SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

A influențat China războiul dintre Rusia și Ucraina? Serviciile secrete americane ar fi descoperit o legătură între Jocurile Olimpice și invazia rușilor

Vladimir Putin // FOTO: Imago
Vladimir Putin // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 11:19 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 16:13

Oficialii chinezi ar fi știut că Rusia ar urma să invadeze Ucraina și i-ar fi cerut lui Vladimir Putin să amâne războiul până la finalul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Potrivit unui raport ar serviciilor secrete americane, China ar fi cerut Rusiei ca războiul cu Ucraina să înceapă după Jocurile Olimpice de Iarnă.

China, de partea Rusiei? » Motivul uluitor pentru care vrea să oprească transmisia meciurilor de Premier League din acest weekend
RĂZBOI ÎN UCRAINA
China, de partea Rusiei? » Motivul uluitor pentru care vrea să oprească transmisia meciurilor de Premier League din acest weekend

Competiția din China s-a încheiat pe 20 februarie, iar primul atac al Rusiei a venit pe 24 februarie. Decizia ar fi fost luată după ce mai mulți oficiali din China s-ar fi întâlnit cu omologi ruși.

China ar fi cerut ca războiul dintre Rusia și Ucraina să înceapă după Jocurile Olimpice

Serviciile secrete ar fi intrat în posesia unui schimb de informații clasificate între China și Rusia, iar oficialii americani le consideră a fi credibile, unul dintre argumente fiind prezența lui Putin la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice și întâlnirea cu președintele Chinei, Xi Jinping, potrivit New York Times.

„Sunt niște speculații fără nicio bază, făcute doar pentru a acuza China”, a fost reacția lui Liu Pengyu, ambasadorul Chinei în SUA.

Momentan, raportul este investigat de oficialii americani pentru a se analiza informațiile și a se verifica veridicitatea lor.

China nu apelează la sancțiuni economice împotriva Rusiei

Libertatea scria miercuri că Rusia nu va fi sancționată dinspre Beijing. 

„Nu vom lua parte la astfel de sancțiuni și vom menține schimburi economice, comerciale și financiare normale cu toate părțile relevante. Dezaprobăm sancțiunile financiare, în special cele lansate unilateral, pentru că nu au prea multă bază legală și nu vor avea efecte bune”, a transmis Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China. 

Citește și:

FIFA ar fi decis ce se întâmplă cu locul Rusiei la barajul pentru CM 2022!

Acuzat de Zelenski de complot, patronul lui Șahtior, numit „Președintele războiului”, susține acum Ucraina » Motivul din spatele deciziei

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (14)
902361936563358
Schene Lucian  •  04 Martie 2022, 08:48

Mai interesant era titlul "A influentat CIA razboiul?"

doublem
doublem  •  04 Martie 2022, 08:15

Cel mai bun exemplu - august 2008 . Rusia și Georgia erau în război , China organiza Jocurile Olimpice de Vară . Chinezii au învățat din istoria recentă și au cerut garanții de data asta .

doublem
doublem  •  04 Martie 2022, 05:48

Era evident că nu vor să deranjeze sărbătoarea chinezilor cum nici pe a lor în 2014 la Sochi n-au vrut să o strice . În timpul acelei ediții a avut loc "maidanul" și majoritatea delegației Ucrainei a părăsit jocurile olimpice înainte de încheierea lor (o excepție a fost biatlonistele care au rămas și au luat aur la ștafetă) . Anexarea Crimeei a urmat imediat după jocuri (opiniile diferă în legătură cu data). Dacă aveți ocazia să revedeți ceremonia de închidere de la Sochi priviți figura plictisită a lui Putin . Mintea lui era la război deja , parcă abia aștepta să se termine spectacolul . Da , China este în secret aliată și nu e singura . În 2020 am avut un război Armenia - Azerbaidjan . A intervenit Rusia forțând un tratat , salvând pe amicul Aliyev , iubit președinte pe viață . În ianuarie 2022 proteste violente în Kazahstan - a intervenit Rusia să își ajute amicii din nou . De fiecare dată după intervenția Rusiei conflictele au fost rapid oprite de unde și tupeul și nedumerirea Rusiei că Ucraina nu a cedat încă . Dacă Azerbaidjan și Kazahstan (și alte state din zonă) ar fi avut graniță comună cu Ucraina liderii lor ar fi procedat la fel ca cel din Belarus . Dar nu au , stau cuminți și nu primesc sancțiuni . Revenind la sport - destrămarea URSS a fost cel mai bun lucru pentru Rusia . Astfel și-a putut face o mafie puternică în unele sporturi (box , lupte) beneficiind de mai multe voturi . Odată stabilită s-a furat pe față , arbitrii fiind delegați de ma

Vezi toate comentariile (14)
Comentează