SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Surpriză de proporții! Simone Biles s-a retras și din finala concursului de individual compus! Care este motivul: „Aplaudăm curajul ei”

Simone Biles // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Simone Biles // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 10:07 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 10:50

Gimnasta Simone Biles (24 de ani), vedeta echipei americane, s-a retras și din finala de la individual compus de la Jocurile Olimpice, după ce marți a declarat forfait și în cea pe echipe.

Joi, de la ora 13:50 în România, Simone Biles ar fi trebuit să participe în finala de la individual compus la gimnastică. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Gimnasta din SUA a decis să se retragă pentru a se concentra pe sănătatea ei mintală. Situația a fost explicată de Federația de Gimnastică din SUA, într-un comunicat:

Simone Biles s-a retras din finala concursului de individual compus

„După mai multe investigații medicale, Simone Biles s-a retras din finala de la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se concentra asupra sănătății mintale. Simone va continua să fie monitorizată zilnic pentru a determina dacă va participa sau nu în finalele pe aparate de săptămâna viitoare. Jade Carey, care a avut al 9-lea cel mai bun scor în calificări, va participa în locul ei în finala la individual compus.

Susținem decizia lui Simone din toată inima și aplaudăm curajul ei în a-și prioritiza bunăstarea. Curajul ei demonstrează, încă o dată, de ce reprezintă un model pentru atât de mulți oameni”, au transmis americanii.

Rămâne de văzut dacă Simone va participa la finalele pe aparate. Ea s-a calificat în ultimul act la sărituri, paralele (finalele pe 1 august), sol (2 august) și bârnă (3 august).

Simone Biles s-a retras din finala pe echipe

Marți, Biles a abandonat în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice. Inițial s-a crezut că este vorba despre o problemă fizică, dar ulterior s-a lămurit că un atac de panică a provocat retragerea acesteia.

„După căzătură, nu am putut merge mai departe. Nu am fost accidentată. Ei bine, da, orgoliul meu a fost rănit”, a declarat Simone, de 4 ori campioană olimpică.

+2 FOTO

Rusia a profitat de accidentarea lui Biles și a cucerit aurul la disciplina de gimnastică artistică pe echipe.

Echipa Comitetului Olimpic Rus, formată din Vladislava Urazova, Viktoriia Listunova, Angelina Melnikova și Liliia Akhaimova a obținut 169.528 puncte, față de cele 166.096 din dreptul SUA, reprezentate de Jordan Chiles, Sunisa Lee, Grace Mc Callum și Simone Biles. Pe 3 s-a clasat Marea Britanie (164.096 puncte), cu Jennifer Gadirova, Amelie Morgan, Jessica Gadirova și Alice Kinsella.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

S-a deschis robinetul cu medalii la canotaj? Răspunsurile lui Marius Cozmiuc: „Mâine, facem o finală spectaculoasă!”

David Popovici, curajos după calificarea în finala olimpică: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel și cred că am reușit”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (20)
radumatei
radumatei  •  28 Iulie 2021, 12:06

Oamenii ăștia au uitat ce înseamnă de fapt curaj. Oricum, dubios tot cazul ăsta. Poveștile cu „sănătatea mintală” și cu „bunăstarea” nu pot risipi suspiciunile de doping care planează asupra echipei americane.

10213885161637907
Alex Ghiţă  •  28 Iulie 2021, 13:05

war is peace *** is freedom asta e lumea in care traim, in care un act evident de lasitate este considerat "curaj". Orice fiinta umana care a concurat in orice fel de competitie a avut emotii si a simtit presiunea pe umeri. Dar unul din lucruri pe care olimpicii (si sportivii de performanta in general) trebuie sa le reprezinte este tocmai taria de caracter. A avea un caracter slab nu este sub nici o forma ceva de laudat, deoarece cu totii avem in noi taria sa trecem peste obstacole. Asta era una din lectiile pe care Olimpiadele le predau maselor. Credeti voi ca a urca pe soclu pierzatorii lipsiti de tarie de caracter (precum donsoara asta, sau cei 3 ratangii englezi) este ceva pozitiv ? Eu il vad ca pe un atac la adresa fiecarui copil ce urmareste aceste competitii. Li se transmite ca e mai bine sa te declari invins de propriile slabiciuni decat sa lupti si sa strangi din dinti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexutu7
alexutu7  •  28 Iulie 2021, 11:58

Ce farsă... Nici ei nu cred poveștile astea... Au îndopat-o cu tot felul de prafuri și le era frică de consecințe. Cum să ai atac de panică după o săritură semi-ratată??? Nici măcar o căzătură mai acătării nu a fost! S-a terminat și cu "vedeta" Biles. Să vedem cine e la rând...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează