SPORTURI  »  HOCHEI  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Un fost hocheist e gata să lupte pentru Ucraina și-l atacă pe Putin: „Mi-am încărcat mitraliera! Doar în visele lui erotice poate avea țara!”

Alexei Lazarenko
Alexei Lazarenko

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2022 13:17 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 13:47

La 50 de zile de la invadarea Ucrainei de către Rusia, războiul continuă și tot mai muți sportivi sau foști sportivi se implică în apărarea țării.

Unul dintre ei este Alexei Lazarenko (46 de ani). Fost hocheist, Lazarenko este acum antrenor secund la formația Kharkiv Berserkers, din orașul său natal, Harkov. Deși în 1994 a fost ales de New York Rangers, el nu a apucat să joace în NHL, evoluând însă pentru echipe ca ȚSKA Moscova sau Spartak Moscova.

I-au confiscat palatul de peste 100 de milioane de euro lui Roman Abramovich!
SANCȚIUNI
I-au confiscat palatul de peste 100 de milioane de euro lui Roman Abramovich!

Alexei Lazarenko: „În Harkov sunt 40-60 de bombardamente pe zi”

Acesta a descris situația din Ucraina și a dezvăluit că imediat după începerea războiului s-a prezentat pentru înrolarea în armată.

„În Harkov e greu Sunt 40-60 de bombardamente pe zi. Nu am avut nicio zi de pauză. Pe 11 aprilie au fost 66, iar numărul morților în rândul civililor crește. 

Războiul nu m-a luat prin surprindere, nu m-am panicat. Mi-am dat seama că va începe războiul după ce am văzut că Rusia și-a închis spațiul aerian. Mi-am trimis familia la Poltava cu două ore înainte de începerea războiului. După ce au bombardat periferia orașului mi-am încărcat mitraliera m-am dus la biroul de recrutare. Acum aștept repartizarea”, a spus Alexei Lazarenko pentru sport.ua.

Jucătorii ruși care au stat cu mine în primele 12 zile de război nu m-am uitat. La început chiar au cumpărat mâncare și alte lucruri esențiale pentru soldați. S-au întors acasă și acum îmi dau mesaje, mă întreabă cum sunt și dacă am nevoie de ajutor.  

Am scos aproape 80 de hocheiști ruși din țară. Am înțeles situația lor, m-am comportat ca un om cu ei. Dar dacă se întorc în țară cu arme în mână, le vom răspunde pe măsură
 - Alexei Lazarenko

Alexei Lazarenko: „Putin e un degenerat”

Alexei Lazarenko a vorbit și despre relațiile politice dintre Rusia și Ucraina și cere măsuri dure.

„Oamenii vă ce se întâmplă, văd cine e agresorul. Am relații cu oameni din Rusia. Fosta soție, fata și prieteni de-ai mei locuiesc acolo. Aproape toți nu-l susțin pe Putin și știu ce se întâmplă. Dar sunt în minoritate. 

„Noi trebuie să închidem granițele cu Rusia, să introducem un sistem stric de vize.  Este greu de înțeles ce vor rușii să obțină distrugând orașe. Am ascultat ce spun Putin și Lukașenko. Doi senili, doi degenerați. Cum poți avea orice relație cu ei? Rușii au luat Crimeea fără vărsare de sânge, au intrat în Donețk și Lugansk fără să comită atrocitățile de acum. Astfel, mulți au rămas cu impresia că au cine să discute pe cale diplomatică. Dar totul putea fi evitat dacă Ucraina era acceptată în NATO în 2008. Suntem ultima linie de apărare pentru toată Europa.

Este stupid când spun că vor să denazifice țara. Mesajele despre naziști, fasciști sau laboratoare biologice sunt nonsensuri care pot veni doar dintr-o minte bolnavă”, a adăugat fostul sportiv.

Posibiliatatea de a da Ucraina rușilor există doar în visele erotice ale lui Putin. Nu iau în calcul această opțiune. Ei doar pot să ne distrugă orașele. Noi trebuie doar să rămânem calmi. Uite ce armată ridicol au, întreaga lume râde de ei. Sigur, unii dintre noi vor muri. Dar cât valorează viețile noastre în comparație cu supraviețuirea țării? Avem copii. Dacă noi nu apucăm ziua de mâine, ei vor continua ce am început. Vor construi o țară nouă 
-  Alexei Lazarenko

VIDEO Cum a fugit Mihai Leca din infernul războiului

Citește și: 

Vladimir Klitschko, îngrozit de ororile comise de ruși în Ucraina: „Au legat oameni înainte de a-i ucide, inclusiv copii. Este un genocid”

Mircea Lucescu, după primul „Meci al Păcii”: „Europa să nu uite că Ucraina luptă”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
316588556035187
Dan Serbanescu  •  14 Aprilie 2022, 15:39

Deci puștiul are mitraliera acasă și a încărcat - o , apoi plecînd spre comisariat ! Mai să crez că e american sadea . Pace nu vrea deloc , la fel că ei toți . Vor undeva . Maai știi ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează