dat 18 pase decisive, iar echipa din Grant e în revenire

Cristina Neagu a compensat lipsa golurilor cu pase Foto Imago
Cristina Neagu a compensat lipsa golurilor cu pase Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 18:39 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 20:28

CSM București și Rapid au obținut puncte în ultima etapă a Ligii Campionilor și după 4 runde depind doar de ele pentru a se califica mai departe

Weekendul trecut, CSM București a câștigat lejer la cea mai slabă formație din grupă, Savehof, scor 41-26, iar Rapid a obținut un egal foarte important, 24-24, în deplasarea de la Budapesta cu FTC-Rail Cargo.

12 marcatoare, mai puțin Cristina Neagu!

După înfrângerea din etapa a 3-a cu Gyor, CSM București a câștigat logic în Suedia, cu Savenhof, și a acumulat 4 puncte în primele 4 etape. 

Chiar dacă este momentan pe locul 4 în clasamentul grupei A, CSM București are timp în următoarele 10 etape să adune punctele necesare pentru a termina pe primele două poziții, cele care duc direct în sferturile de finală.

În meciul cu Savenhof, CSM a marcat 41 de goluri din 57 de aruncări, dar surprinzător, Neagu nu a înscris niciun punct din 3 încercări. Este pentru prima dată când interul stânga nu marchează pentru campioană în competiția supremă europeană. 

Având dureri după fiecare partidă la umărul drept și jucând trei meciuri în 8 zile, Neagu nu a mai riscat, chiar dacă a evoluat aproximativ 40 de minute.

Cristina Neagu, 18 pase decisive

Interul Bucureștiului a ajutat însă echipa cu 18 pase decisive, CSM-ul având 70 de posesii în meci. Adversarul fiind modest, antrenorul Adrian Vasile a rulat pentru prima dată în carieră tot lotul într-un meci oficial, în care au marcat și tinerele Ștefania Stoica și Andreea Ailincăi.

6 goluridin 6 aruncări a înscris Emilie Arntzen pentru CSM, alături de Vilde Ingstadt

Chiar și cu un adversar slab, CSM a făcut 15 greșeli tehnice, aceasta fiind marea problemă a echipei și în meciurile anterioare, în timp ce pe faza defensivă, campioanele le-au lăsat pe tinerele suedeze să arunce la poartă de 49 de ori, acestea reușind 26 de goluri. 

Din cauza valorii modeste a campioanei suedeze, meciul cu Savehof nu este concludent, CSM picând în etapele precedente testele adevărate cu Gyor și Bietigheim.

După pauza de 3 săptămâni, CSM speră în recuperarea lui Elisabeth Omoregie și într-o victorie cu Brest în etapa a 5-a, care să o propulseze din nou în lupta pentru locul 2.

Rapid dă semne de revenire

Rapid București a dat dovadă de caracter și valoare în deplasarea de la FTC și a reușit un egal imens ca importanță, 24-24. Fără Estavana Polman, Eliza Buceschi și Orlane Kanor, accidentate, Rapid a suferit la Budapesta, dar a reușit să revină de la un pasiv de 6 goluri și în final a avut chiar șansa victoriei, ratată de Janjusevic. 

Rapid și-a ridicat nivelul în repriza secundă, când a marcat 14 goluri, față de cele 10 din prima repriză, dar a contat foarte mult și prestația în poartă a lui Kapitanovic, care a blocat 6 mingi, dintre care 5 consecutive.

6 goluridin 8 aruncări a marcat Dorina Korsos pentru Rapid, ea fiind principala marcatoare a echipei

La linia de 9 metri, Sorina Grozav a marcat doar 2 goluri din 8 aruncări, toate în repriza secundă, iar Janjusevic a fructificat de 3 ori din 6 încercări. Sufletul echipei a fost iberica Lara Gonzalez, care a jucat excelent în zona centrală a apărării, ajutată de Albertina Kassoma.

Încurajată de peste 300 de suporteri prezenți în Erd Arena, Rapid și-a depășit condiția și a demonstrat prin încrederea în sine că poate să fie din nou echipa pragmatică și solidă din sezonul trecut. 

Când vor reveni și cele 3 absente, Buceschi, Kanor și Polman, Rapid va putea reintra în normalitate și se va bate cu șanse reale pentru un loc între primele 6 din grupă, care să-i asigure calificarea mai departe. 

Citește și: 

David Popovici se concentrează pe Jocurile Olimpice de la Paris, va absenta la Mondialele din februarie 2024
ÎNOT
David Popovici se concentrează pe Jocurile Olimpice de la Paris, va absenta la Mondialele din februarie 2024
Cătălin Fercu trage un semnal de alarmă: „E momentul zero, trebuie să restartăm rugbyul românesc! Dar nu se vrea asta!”
naționala de rugby
Cătălin Fercu trage un semnal de alarmă: „E momentul zero, trebuie să restartăm rugbyul românesc! Dar nu se vrea asta!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Octombrie 2023, 18:14

un articol modest...fara substanta,departe de subiect ,se apropie C.M. si toate nationalele se pregatesc sa joace cat mai bine(francezul vine sa vada pe cine se poate baza )dar fetele noastre nu prea prind echipa unde joaca iar cele ce joaca o fac ..neconvingator,Sorina e departe de forma avuta(casnicia sa fie de vina?)CSM joaca cu o echipa ce asigura schimbul de maine nationalei(pt C.P. pe foaie de 16 au numai 2 jucatoare straine ,una deja la pensie si o daneza ,iarasi o sa ne intrebam de ce ne invinge Suedia)astept cu nerabdare meciul cu Japonia(daca nu ne pandeste alta mare surpriza)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează