SPORTURI  »  MOTO GP  »  MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI

GALERIE FOTO Accident înfiorător provocat de Marc Marquez pe circuitul Portimao! Ce sancțiune a primit

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 20:03 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 20:52

Fiasco total în Portugalia pentru octuplul campion mondial Marc Marquez! Pilotul Honda a provocat un accident care le-a dat fiori spectatorilor și telespectatorilor. L-a atins pe Jorge Martin (Ducati) în virajul 3 și a ieșit în decor, luându-l pe sus pe Miguel Oliveira (Aprilia).

Portughezul a părut a fi cel mai afectat de ciocnire. Medicii l-au scos pe targă de pe circuit și l-a transportat urgent la o clinică pentru mai multe teste. 

+7 FOTO

Din fericire, a scăpat doar cu o contuzie la piciorul drept și cu sperietura. „Va fi apt pentru cursa din Argentina, testele au arătat că e totul în regulă”, a declarat doctorul echipei.

ISTORIC! La prima ei participare, Rapid s-a calificat în „sferturile” Ligii cu un gol marcat în ultimele 15 secunde cu Krim Ljubljana » Programul complet
Liga Campionilor
ISTORIC! La prima ei participare, Rapid s-a calificat în „sferturile” Ligii cu un gol marcat în ultimele 15 secunde cu Krim Ljubljana » Programul complet

Marquez a mers imediat în boxa lui Oliveira pentru a cere scuze echipei acestuia. A fost întâmpinat cu fluierături și huiduieli de fanii eroului local. Spaniolul s-a deplasat apoi la clinica unde fusese transportat Oliveira pentru a-i prezenta și lui scuze.

Marquez a primit o dublă penalizare din cauza a ceea ce a fost considerat a fi „un pilotaj iresponsabil, o încălcare a articolului 1.21.2 din Regulamentul FIM World Championship Grand Prix”, scrie motogp.com. Iar asta nu e singura veste proastă pentru spaniol. „Radiografia făcută după căzătură a arătat o posibilă fractură la mâna dreaptă”. Nu e exclus să nu poată concura în etapa viitoare.

Îmi pare foarte rău pentru Oliveira. Lui, echipei sale și fanilor săi le cer scuze. Sancțiunea pe care am primit-o e meritată. Am făcut o mare greșeală.

- Marc Marquez, Honda

Jorge Martin, care era printre favoriții acestei curse, a reușit să rămână pe motocicletă după ce a fost „șters” de Marquez, dar a a fost nevoit să iasă pe exterior și a ajuns de pe locul 4 pe 16! Când încerca să revină în top 10, pe finalul cursei, a căzut în virajul 2, în încercarea de a-l depăși pe Luca Marini. S-a ales cu o fractură a unui deget de la picior.

Marele Premiu al Portugaliei a fost adjudecat de Francesco Bagnaia, victorios și în cursa Sprint de sâmbătă. Pe doi s-a clasat Maverick Vinales. Podiumul a fost completat de Marco Bezzechi. Un weekend excelent pentru Ducati, care a avut 4 piloți în primele 5 locuri.

Accident înfiorător provocat de Marc Marquez pe circuitul Portimao! Ce sancțiune a primit

Pe lista celor care n-au reușit să termine cursa s-au numărat și Luca Marini, Raul Fernandez și Fabio Di Giannantonio.

În Portugalia nu au putut lua startul Pol Espargaro, care s-a accidentat grav vineri (două vertebre fracturate, o contuzie pulmonară și o fractură de maxilar) și Enea Bastianini, cu o fractură la umărul drept.

În clasamentul general, Francesco Bagnaia e lider cu 37 de puncte, pe 2 e Vinales cu 25, iar pe 3 e Bezzechi cu 16 puncte. Următoare etapă se desfășoară în Argentina, pe 30 martie.

Citește și alte articole:

Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!
CIRCUIT
Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!
Francesco Bagnaia, victorios la Portimao, în prima cursă Sprint din istoria MotoGP!
PORTUGALIA
Francesco Bagnaia, victorios la Portimao, în prima cursă Sprint din istoria MotoGP!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close