SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE PARALIMPICE

China a blocat discursul președintelui Comitetului Internaţional Paralimpic » Ce a făcut televiziunea de stat în timp ce oficialul critica acțiunile Rusiei

Andrew Parsons // FOTO: Imago
Andrew Parsons // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 11:23 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 11:58

Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing au fost deschise oficial, vineri, 4 martie. La start nu sunt sportivi din Rusia și Belarus.

Andrew Parsons, președintele Comitetului International Paralimpic (IPC), a ținut un discurs în timpul deschiderii oficiale a competiției, însă acesta a fost cenzurat de China, țară care a decis să nu sancționeze Rusia ca urmare a războiului din Ucraina.

Războiul dintre Rusia și Ucraina îl inspiră pe Argăseală să scrie poezii: „Să nu mai fie bombe și nici foame/ Pe cer doar porumbeii albi să zboare” » Versurile l-au emoționat și pe Budescu
FCSB
Războiul dintre Rusia și Ucraina îl inspiră pe Argăseală să scrie poezii: „Să nu mai fie bombe și nici foame/ Pe cer doar porumbeii albi să zboare” » Versurile l-au emoționat și pe Budescu

China a blocat discursul

Potrivit USA Today, televiziunea de stat din China a făcut tot posibilul ca discursul lui Parsons să nu ajungă la populație. Astfel, când oficialul a condamnat războiul inițiat de Rusia, vorbele sale nu au fost traduce, iar când vorbea în engleză volumul a fost redus pentru ca chinezii să nu-l poată asculta.

Ce a spus Parsons

La ceremonia de deschidere, Andrew Parsons, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic, a îndemnat la pace și a condamnat acțiunile Rusiei.

„Trebuie și vreau să încep discursul printr-un îndemn la pace. Ca lider al unei organizații care se bazează pe incluziune, mă declarat terifiat de ceea ce se întâmplă în lume. „Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistiţiul olimpic reprezintă o rezoluţie ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat”, a spus Parsons.

Acesta a ales să-și încheie discursul strigând „Pace!”, iar toată lumea prezentă l-a aclamat.

Sportivii paralimpici ucraineni, aplaudați de public

La ceremonie, sportivii din Ucraina au fost întâmpinați cu aplauze de fanii prezenți la stadionul din Beijing. „Prezenţa noastră la Jocurile Paralimpice este un simbol că Ucraina a fost, este şi va rămâne o ţară”, a fost mesajul lui Valeriy Sushkevych, preşedintele Comitetului Paralimpic Ucrainean.

Citește și:

Frații Klitschko, dezvăluiri tulburătoare de pe front: „Am omorât 6 ruși azi-noapte! Suntem gata să murim pentru Ucraina”

Oleksandr Zinchenko, declarații în lacrimi: „Doar fiica și familia mea mă țin să nu plec la război”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  06 Martie 2022, 09:08
Postat de ionica007 pe 05 Martie 2022, 16:19

Poate n-ai aflat, dar in Ucraina este razboi...

Si de ce-mi spui mie? Sa-i spui lui "leu.mr".

planetfun
planetfun  •  05 Martie 2022, 19:43

da cu sportivii paralimpici ai rusiei ce a-ti avut ? ce vina au aia ? jenantilor, o sa ajungeti sa dati foc la carti, sa anulati tabelul lu mendeleev... cata ipocrizie, cata dubla masura.

doublem
doublem  •  05 Martie 2022, 19:22

Orice ați comenta fiți mulțumiți că o puteți face și nu trăiți în China sau Rusia . Nu luați 15 ani de închisoare , nu sunteți condamnați la moarte , puteți să vă faceți auzită părerea , puteți acuza și înjura pe oricine (cu cenzura gsp necesară) . Puteți să mă înjurați și pe mine . În China protestele nu sunt permise , adunările masive de persoane nu sunt permise .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează